Şimdi Ara

Monitör yenileme hızı ile ilgili bir soru? Uzmanlar Bakabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu hz olayına bir açıklık getireyim. Samsung ve LG tarafından verilen bir çok eğitimde bulundum. Televizyonlara yazılan hz miktarları gerçek hz miktarı değildir arkadaşlar. Televizyon 200 HZ, Samsung bir yazılım atıyor ve pratik bir şekilde 400HZ veriyor televizyon. Bugün Türkiyedeki tv yayını 30 HZ civarında. HD yayınlar değil tabiki. Bu sebeple 100HZ bir televizyon alan arkadaşlar şunu unutmasınlar o televizyon gerçek 100HZ değil. Bir HD filmde problem yaratabilir. TV lerde değişken bu HZ olayı insan gözünün algılanması bir kenara kullanılan panel ile alakalı. Örnegin Samsung 8000 veya 9000 serisinde kullanılan panel micro dimming özelligi taşıyor ve bu panel ultra clear panel. Eski deyimle A+ segmenti bir panel en üst kalite. Bu yüzden yüksek kaliteli paneller kullanıldıkca görüntü netleşiyor. Televizyona daha farklı özellikler ekleniyor. Bildiginiz üzere LED televizyonların aydınlatma sistemi sagdan ve soldan olmak üzere iki parçaya ayrılır. Kalite arttıka bu LED lerin kaliteside artıyor. Bu yüzden 800HZ televizyonlar size daha net ve alınası geliyor. Asıl mesele panel kalitesi. 400HZ izlerken alt yazı izlerken donma yapıyor 800HZ de bu sorun yok diyen dostlarımda şunu bilsinler mesele hz değil panel kalitesi ve TV içerisindeki işlemci kalitesi. Özellikle SMART TV nin ilk versiyonları bu işlemci ve bellek yüzünden büyük sorun çektiler. Şuan yeni nesil televizyonlarda böyle bir problem yok.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dostum sorunumu çözdüm, intelin grafik sürücüsünü silip baştan yükledim, ayrıca killer etherneti de güncelleyince sorun çözüldü. programada bakacağım sağolasın
  • Ne yani bin lira bosa mi verdim monitöre? 144hz 120hz gereksiz diyen var sanırım. 1080p 60hz monitörde kullandim suanda 144hz ms1 monitör kullaniyorum fark dünya kadar diyebilirim. Bol bol okuyan degilde kullananlar yorum yapsa tartismada çıkmaz. Yanlış anlamissam düzeltin lütfen. Saygilar iyi akşamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: me262

monitör kaç hz destekliyorsa o kadar kare görebilirsin.

O kadar kare görebilirsin haklılar, ama söylemedikleri bahsetmedikleri şey o gördüğün karelerin hepsinin ekran kartının çizdiği aynı frame'in tamamı olma zorunluluğu yok. Ekran kartı n-2 , n-1 , n, n+1 nolu framelerii ekrana yollarken, ekranda baştan aşağı sadece n nolu frame çiziliyor ve bu 4 frame içinden sen sadece 1 tanesinin tamamını görebiliyorsun diye bişey yok. Farklı framelerden parçalar içerebilir ve bu yüzden kırılmalar oluşur. FPS yüksek olduğu zaman, oyun motorun/algı/sistem/panel yapısı vs. göre oluşan kırılmalar daha az algılanabilir. FPS yüksek olduğunda sende takılma hissi yaratacak değişiklikler (senin algına takılacak olan pixel gruplarının yer değiştirmeleri, belli bi nesne vs. ), ekran tarafından frame'in tamamı çizilemiyor olsa bile yine de senin algından kurtulacak kadar detayın çizilmesine imkan verir. Yani senin ekranda odaklandığın alanda takılma hissini veren nesne 50 pixel değil 40 pixel yer değiştirerek çizildiğinde bu sende takılma hissinin azalmasını sağlar (frame'in tamamı çizilemiyor olsa bile). Çünkü belli pixel grupları frame'in tamamı çizilemiyor olsa bile, çizilen kısmı içinde olup konumları güncellenir yani bunu görürsün. Ekrandaki görüntünün tamamına sürekli bakmadığımız için, mesela ekranın üstten ortasına doğru 1/4'lük kısmının sürekli yeniden çizilebildiğini varsay. Ekranın o kısmı için sen saniyede 60 kere güncellemeden değil daha fazla güncellemeden bahsedebilirsin. Yeni frame'in bi kısmı gösterildiği için benim bahsettiğim gibi tam olmaz. Ama senin takılmayı algılamanı sağlayan nesnelerin güncellenmesini arttırabilir. Dediğim gibi ekranın sürekli tamamında değil belli kısmına odaklandığından, eğer framelerin çizilebilen kısımları senin algın ile örtüşen güncellemeler içeriyorsa (yani odaklandığın yerdeki nesneler daha sık çiziliyorsa, framelerin çizilebilen kısımları senin odaklandığın bölgelere denk düşüyorsa), o zman sen daha yüksek fps'de belki yağ gibi değil ama yine de sana daha cazip gelen bi farklılık hissedersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Rusher-

Ne yani bin lira bosa mi verdim monitöre? 144hz 120hz gereksiz diyen var sanırım. 1080p 60hz monitörde kullandim suanda 144hz ms1 monitör kullaniyorum fark dünya kadar diyebilirim. Bol bol okuyan degilde kullananlar yorum yapsa tartismada çıkmaz. Yanlış anlamissam düzeltin lütfen. Saygilar iyi akşamlar.

Okumadan'da adam olunmaz, parayla nasıl olunmuyorsa...

• Rubisco kullanıcısına yanıt
    hocam yazınızın belli bir bölümünü anlamasamda genel olarak ne demek istediğinizi anladım, çok teşekkür ederim emek verip yazmışsınız , çok açıklayıcı oldu bu
  • -Rusher- kullanıcısına yanıt
    doğru anladınız hocam, arkadaş 60 hz üstü monitörlerin para tuzağı olduğunu iddia ediyor. insan gözü algılayamazmış falan filan bende masaüstü bilgisayarım için almak istiyorum hocam nereden aldınız markadan falan memnun musunuz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Alper

quote:

acaba hiç 144 hz bir monitörde oyun oynadınız mı? ben oynadım. 60 hz monitör ile arasında ciddi akıcılık farkı var. kullanmadan yorum yapmayın derim. ayrıca konumuz bu değil, asıl soruma yanıtınız için teşekkür ederim.

Kardeşim şimdi monitör 60hz ama bilgisayarımı televizyona bağlasam 500hz bir televizyon oyunlarda farkı olur mu? Bence olmaz çünkü 500hz tv'de oyun oynadım bir fark yok.

500hz televizyona da hdmi kablo ile bağladın değil mi ? cahil gördüm de senin kadarını görmedim. +120hz'de 2-3 gün takıl bakalım bir daha 60hz'e dönebiliyor musun ? bir de bilimsel araştırma diyorsun. link atar mısın acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: LGR9

quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Alper

quote:

acaba hiç 144 hz bir monitörde oyun oynadınız mı? ben oynadım. 60 hz monitör ile arasında ciddi akıcılık farkı var. kullanmadan yorum yapmayın derim. ayrıca konumuz bu değil, asıl soruma yanıtınız için teşekkür ederim.

Kardeşim şimdi monitör 60hz ama bilgisayarımı televizyona bağlasam 500hz bir televizyon oyunlarda farkı olur mu? Bence olmaz çünkü 500hz tv'de oyun oynadım bir fark yok.

500hz televizyona da hdmi kablo ile bağladın değil mi ? cahil gördüm de senin kadarını görmedim. +120hz'de 2-3 gün takıl bakalım bir daha 60hz'e dönebiliyor musun ? bir de bilimsel araştırma diyorsun. link atar mısın acaba ?

Benmi cahilim ? Hiç olmazsa sizin gibi baba parasıyla 120hz monitörüm var diye hava atmıyorum

• quote:

doğru anladınız hocam, arkadaş 60 hz üstü monitörlerin para tuzağı olduğunu iddia ediyor. insan gözü algılayamazmış falan filan bende masaüstü bilgisayarım için almak istiyorum hocam nereden aldınız markadan falan memnun musunuz acaba?

asus vg248qe aldım hocam nisan ayında 980 liraydı şuan 1250 filan. daha ucuza bulabilirsiniz stok sıkıntısı yoksa. alın pişman olmayacaksınız.
  • -Rusher- kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam, ayın 15 i gelsin alacağım kesinlikle
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.