Şimdi Ara

Monitör Tavsiyesi max 600tl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Monitörümü değiştirmek istiyorum ama o kadar seçenek var ki ne yapsam bilemedim. Buraya bi danışayım dedim.

Kullanım şeklim haftasonları oyun. FPS ağırlıklı oynarım ama tepki süresini de çok fazla kafaya takmıyorum çok yüksek olmadığı sürece. Onun dışında film izlerim , internette dolaşırım vs. Renkleri orta ve iyi derecede gösterse yeter. Profesyonel programlar kullanmıyorum.

Büyüklük olarak 23” fazlasıyla yetecektir bana. Daha fazlasına gerek yok.
    Tasarımı çok önemli değil ama monitör yerinde dursun :) Sallanması çok kötü oluyor biliyorum.

HDMI bağlamayı düşünüyorum çünkü şuanki monitörümde (21.5” acer) çevirici ile birlikte vga dan bağlı kullanıyorum ve ekranda bir titreme gözleniyor oyunlarda. 60 fps nin altına düşünce veya üstüne çıkınca dalgalanıyor. Analog olmasından dolayı oluyormuş galiba bu. Dijital bağlarsam olmaz herhalde. Çok rahatsız ediyor beni bu şuan. Özellikle ekran siyahken çok belli ediyor.

Fiyat max 550 600 civarına çıkabilirim. Mümkünse 500 civarı iyi olur :)

Biraz araştırdım ,gezindim bunu buldum:http://bit. ly/1kZ HYql 450 tl indirimli.

Son olarak monitörde ıps mi iyidir led mi lcd mi? Bu tipleri kısaca açıklayabilirseniz çok memnun olurum.

Saygılar, sevgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onderbarutcu -- 11 Mayıs 2014; 23:16:45 >

• Ips monitörlerde renk kalitesinin daha yüksek olduğu söyleniyor ama fiyatları ve yenileme hızları çok olumsuz led lere göre. Eğer yoğun olarak oyun gibi amaçlarla kullanıyorsanız Ips monitör olayına hiç girmeyin yok yere harcama olur sizin için zaten söylediğiniz bütçeniz de yetmez gibi görünüyor. LCD lerin siyah ve gri tonlarının kalitesiz olduğu söylendi uzun zaman. LED ler bundan onarın yerini devraldı. Zaten LCD yi de zor bulursunuz. Artık satılmıyor gibi neredeyse.
    Bende 2 tane philips 27 inç monitör var. Bu linkden bakabilirsiniz.http://www.vatanbilgisayar.com/27-273e3lsb_01-genis-ekran-led-monitor.html?srt=UP
    Ben çok memnunum bu monitörden fiyatı da uygun. Yenileme hızı vs. de iyi. Tek kusuru hdmı çıkışı yok. Vga ya da Dvi bağlantısı var. Haftasonu indirimlerinde 575 tl civarına satılıyor.
    Bunun dışında ölü piksel ya da bozuk piksellerde değişim garantisi veren markalardan almaya çalışın. Birçoğu değiştirmemek için diretiyor. EN son hatırladığım kadarıyla philips samsung ve birkaç marka değişim garantisi veriyordu. Bunu da araştırmanızı öneririm.

• 27' ekranda 1080p çözünürlükte ekran piksel piksel görünür yakından bakınca. Yorumlardan anladığım bu en azından.

Siz kullanıyorsunuz. Bu konu ile ilgili ne söyleyebilirsiniz? Ayrıca ekran çok büyük kalır mı onu da düşünüyorum bunu alırsam. 21.5' ekrandan buna geçersem aşırı büyük gelir gibi sanki. Yer sıkıntısı yok ancak fazla yakın kalabilir ekran.

Tek bir ürüne de takılmak istemiyorum. 23' daha uygun olur bana. Önerileriniz varsa alabilirim. Cevapladığınız için de teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslına 27 inç için böyle bir dert yok benim açımdan 1 metreden az yakın kullanıyorum. Ama çok dipten bakılırsa belki olabilir. Kendinizi 23 inç diye kısıtlamayın. 24 de olabilir. Önceden de dediğim gibi 27 den çekinmeyin. En güzeli gidip bir mağazada uygun mesafeden inceleyin. Eğer hoşunuza giderse sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onderbarutcu

27' ekranda 1080p çözünürlükte ekran piksel piksel görünür yakından bakınca. Yorumlardan anladığım bu en azından.

Siz kullanıyorsunuz. Bu konu ile ilgili ne söyleyebilirsiniz? Ayrıca ekran çok büyük kalır mı onu da düşünüyorum bunu alırsam. 21.5' ekrandan buna geçersem aşırı büyük gelir gibi sanki. Yer sıkıntısı yok ancak fazla yakın kalabilir ekran.

Tek bir ürüne de takılmak istemiyorum. 23' daha uygun olur bana. Önerileriniz varsa alabilirim. Cevapladığınız için de teşekkürler.

buna denk gelmedin mi

AOC
    23.6" E2461Fwh GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    559 TL
    incelemesi
    http://forum.donanimhaber.com/m_75918920/mpage_1/tm.htm

• AOC E2461Fwh LED Monitör
    Bu monitörü vatanın sayfasında gezerken çok satanlar kısmında görmüştüm. Özellikleri çok hoşuma gitmişti.
    Forumdaki incelemeyi de okudum. Galiba alacağım monitörü buldum :D

İlgilenen herkese teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onderbarutcu

AOC E2461Fwh LED Monitör
    Bu monitörü vatanın sayfasında gezerken çok satanlar kısmında görmüştüm. Özellikleri çok hoşuma gitmişti.
    Forumdaki incelemeyi de okudum. Galiba alacağım monitörü buldum :D

İlgilenen herkese teşekkürler.

rahat ol kardeş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.