Şimdi Ara

MONİTÖR VGA KABLOSU ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar monitörün vga kablosu arızalıydı yani kablolar çıkmş,monitörden çıkartılamıyor kablo sabit yani değiştirme imkanım yok bende kestim açtım içini ayırdım kabloları 9 tane kablo saydım.başka bi vga kablosunu kestim aynı renk kabloları lehimle bağladım bantladım sardım taktım yine görüntü vermiyor sanırım olmadı,nasıl düzeltebilirim :s monitörün içini açıp kabloyu sökme şansım var mı ? 0 kablo alıp 0 dan bağlasam ?

• Yardımcı olabilecek yok mu arkadaşlar ?
  • monitörün çalışıyor olduğundan emin misiniz?
  • evet çalışıyor daha önce çalıştırdım görüntü geliordu
  • Eski VGA kablosu ile yeni VGA kablosunun renkleri birbirini tutmuyordur muhtemelen. Test cihazı ile hangi kablonun hangi pinden çıktığını tek tek kontrol edip öyle birleştirmelisiniz.
  • evet 2-3 tane kablo renkleri birbirini tutmuyordu. Test cihazı derken ?
  • xgsonurgsx kullanıcısına yanıt
    Multimetre ile buzzer konumunda olcum yapın. Problardan birini pinlerdwn birine değdirin. Diğer probu da kablolara tek tek değdirin. Bunu tek tek yapın. Alet otuyorsa kablo o pine bağlıdır. Bunu butun pinler için yapın.

ama bence en sağlıklısı bir vga kablo alın. Monitore takılan ucunu kesin. Uclarını dediğim gibi test ederek bulun. Monitorun kapağını açıp eski kabloyu sokup yerine yeni kabloyu lehimleyin.
    Zira bu tarz kablolarda ula yapmak goruntu kaliyesini de etkileyecektir. İlerde sorun çıkarması da muhtemeldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 8 Eylül 2014; 15:30:37 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDMİ TO VGA Kablo çalışırmı?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Monitörün arkasındaki sabit vga kablosu çıkartıp yerine yenisi takılabiliyorsa daha iyi olur benim için yani daha kolay olur :D teşekkür ederim sağol
  • xgsonurgsx kullanıcısına yanıt
    Lehim yapmayı biliyor isen, eski kabloyu monitörün içindeki devre kartından söküp oraya yeni kabloyu lehimleyebilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yıl elektrik elektronik okudum ben bilmezsem öleyim artık :D yarın o zaman ilk işim onu yapayım çok sağol teşekkür ederim
  • Bencede olun, cunku arkadasin biri test cihaziyla olcun demis hangi pin hangi kabloya geliyor ama siz test cihazindan neyi kastettigini anlamadiniz 5 yil bu bolumu okudugunuza eminmisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.