Şimdi Ara

Monitör Uzatma Kablosu ve Veri Kaybı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şu an elimde asus ms202 ince monitör var orjinal 1.8m lik vga kablosu taktıgımda bilgisayar monitörü tanıyor uygun çözünürlük sunuyor ve sorun olmuyor
    masamı L şeklinde yaptım ve monitör kablosunu uzatmam gerekti ve sorunlar başladı;

5metre olsun 7 metre olsu 10 metre olsun 15 metre olsun her kabloyu denesemde görüntü kaybı yaşadım ve bilgisyar çözünürlükleri tutturamadı çünkü monitörü tanımamaya başladı.

1.8 koyunca herşey normale dönüyor uzatmalarda sorun yaşıyorum anlayacagınız

Ekran kartım Zotac Geforce GTX260x2 arkasında 2 dvi çıkışı ve bir s-video çıkışı var

çıkış bu şekilde

vga'Ya çevirmek için bunu kullanıuyorum

ne yapabilirm kaliteli kablomu sorun ? nerde var nerden satın alabilrim yeterki bu sorunu çözeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizmuzik -- 2 Aralık 2010; 9:23:37 >

• KAbloyu istanbulda yaşıyorsan media markt den alabilirsin.Direk dönüştürülmüş kablolarda var olması lazım.Dvi girişide var galiba monitörünün.Sen direk dvi kablo al ve onu bağla görüntü kaybı yaşamazsın ;)
  • Dönüştürücüye ek olarak bir de kabloyu uzattığın için, haliyle sinyalde zayıflama oluyor...

Bu arada, bildiğim kadarı ile DVI girişi bu monitörde mevcut. awsalli'nin de belirttiği gibi, DVI>DVI kablo alman ve bunu kullanman daha yerinde olur.
  • Problem büyük ihtimalle kablo kalitesinde. DVI portunu kullanırsan çok daha kaliteli kablo kullanman gerekir. 5 metre DVI için oldukça uzun sayılır. VGA'da kablo uzadıkça kalitede düşme olabilir ama 5-7 metrede problem olmaması gerekir. Sinyal iletim tekniğinden dolayı VGA da uzatma DVI'dan daha kolaydır.
  • monitör VGA bu arada dvi girişi yok
    dvi-vga yapan bir alet varmıdır acaba?
  • hala cevap bekliyorum ..
  • Eğer DVI kablo ile uzatıp monitor girişinde VGA'ya dönüştürmeyi düşünüyorsan bunun bir anlamı yok. VGA uzatma ile aynı şey. Burada soket tipinin (DVI veya VGA) önemi yok. Önemli olan kablo üzerinde taşıdğın sinyalin dijital veya analog olmasıdır. VGA dönüştürücü kullandığın anda monitor otomatik olarak kablodaki analog sinyali kullanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: foyaval

Eğer DVI kablo ile uzatıp monitor girişinde VGA'ya dönüştürmeyi düşünüyorsan bunun bir anlamı yok. VGA uzatma ile aynı şey. Burada soket tipinin (DVI veya VGA) önemi yok. Önemli olan kablo üzerinde taşıdğın sinyalin dijital veya analog olmasıdır. VGA dönüştürücü kullandığın anda monitor otomatik olarak kablodaki analog sinyali kullanır.

Yanlız 1.8m uzunluğunda kablo kullanınca (dvi-vga) herşey normal buna ek olarak uzatma vga kablosu koyuyorum (1.8m erkek dişi vga) sonuç gene hüsran ilginç değilmi
    3 metrelik veya 2.5 metrelik kablolarda işimi görür ama bulamadım netten alacam fakat gene sorun yaşayacakmıyım?

lütfen
  • Kabloları birbirine ekliyorsan sorun yaşaman normal. Kablon kaliteli ise 3m ile hiçbir sorun yaşamazsın. Yalnız tek parça kablo kullanman lazım.
  • 3m kaliteli kablo önerisi olan? site olarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizmuzik -- 6 Aralık 2010; 17:56:51 >
  • Bir çok bilgisayarcı gezdim denemeden almam dedim. Ama hiç biri monitörü tanımadı bende almadım .küçük vga-vga koblolarda sorun yok ama 5 metre olunca sorun oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.