Şimdi Ara

OLED & MiniLED Monitör Seçimi 2025 (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: allaturca89 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.343
Cevap
66
Favori
50.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şöyleki; işim gereği yurt dışından alma imkanım var; uzun vadeli de kullanacağım için, tek seferde alabileceğim iyisini almak isterim (yanlış anlaşılmasın başka zevkimiz yok sonuçta , kendime yatırım😊) ama dediğim gibi kararsız kaldım. Okuduklarım ve forumda paylaşılan fikirler sonucunda karar vericem. Birde 32 inch olarak düşünüyorum; tv den sonra anca kotarır gibi geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidavcak -- 23 Kasım 2024; 13:52:13 >
  • gidavcak G kullanıcısına yanıt

ViewSonic XG323-4K-OLED 1300 -1500 dolar (En iyi 4K OLED)

✅ Mat LG OLED Panel   -----------------------------------> Beyazlar tam beyazdır

✅ Displayport 2.1 (UHBR20) 2 Adet

✅ HDMI 2.1 2 Adet

✅ Type C (140Watt)

✅ 4K - 240Hz

✅ Full HD 480Hz 

Gigabyte AORUS FO32U2P (QD OLED)

⛔ Parlak QD OLED Panel   -----------------------> QD OLED de Beyazlar tam beyaz değildir

✅ Displayport 2.1 (UHBR20) 1 Adet

✅ MiniDisplayport 2.1 (UHBR20) 1 Adet

✅ HDMI 2.1 2 Adet

⛔ Type C (65Watt)

✅ 4K - 240Hz

F = Flat

O = OLED

32 = 32"

U = UHD

2 = 240Hz

P = Displayport 2.1

FO32U2 Modeliyle Karıştırmayın

OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025Techolayyoutube
    Dünyanın ilk DisplayPort 2.1 bağlantısına sahip monitörünü inceledik ve DisplayPort 2.1'in özelliklerinden bahsettik. Techolay — Teknolojinin Kalbini Keşfedin Yayın Kanalları ve Sosyal Medya Platformları: Ana Sayfa ↘ https://techolay.net/ Sosyal/Forum ↘ https://techolay.net/sosyal/ Instagram ↘ https://www.instagram.com/techolaynet/ Threads ↘ https://www.threads.net/@techolaynet/ Twitter/X ↘ https://twitter.com/techolay/ TikTok ↘ https://www.tiktok.com/@techolay/ Facebook ↘ https://www.facebook.com/techolay/ LinkedIn ↘ https://www.linkedin.com/company/techolay/
    https://www.youtube.com/shorts/8-xaYy28Cgs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 23 Kasım 2024; 15:40:22 >

• 44kdan başlayıp 71k kadar giden bir fiyata hazırlıklı olmalısınız ve elinizde en az RTX 4080 veya muadili bir kart ve bunları beseleyecek bir güç kaynağınızda olmalı tabiki. Yine bu sistemin dengeli çalışması için uygun anakart, ram ve işlemci kombinasyonuda şart.4k derken dile kolay geliyor ama kimse buz dağının öbür tarafından bakmıyor. Bir gazla yola çıkmadan bunları göz ardı etmeyin. :) Kağıt üstünde her şey ne güzel, her şeyin en iyisini dizebilirsin. Olay sebete dizmek olduğunda orada eylem değişebilir 

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

Ne yazık ki ülke batmış normalde ürünler ucuz hükümet milletin parasını çalıyor Kıbrısta asgari ücret 35 bin tl aradaki farkı kim çaldı ya da Kıbrıs Türk toprağı değil mi

şuan dağıtıcı firmalar vergi kaçırıyor 350 - 700 dolara aldığı ürünü 1500- 2000 dolara satıyorlar vergiyi 1500 - 2000 dolardan ödemiyorlar

350 - 400 dolara MiniLEDler vergiler dahil fiyat

500 dolara 2K OLEDler vergiler dahil fiyat

800 - 1000 dolara 4K OLEDler vergiler dahil fiyat

800 - 1000 dolara DP 2.1 2K OLED ler vergiler dahil fiyat

1300 - 1500 dolara 4K DP2.1 OLED ler var vergiler dahil fiyat

Bu ürünlerde vergileri çıkartın ürünün gerçek fiyatı ortaya çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 23 Kasım 2024; 22:32:57 >
  • OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025
    OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025corsaır
    CORSAIR XENEON 27QHD240 OLED 27-Inch Gaming Monitor, 3440x1440, 240Hz, 0.03ms GtG, HDR with 1000nit Peak Brightness, 1.5M:1 Contrast Ratio, 1.07 Billion Colors
    https://www.corsair.com/us/en/p/monitors/cm-9030002-na/xeneon-27qhd240-27-inch-oled-2560x14400-240hz-gaming-display-cm-9030002-na

2K OLED ler yurt dışında vergiler dahil 500 Dolar seviyesine indi

OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 23 Kasım 2024; 22:31:6 >

• bjkyener kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam Ps5 pro için indirimde Samsung 2k oled G6 aldım fakat acaba şu monitörlerimi alsaydım bilemedim.

34 inç olanda Ps5 için ultrawide desteği geldi deniyor ama görüntü nasıl hiç göremedim siz olsanız ne yapardınız.

Maalesef durumlar kötü, fakir dahada fakirleşti.Zengin, dahada zenginleşti. İstenilen düzen bu şekilde oldu...

Askerliğimi Kıbrısta yapmıştım,Kıbrısta şöyle bir durum vardı, halen devam ediyor mu bilmiyorum. Bir çok malzeme TR'den gittiğinden dolayı TR oranla daha pahallıydı.Yani TR ile aynı asgari ücreti alan birisi oradaya yaşayamıyordu. O yüzden TR oranla ücretler daha yüksekti. Lakin 35k dediğin gibiyse buradaki asgari ücretin 2 katı.Giderleri çıktıktan sonra ne alıyor orada bilemiyorum, mantıken orası şuan dahada pahallı olması gerek.

4k bir oled tabiki piyasanın en iyisi. İmkanı olan herkesin almasının kendi yararına olduğu bir monitör. Lakin işte hayat şartları...

Bende 2k monitör almayı düşünüyorum, beklediğim model ASUS ROG Strix OLED XG27ACDNG. Yurtdışında çoktan satışa çıktı ama bizim ülkeye ne zama gelir bilemiyoruz, ağustostan bu yana bekliyorum öyle. 4k monitörleride düşündüm ama benim için şuan bir bataklığa girmek gibi olacaktır. Hem daha çok monitör masrafı olacaktır, hem mevcuttaki 4080inmle birkaç yıl idaret etse bile kart yükseltmem gerekecektir. O yüzden o topa giremiyorum. 27 inç, benim için ideal bir boyut. 32 inç masamda duvar gibi duruyordu.1.5 yıl glossy qdoled kullandım, farklı modele geçmem artık.2k çözünürlük ise hem 4k kadar sistemi zorlamayacaktır hem de full hd kadar günün gerisinde kalmayacaktır. Mevcut kartla, yeri geldiğinde dlsss desteğiyle en az 5-6 sene ek masraf çıkarmadan giderim diye düşünüyorum. tabi arızalanmalar vs olmazsa.

kısacası monitör seçerken dikkatli olunması taraftarıyım, özellikle 2k ve 4k seçersen sisteminizi çok iyi tartmanız lazım.mağlüm monitör zaten bütçenizde bir delik açacaktır. :))

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    10 yıllık 4k 60hz ips panelden msi mpg 321 urx oled 240hz bir monitöre geçtim amacım ps 5 pro almaktı ama pronun şuan için oyun açısından pek bir cezbediciliği olmadığından bütçemi monitörden yana kullandım gt6 çıkana kadar yine yeni bir bütçe yapmaya devam ps5 pro için …..
  • dodolante D kullanıcısına yanıt

Konsol ile oynayacaksan ayrı tabi, pc tarafında 4K lık sistem çok masraflı oluyor.Güçlü ekran kartı gerekiyor, onunla dengeli çalışacak güçte işlemci, o işlemciyi destekleyecek anakart ve bu anakart, işlemci ile uyumlu çalıışacak RAM vs diye işin içine girince fiyat güzel sıçrıyor.Hali hazırda elinde 4klık sistemi olan için tabi 4k monitör çok güzel.

• Yurtdisinda tüm monitör modellerinde büyük indirimler var . Fiyatlar kalıcı olarak büyük bir hızla düşüyor.

En üst tabakada , en yüksek kar marjı ile satılan Oled modeller ise fiyati en hızlı biçimde inen monitörler.

Şu an AOC'nin 27 inç 2k oled monitörü kara cuma kapsamında 400 dolara satılıyor. Asus modeli 700 dolardan 550 dolara inmiş.

Kısacası bu indirimlerin hiçbiri daha bize yansımış değil. Keza MSI'in 32 inç 4k Oled monitörü 1200 dolardan 800 dolara inmiş.

Söyleyeceğim odur ki Oled monitör alacak arkadaşlar bi 6 ay sabrederseniz Türkiye fiyatlarında da büyük düşüş göreceğiz. Büyük olasılıkla indirimler için firmalar ellerindeki stokların bitmesini bekliyor. Yeni parti oled modeller geldikçe fiyatlarda aşağı çekilecek.

6 ay içinde 15 bin lira seviyesinde 2k Oled monitör bulabileceğiz. İnsanların şu an 60 bin TL verdiği modeller 6 ay sonra 25k seviyesine düşmüş olacak.

Monitör piyasasında dediğim gibi sadece Oledler değil tüm modellerde yurtdusinda çok büyük fiyat düşüşü görülüyor.

Not : Oled modellerde sadece kar marjı yüksek olduğu için değil aynı zamanda her yıl Oled üretim maliyetleri önemli oranda gerilediği içinde fiyatlar aşağı iniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Kasım 2024; 0:57:55 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 25 Kasım 2024; 4:58:10 >
  • arda505 kullanıcısına yanıt

27" 2K 240Hz OLED de yazı böyle FullHD 500Hz deki kötü durumu ne yapacaklar millet sonra gözlerim ağrıyor görmüyorum diye gezecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 25 Kasım 2024; 14:28:50 >

2560x1440 modeller için konuşuluyor 500hz olarak mevcutta ki woled qhd 480hz ler ile rekabet adına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 25 Kasım 2024; 14:32:3 >
    Siz bu monitörü kullanıyordunuz yener bey yardımcı olur musunız bana ps5 vrr desteklemiyor diyor bir ayar mı yapmam gerekiyor birde guide ayarları için yardım alabileceğim kaynak var mı güncelleme filan için teşekkür ederim

Hdr testi yaptırman gerekir cihaza ( Ps5 menüde )ve monitörde Adaptif sync veya Vrr ayarı varsa on yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zooe -- 25 Kasım 2024; 16:46:3 >
  • Zooe kullanıcısına yanıt
    Ps5 menüde vrr açık yapamıyorum desteklemiyor ekranı çıkıyor kendi yazılımından mı yapmam gerekiyor oled konusunda hiç bir bilgiim yok açıkçası sizlerin desteği ile öğrenmeye çalışıyorum teşekkür ederim ilginize

Sırayla

Monitör de Adaptif sync veya vrr aç

Ps5 menüde 1440p testi çalıştır

• Zooe kullanıcısına yanıt
    Şuan işdeyim hocam cihazı öğlen kurdum işe geldim eve geçince hemen bakıcam bu konuda yardımlarınız içn teşekkür ederim tekrar soru sormam için biraz cihazı tanımam lazım çünkü yazılım kısmını hiç bilmiyorum çok teşekkür ederim yardımlarınıza siz hangi cihazı kullanıyorsunuz
    Çok teşekkür ederim hocam emeğinize sağlık
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.