27" 4K WOLED monitörleri bekleyin QD OLED ler kesinlikle doğru renk vermiyor < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 22 Ocak 2025; 20:53:36 > |
KONU SİLİNEBİLİR (81. sayfa)
-
-
Sag ol Yener hocam.
-
Rtings in monitörler için inceleme güncellemesini belirsiz bir tarihe almış, tekrardan ileriye atması kötü oldu.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160478218
rtıngs.comNear Black Chrominance Overshoothttps://www.rtings.com/discussions/hsLVTgjJid-KJ-uW/near-black-chrominance-overshoot
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 22 Ocak 2025; 21:12:20 > -
Alakası yok, sağdaki cihaz inanılmaz kötü görüntü verecek şekilde ayarlanmış.
Herhangi Alienware veya MSI QD-OLED monitöre bakarsanız kalibre edildiklerinde (ki kutudan kalibre çıkıyorlar!) ne kadar muhteşem sonuçlar verebildiğini görebilirsiniz.
-
CES teki monitöre ayar yapamamışlar test cihazı için paralarımı kalmadı her yeri pempe mor tonu
-
Konuda en aktif 2 ardaştan biri devamlı qoled leri kötülüyor diğeride öyle olmadığını.Konuya girenler hangisine inanacağına şaşırmış durumda : )
-
Neyden bahsettiğinizden haberiniz yok :)
QD-OLED monitörleri kamerayla çekmek çok zor, fotoğraflarda gerçekte olmayan bir kırmızı ton gözüküyor. Kaynak: ben, bizzat kullanıyorum ve daha doğru düzgün kırmızı gözükmeyen bir fotoğraf çekemedim :)
Neyse bana inanmanıza da gerek yok zaten şöyle kanıtları verelim:
https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/alienware-aw2725df
Kalibrasyon öncesi renk doğruluğuna bakabilirsiniz. Kalibre edilmeden kutudan gelen Samsung G60SD modeli bile 9.1 puan alıyor renk doğruluğunda.
-
herkes bu konuda şikayetçiyse ortada bir kusur var
-
Ortada bir kusur falan yok hocam, bu gördüğün görüntüyü gerçekte görmüyorsun kamerada böyle çıkıyor.
Aynı monitörün daha profesyonel kanallarca çekilmiş görüntülerine ve bizim gibi amatör kullanıcılarca çekilmiş görüntülerine bir bak. Ben de monitörü almadan önce bir arkadaşın videosuna bakmıştım ve herhalde o arkadaş ayarını yanlış yaptı deyip sipariş etmiştim. Ama öyle bir görüntü yok ve fotoğraf/video çektiğimde aynı kırmızılık bende de gözüküyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TH3ROCKsamsung trOdyssey OLED G8 32 inç G80SD Oyun Monitörü LS32DG802SUXUF | Samsung Türkiyehttps://www.samsung.com/tr/monitors/gaming/odyssey-oled-g8-g80sd-32-inch-240hz-oled-uhd-ls32dg802suxuf/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaberHocam model hakkında dusuncelerin nedir? Senin analizlerin oldukça faydalı.
hani bu monitör iyidi ya ne zaman papuçu dama atıldı
-
31,5" 4K 240Hz de 40 bine alabileceğin en iyi ürün 4K 240Hz WOLED bu fiyatlara inerse iş değişir
2K WOLED / QD OLED ----> yazı netliği sorunu var
26,5 - 31,5" 4K tüm oledlerde yazı netliği sorunu yok 26,5" 4K da muhteşem netlik var
31,5" birileri parlaklık sorunundan bahsetmiş kesinlikle parlaklık sorunu yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 24 Ocak 2025; 18:26:48 > -
Bütçesi uygun kişilerin %95i bu monitörü bayıla bayıla kullanır hocam. Sadece bu monitördekilere zıt rafine zevkleri olan kişileri üzebilir bu cihaz.
-
Tamamdır.
@ata122 Evet ilk çıktığı zamandan beri kullanıyorum da görünce şaşırdım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ata122Ortada bir kusur falan yok hocam, bu gördüğün görüntüyü gerçekte görmüyorsun kamerada böyle çıkıyor.
Aynı monitörün daha profesyonel kanallarca çekilmiş görüntülerine ve bizim gibi amatör kullanıcılarca çekilmiş görüntülerine bir bak. Ben de monitörü almadan önce bir arkadaşın videosuna bakmıştım ve herhalde o arkadaş ayarını yanlış yaptı deyip sipariş etmiştim. Ama öyle bir görüntü yok ve fotoğraf/video çektiğimde aynı kırmızılık bende de gözüküyor.
Açıkladım bu durumu kaç sefer, birkaç sefer
Doğru diyorsun kamera yakalayamıyor qd oledi, kamerada da bu yüzden öyle gözüküyorlar.
Örnek olarak HDTVTest ten Vincent Teoh profesyonel kalibratör videolarında bahsediyor.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160523886
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 25 Ocak 2025; 19:10:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çoğu yabancı forumda siyahlarda woled daha iyi, geri kalan her şeyde qd oled diyorlar. Onun dışında marka/teknoloji fanlarına, özellikle de her şeye bok atanlara kulak asmamak lazım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Dark matterKonuda en aktif 2 ardaştan biri devamlı qoled leri kötülüyor diğeride öyle olmadığını.Konuya girenler hangisine inanacağına şaşırmış durumda : )
Bahsi geçen kişi olarak, aslında çeşitli farklı farklı konularda konu sahibiyle karşılıklı
konuşmuşluğumuz var.
O konulara baktığında bakınca geçmiş önceki mesajlar da dahil buna, bahsettiğim bu
mesajlara bakarak durumun yeterince ortada ve açık net olduğunu düşünüyorum :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 24 Ocak 2025; 22:20:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Seni kastetmedim hocam
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam peki qd-oledlerde siyahların mor olarak gözükmesi olayı var mı ya da ne kadar var, hangi koşullarda var? mesela odada lamba açıkken mi mor oluyor siyahlar yoksa monitöre dönük bir ışık kaynağı varsa mı?
-
Seni alıntılamadım, yanıtım sana değil. Yukarıda adım geçtiği için cevapladım, konuya
açıklama getirmem gerekti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 25 Ocak 2025; 0:6:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X