Şimdi Ara

Monitor tavsiyesi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle forumdaki msjları araştırdıktan sonra bu konuyu açtığımı belirtmek isterim..
    Ya ben zamanında Hyundai'nin B70A model monitorunu almıştım. Kasayı değiştirdim ekran kartını 8800GT aldım monitor yetersiz gelmeye başladı. Yani ekran kartı çözünürlükte baya iyiyken 1280x1024 kullanmak saçma geliyo.

Fakat monitor seçerken nelere dikkat edilicek bilmiyorum.. yaklaşık 600 YTL bütçe ile hangi monitoru önerirsiniz?

Forumda Samsung 2232BW adı çok geçiyo.. Acaba olabilir mi eksileri, artıları nedir? Bilgi vericek arkadaşlara, tavsiyede bulunucak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum..

• bir lcd monitör alırken dikkat edeceğiniz başlıca hususlar başlıca şöyle

Backlight Bleeding en düşük seviyede olmalı hatta hiç olmamalı!
    yanıt süresi en fazla 5 ms olmalı, 2 ms olan modeller tercihimizdir
    ( doth pich ) yani pixel aralığı 0.26 dan yukarı olmamalı
    contrast değerleri en az 800.1 veya 1000.1 olmalı , üst değerler tavsiyemizdir 3000.1 gibi
    16.7 milyon renk destekli olmalı
    izleme açısı en az 160° yatay 160° dikey olmalı
    mutlaka Dvi bağlantı özellikli olmalı.... isteğe bağlı extra HDMi giriş özelliklikli monitörlerde alabilirsiniz

Marka olarakda sırası ile ilk başta Samsung , sonra LG , Philips , ve Benqu düşünmelisiniz
    ayrıca: artık günümüzde ve ilerisi için widescreen tercih etmelisiniz. bunun sebebinide forumdaki tüm arkadaşlarımız biliyor

yukarıda belirttiğim bu özelliklerin hangisi en çok hangi marka model monitörde toplanıyorsa ilk tercih edeceğin ürün o olsun

şahsen 22 lere hiç sıcak bakmıyorum ve almamanızı öneririm.

şimdi 22 kullanan arkadaşlar bana kızıcak gene, biliyorum
    22 almama sebeblerimden bir kaçına gelince, bu inchlerin çoğu modelinde aşırı Backlight Bleeding var !
    ve doth pich 0.28 pixel aralığı olmasıdır
    buna bağlı olarak 1680*1050 çözünürlük sunan 22 inch ekranların hiç birinde görüntü kalitesi istediğim gibi değil

ama bu çözünürlük 20 inch de kitap gibi oturuyor + 0.25 pixel sayesinde ekranda görüntü kalitesi en üst seviyeye çıkıyor

kullanım amacına göre 19 yada 20 tercih belirlemeniz lazım

dersinizki ben sadece internette dolaşırım, mp-3 dinlerim, chat yaparım PC ile fazla işiniz olmaz ise samsung 932gw tavsiyemdir

ama
    yok ben çok oyun oynarım , flim seyrederim , grafik çalışırım program vs vs çalışırım, kısacası PC yi her alanda kullanıcam derseniz
    ilk terciğin
    Samsung206bw olsun mutlaka

--------------------------

22 ile 20 arasında o kadar bariz büyüklük farkı yoktur.
    sırf 1 inch daha büyük olsun diye görüntü kalitesi sunan 20 inch ekrana sırtını dönmemeni tavsiye isterim

--------------------
    NOT: sanırım bu aralar samsung206bw bulunmuyor! çok satıldığı için herhalde , belkide stoklara artık girmiyor
    şayet bulamassanız 206bw

buna alternatif sana bu lcd yi öneririm

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=31546
    alıpta sonradan pişman olmayacağın sağlam özellikleri bulunan bir lcd

bu tavsiyemdeki lcd ekranların dışındaki başka lcd ler yalan olur sizin için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 23 Nisan 2008; 4:23:46 >

• Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda monitör alıcam. Hatta verdiğiniz linkteki monitor çözünürlük, kontrast ve fiyat bakımından cok güzel büyük ihtimalle tercihim ondan yana olur. Yalnız tek sorun bu monitor parlak ekran galiba ve bilgisayarın konumu itibariyle ışık arkadan geliyo. Sorun olur mu?
    Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BarisBJK

Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda monitör alıcam. Hatta verdiğiniz linkteki monitor çözünürlük, kontrast ve fiyat bakımından cok güzel büyük ihtimalle tercihim ondan yana olur. Yalnız tek sorun bu monitor parlak ekran galiba ve bilgisayarın konumu itibariyle ışık arkadan geliyo. Sorun olur mu?
    Teşekkürler.

Philips 20" 200CW8FB sanırım parlak ekran ama tam anlayamadım orasını ama özelliğinde bulunan Parlama önleyici polarize yüzey mevcut deniyor

tavsiye ettiğim motiörün en detaylı bilgilerine ve özelliklerine buradan ulaşabilirsin

http://www.sanalmarketim.com/urun/803f0516a4cf83d610a505ac68f236cc/?liste&ref=%2Csxbiu%3A64%2Csxbia%3A66%2Csxao%3A;1183025243-508&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 24 Nisan 2008; 1:20:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    34 inc monitör tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Monitör tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Monitör tavsiyesi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.