Şimdi Ara

KONU SİLİNEBİLİR (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.697
Cevap
70
Favori
65.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bunu en iyi şekilde anlamak için biraz temellere inmek gerekiyor.

WOLED: Bu monitörlerde renk oluşturmak için renk filtresi kullanılır. Bu şöyle çalışıyor, arkada beyaz bir ışık var ve siz bu beyaz ışığın içindeki kırmızı/mavi/yeşil renkleri filtre ile ayırıyorsunuz.

QD: Burada olay çok benzer ama temel bir fark var. Quantum dotlar beyaz bir ışığın içindeki kırmızı/mavi/yeşil ışığı ayırarak ışık yaymaz. Quantum dotlar, arkadaki ışığın tüm enerjisini emer, kendisi yeni bir ışık üretir. Yani varolan ışığı önce enerjiye sonra tekrar ışığa çevirir. Bu sayede daha tutarlı, daha canlı ve daha parlak renkler elde edebilir. (Ek bilgi: Şuanki QD-OLED monitörlerde arkada beyaz ışık yoktur, arkada mavi ışık vardır)

Şimdi, eğer monitöre arkadaki ışık kaynağından farklı bir ışık vuracak olursa, istenmeyen şekilde bu quantum noktalar aktifleşebilir. Bu gündüz monitöre ışık vurduğunda görülen pembeliğin sebebi. Eğer monitör lambası varsa bu da bu morluğa o da tabii sebep olur. Diğer taraftan odamdaki normal lambanın ekranı morlaştırdığına hiç şahit olmadım.

Bu konudaki diğer bir arkadaş inatla yanlış bilgi yaymaya devam ediyor, ben ve daha öncesinde farklı arkadaşlar da onu yüzlerce kez uyarsa da yalan yanlış bilgileri doğruymuş gibi davranarak yayıyor.

QD-OLED monitörlerde polarizer yoktur, bundan dolayı kamerayla bunları çekmek çok zordur, kamerayla amatör çekim yapıldığında kırmızı bir renk varmış gibi gözükür. QD-OLED monitörler, eğer bu dış ışıktaki pembelik çok büyük sorun olmayacaksa WOLED panellere göre çok çok daha üstündürler. WOLEDin avantaj olarak anlatılan parlaklığı yalnızca beyaz parlaklığıdır, QD-OLED monitörler renk parlaklığında WOLED e kıyasla 2-3 kat daha parlak renkler verir.

WOLED monitörleri HDR için kalibre etmek de çok zordur, yazılar da daha kötü gözükür.

• Guhong01 kullanıcısına yanıt

Git başka konuda takıl burası sana göre değil

• bjkyener kullanıcısına yanıt

Hocam yaklaşık 2 senedir QD OLED Samsung 65S95B model televizyon kullanıyorum. Her gün son kalite yüksek parlaklıkta 4K HDR remux dizi veya film seyreden biri olarak resimlerde gözüken durum asla yok. Gördüğüm kadarıyla monitörler ve paneller hakkında bilgili birisiniz bu bilginizin içinde ben QD OLED panel kullandım renkler pembe veya mor gözüküyordu gibi bir deneyiminiz var mı yoksa bu tarz resimler üzerinden mi konuşuyorsunuz?

Ek olarak arda505 nickli arkadaş size her seferinde uzun uzun saygısızlık yapmadan açıklama yapıyor. Devamlı yazdıklarını görmemezlikten geliyorsunuz ve konu devamlı kopuk ve sizin dediklerinizi dayatmaya çalıştığınız bir halde ilerliyor. Ne yapmaya çalışıyorsunuz tam olarak henüz anlayamadım ama konuya çok mesaj yazmadan takip eden biri olarak dışarıdan itici gözüktüğünü söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaLeusy -- 25 Ocak 2025; 20:7:29 >

Bence bu konu esas size göre değil. Halen doğrusunu bilmenize ve kaç kez uyarılmanıza rağmen, yalan yanlış bilgilerle QD-OLED monitörleri kötülüyorsunuz.

• ata122 kullanıcısına yanıt

Aynı fiyata bu 2 üründen hangisini seçersiniz ben WOLED seçerim isteyen gider QD OLED alır (4K WOLED lerde yazı netliği sorunu yok)

4K WOLED

1 - Siyahlar daha siyah

2 - Beyazlar çok daha iyi

3 - Renkler daha doğal

4 - Parlaklık biraz daha iyi

5 - Dual çözünürlük 4K 240Hz / Full HD 480Hz

4K QD OLED

1 - Siyahlar tam siyah değil

2 - Beyazlar tam beyaz değil

3 - Renkler çok canlı fakat doğal değil

4 - Parlaklık biraz düşük

KONU SİLİNEBİLİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 25 Ocak 2025; 20:35:10 >

1 - Siyahlar tam siyah değil

2 - Beyazlar tam beyaz değil

3 - Renkler çok canlı fakat doğal değil

4 - Parlaklık biraz düşük

Ne?

Sizin gerçekten QD OLED hakkında hiç bir bilginiz yok. Ben sizi işten anlıyor sanıyordum bu kadar konuda kendi kendine kimseyi dinlemeden bir şeyler yazınca.

• Işık kaynağı olan yerlerde QD-OLED ekranlar, o ışık kaynağından gelen ışığı yansıtarak görüntüde morluk/pembelik oluşturuyor sanırım. Hatta parlak bir ışık kaynağı varsa, bariz belli olduğunu söyleyenler de var.

Karanlık ortamda kullanılacaksa zaten hiçbir şekilde sorun olmadığından bahsedilmiş.

WOLED için de parlak ışık kaynağı olan yerde herhangi bir değişim söz konusu değil denmiş.

Kaynaklar

KONU SİLİNEBİLİR
    KONU SİLİNEBİLİRreddit
    From the OLED_Gaming community on Reddit: Another QD-OLED vs WOLED comparison where purple tint on QD-OLED is visible in bright conditions
    https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/1c0qf7n/another_qdoled_vs_woled_comparison_where_purple/#lightbox

• quote:

Orijinalden alıntı: arda505

Bahsi geçen kişi olarak, aslında çeşitli farklı farklı konularda konu sahibiyle karşılıklı

konuşmuşluğumuz var.

O konulara baktığında bakınca geçmiş önceki mesajlar da dahil buna, bahsettiğim bu

mesajlara bakarak durumun yeterince ortada ve açık net olduğunu düşünüyorum :)

Alıntıları Göster

qd oled lerle kan davası var sanırım arkadaşın : )

• İsteyen istediği ürünü alabilir aynı fiyata kesinlikle WOLED alırım

Işık yüzünden amuda mı kalkayım adama sorun bu tişört hangi renk QD OLED canlı renk sunuyor fakat doğal renk kesinlikle sunmuyor

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİRDaveNLR ARyoutube
    qd OLED demo
    https://www.youtube.com/shorts/Et4RY8Cg-Ds

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 25 Ocak 2025; 20:56:38 >

• JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi olmaktan başka bir niteliği yok, salladıkça sallıyor, sessiz kaldım kaldım en sonunda dayanamadım. Mesajımı da sildirmiş bebe, batmış demek ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 25 Ocak 2025; 21:33:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş, woled ile qdoled aynı fiyat değil, woled daha pahalı. Şuan piyasadaki oled monitörlerin çoğu qdoled, woled seçeneği pek yok, ekonomi sıkıntısı olmayan Almanya'da yaşıyorum ama hiç bir yerde woled satıldığını ne gördüm ne de konuşulduğunu duydum. Işık kaynağı gelince qdoled lerin morlaştığı bariz belli, fakat bunun kamerada belli olduğu, gerçekte o kadar belli olmadığı söylenip duruyor, sense her dakika gelip ips çöp, qdoled morarmış diye laf sokup duruyorsun. 15 senedir bu forumdayım, konusunda bu kadar troll başka bir konu sahibi görmedim. Sen woled inle mutluysan git takıl, ama buraya gelip o kötü bu kötü demekten başka bir işe yaramadığını da bilesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guhong01 kullanıcısına yanıt

QD OLED kullanmayan biri nette gördüğü resimlere bakarak QD OLED kullanan insanlara renk hakkında siz yanlış biliyorsunuz diyor. Gene görüp deneyimlemediği renk ayarlarını bile bilmediği resimlerle woled kıyaslaması yapıyor. Bu forumda cidden bazen inanılmaz şeyler oluyor. Hala bizi renklerin mor olduğuna pembe olduğuna ikna edeceğini falan sanıyor ve internetten resimler atıyor. Buyur bjkyener kardeşim telefon kamerasıyla arada çektiğim resimlerden ekledim. Pembeleri morları cımbızla çekmeye çalış bakalım bu resimlerden ne çıkacak.

Ek olarak parlak ekranı çok seven biri olarak QD OLED'de parlaklık en son dert edeceğiniz konudur. Ve gene ek olarak benim televizyonum Samsung 65S95B yani üzerine 2 model çıkmış 2022 de çıkan bir OLED televizyon.

1 - Siyahlar tam siyah değil - Siyahlar tam siyah öyle sahnelerde TV'nin açık olduğunu anlamak imkansız. Örneğin ekranda netflix logosu olduğu sahne.

2 - Beyazlar tam beyaz değil - Beyazlar tam beyaz olması gerektiği gibi.

3 - Renkler çok canlı fakat doğal değil - Buda senin uydurman gayet canlı ve güzel renkler.

4 - Parlaklık biraz düşük - QD OLED kullananların %99'u son parlaklıkta kullanmıyordur bile o kadar parlak.

Renklerin ne derece iyi olduğunu göstermek için ilk olarak 4K IPS panel LG monitörle aynı sahnede çektiğim bir resmi ekleyeyim. Monitörü biraz sağdan çekmişim ama IPS sonuçta aşırı fark yaratacak bir açı değil. Ek olarak bu düşük netlikte bir filmdeki performansını görmek adına çektiğim bir resimdi. 1.5 GB bir film. Diğer resimler genelde 4k HDR veya 1080p remux içeriklerden oluşuyor.

Görüntüdeki netlik kayıpları telefonla ekranı çekmemden kaynaklı. Açısından dolayı samsung'un full ekran modunda çekiyorum ve o modda ana kamera gibi iyi çekmiyor.

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaLeusy -- 25 Ocak 2025; 21:49:43 >

Hocam attıgınız resimler Bjkyener'i haklı çıkarmış

TV - Monitörü kıyasla Monitör yerine tv mi kullanıyorsun nit değerleri bile uyuşmuyor BURASI TV KONUSU DEĞİL

TV - QD OLED

KONU SİLİNEBİLİR
    KONU SİLİNEBİLİR

Monitör - QD OLED

KONU SİLİNEBİLİR
    KONU SİLİNEBİLİR

KONU SİLİNEBİLİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 25 Ocak 2025; 23:14:56 >

• harunefetr kullanıcısına yanıt

Hocam gözünü seveyim sen daha geçen gün 27 inçte 4K mobil oyun gibi hissettiriyormuş her şey çok küçükmüş internet kafeye gitsem bir denesem diyen arkadaş değil misin? Konuya bu derece hakim değilsin neyin haklı haksızını kıyaslıyorsun daha geçen gün monitörlerle ilgili renkler ve çözünürlüklerle ilgili sayfa sayfa soru atıyordun. Hatta bjkyener nickli 1 cümlede 3 kere QD OLED kötüleyen arkadaş seni terslemişti Windows işletim sistemi kullanmayı öğren falan diye net hatırlıyorum.

Adam milletin videosundan Spider-Man oyununun ekran resmini atmış oyun pembe gözüküyor pembe gözükmeyi bırak pembeden başka bir renk gözükmüyor neredeyse farkındasın değil mi? Sence öyle bir görüntü olsa biz fark etmez miyiz? Ya da dışarıdan bir göz olarak takıntılı bir şekilde yüzlerce sayfa bir şeyin övüldüğünün farkında değil misin? Adama burada 1 sayfa cevap yazıyorlar adam iletişimden uzak kendi halinde tekrar OLED, WOLED bir şeyler anlatıyor.

Keşke woledin bir şeyi daha iyi olsa zerre düşünmez woled alırım ama neyin ne olduğunu biliyoruz. Eline bir flash bellek, hard disk veya harici SSD al vatana, MediaMarkt'a git dostum görüntüsünü bildiğin bir videoyu QD OLED Samsung'da izle. Olmaması gereken bir şeyi mor veya pembe bir şey görüyorsan tekrar konuşalım.

Amaç gerçekten bir şeyi öğrenmekse 3-4 kelime yazmak yerine şu resimde şöyle gözükmüş bu neden diyebilirsin. Bende açarım aynı sahneyi farklı şekillerde çekerim tekrar bakın bu resimde böyle çıkmış ama şu sebepten derim veya telefon ekranından ekranı karartarak çekiyorum ondan burası böyle çıkmış diye açıklarım vs vs. veya sizin hangi ekrandan baktığınızı sorarım 1080p TN panelden bakıyorsunuz belki belki sizin baktığınız ekranın parlaklık kontras ayarları farklı vs.

Ama canınız QD OLED veya Woled panel kullanmamış birinin youtubede izlediği videolardan SS alarak renk kıyaslaması yapmasıysa arkadaş konuda tek başına yazıyor zaten.

TV - Monitörü kıyasla Monitör yerine tv mi kullanıyorsun nit değerleri bile uyuşmuyor BURASI TV KONUSU DEĞİL

Kendini haklı çıkartacam diye konuyu kirlettin

koyduğun resimlerin monitörle alakası yok koyduğun resimler monitördeki QD OLED in sorunlu olduğunu kendin kabulleniyorsun KONU SİLİNEBİLİR 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 25 Ocak 2025; 23:24:50 >
  • KONU SİLİNEBİLİR 

KONU SİLİNEBİLİRHalil Halil Muratliyoutube
    Burasi Karisacak Vaziyet Alın
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=NIPM-RvD3Ps

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 25 Ocak 2025; 23:56:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.