sanırım ithal mal iyidir felsefesini hala kafalarımızdan silemiyoruz..yine buna şükür;bir zamanlar suriye malları bile bize bir başka geliyordu...19"SİYAH VESTEL ÇIKMIŞ ALACAĞIM VE BURAYA YAZACAĞIM.....
Evimde kullandığım 15" Vestel monitörün içini açtım, ne görsem iyi. Ekran tüpü philips marka.Yani yurdum malı falanda.Sonuçta içindeki tüb yabancı. Yani aslında yine yabancı bişe almış oluyoruz. Vestel 17" Flat'ler çok ucuz değil.Üstüne biraz daha koyulup iyi bir monitör alınabilir.
Neden kimse NEC tvsiye etmiyo? gözünü seviyorsan(seveyim) :))..Gözünü dinle..NEC al flat filan da takma. NEC olsun pure flat olmasa da olur..
NEC'in Ms95F 19" modeli var 179$+KDv ' e satılıyor. Gerçekten görüntü kalitesi süper.
Bu NEC MS95F nerde satılıyor. Alacağım da bir türlü bulamıyorum.
NEC Professional işi. Ev kullanıcısına gitmez. Vestel 15" kullanıyorum görüntü kalitesi iyi ama monitör tek kelimeyle iğrenç.. Ekran oraya buraya kayıyor felan.. Öldürüyo beni..((..
profesyonel le ev kullanıcı arasındaki göz farkını açıklarmısın ? kaliteli monitör kalitelidir kalitesiz monitör kalitesizdir..
Nec MS95F Kadıköy Yazıcıoğlu'nun yanındaki Eksen Bilgisayar 'da var. Ayrıca Hipernex.com'da online satışını gördüm.
unutmamalı ki türkiyede hiçbir şey %100 yerli üretilmiyor...üretilemez de bu kafa ile..iktisatçılar bilir ki karşılaştırmalı üstünlükler teorisi(çoğu saçma olsa da mantıklı yanları da var) diye birşey var..eğerki bir malı yurtdışından ithal ettiğin fiyattan yüksek bir fiyata üretiyorsan bu dünya kaynaklarının israf olması ve dünyada o malın arzının düşmesi anlamına gelir..o malı ithal edersin artan paranla da daha ucuza ürettiğin üründen daha fazla üretip onu da başkalarına satarsın...özetle bu...vestelin içinden philips tüp çıkması çok şey değiştirmiyor çünkü direkt bir philips aldın mı onun kasasını oluşturan plastiğe kadar herşeye para vermiş olursun..ama diyelim vestel aldın onun sadece ithal kısmına para verirsin..mesela montajıdır içindeki yerli diğer parçalardır bunlar yurtiçi ekonomisinde döner ve çarpan etkisi ile hayal bile edemeyeceğiniz kadar yüksek bir maddi kaynağa dönüşebilir...oysa ithal mala ödenen para yurt ekonomisinden kaybolan paradır...adamlar bize borç verirken imf vb kuruluşlarla o paralarla kendi ürünlerini alacağımızı biliyor yani bize aynı ürünü 2 kere satmış oluyorlar...oysa o para ithalat yerine sanayileşmede kullanılsa idi bugün borç alan değil, mevcut borçlarını kapatmış ülke konumuna gelirdik...vestel kazanacak, karının bir kısmını ar-ge faaliyetlerine aktaracak, yeni teknolojiler bulacak veya ithal edecek ve o da philips ile ynı fiyata tüp üretip tüpün ithalinden vazgeçecek..olay bu kadar basit..keşke yabancı mallara arka çıktığımız kadar yurdum mallarına dasahip çıkabilsek....
Cola Turca mı ? Coca-Cola mı muhabbetine dönmesin.
Yabancı mal alanlar herhalde vatan haini olamaz. Sony,Philips,Samsung,LG vs. gibi markalar çok kaliteli ürünler çıkartıyor. Vestel'de yapsın,ozaman neden vestel almiyim ki? Vestel'de Trinitron'lu monitör yapsın.Vestel'de MagicBright gibi bi monitör yapsın seve seve.
sevgili ve değerli arkadaşım flyho, şu satırları biraz daha dikkatli okusan diyorum...tabiki yabancı mal kullanan vatan haini demiyorum, o zaman be de vatan hainiyim...lütfen dikkatli oku:
"vestel kazanacak, karının bir kısmını ar-ge faaliyetlerine aktaracak, yeni teknolojiler bulacak veya ithal edecek ve o da philips ile ynı fiyata tüp üretip tüpün ithalinden vazgeçecek..olay bu kadar basit..keşke yabancı mallara arka çıktığımız kadar yurdum mallarına dasahip çıkabilsek...."
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme