Şimdi Ara

Monitör yenileme hızı ile ilgili bir soru? Uzmanlar Bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. kafama takılan garip bir sorun var. laptopumda bf4 oynuyorum. laptopun ekranı 60 hz yenileme hızına sahip. bf4 oynarken fps genelde 80-100 arası oluyor multi. zaman zaman 60 a falan düştüğü zaman takılma hissediyorum. yani oyun akıcı ama daha yüksek bir fps değerinden daha düşük bir değere düşünce o farkı hissediyorum. şöyle bir şey deniyor. monitör kaç hz destekliyorsa o kadar kare görebilirsin. ee peki öyleyse ben 60 fps ile 100 fps arasındaki farkı 60hz bir monitörde nasıl hissedebiliyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: me262

arkadaşlar merhaba. kafama takılan garip bir sorun var. laptopumda bf4 oynuyorum. laptopun ekranı 60 hz yenileme hızına sahip. bf4 oynarken fps genelde 80-100 arası oluyor multi. zaman zaman 60 a falan düştüğü zaman takılma hissediyorum. yani oyun akıcı ama daha yüksek bir fps değerinden daha düşük bir değere düşünce o farkı hissediyorum. şöyle bir şey deniyor. monitör kaç hz destekliyorsa o kadar kare görebilirsin. ee peki öyleyse ben 60 fps ile 100 fps arasındaki farkı 60hz bir monitörde nasıl hissedebiliyorum?

Hissedemiyorsun işte. Psikolojik bir şey senin dediğim ve insan gözü 60fps üstünü anlayamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piskolojik. İsterse saniyede 200 fps ile oyna, monitör 60 hz olduktan sonra karelerin arasından 60'ını seçip gösterecektir.
  • arkadaşlar oyunda fraps falan açmıyorum. yani fps değerine bakmıyorum. bir arksiyon ortasında falan zaten fps ye bakmak gerekmiyor. naısl psikolojik olabilir ki? bazen oyundan kaynaklı bir sorun olarak gpu kullanımı düşüyor sanırım bir kaç kere rastladım. o zaman fps de düşüyor 60 civarına. o 60 le 100 fps arasında ben fark hissediyorum. sadece ben değil benim gibi bf4 oynayan arkadaşımda da aynı laptop var o da aynı şeyi söylüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi me262 -- 20 Aralık 2014; 16:08:24 >
  • Cpt.Alper kullanıcısına yanıt
    aayrıca insan gözü 60 fps üstünü algılar. 120-144 hz monitörler boşa mı üretiliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi me262 -- 20 Aralık 2014; 16:09:47 >
  • quote:

aayrıca insan gözü 60 fps üstünü algılar. 120-144 hz monitörler boşa mı üretiliyor...

Kare kırılmalarını azaltmak için 120-144 hz yapıyorlar. Para tuzağı. Bilimsel bir araştırmayı evde oturarak yalanlamak tembellik olsa gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lincolnn

Piskolojik. İsterse saniyede 200 fps ile oyna, monitör 60 hz olduktan sonra karelerin arasından 60'ını seçip gösterecektir.

Doğru demişsin hocam. Mesela birisi bana iyi yaptığım bir işi kötü yapın derse bende psikolojik bir rahatsızlık olur acaba kötümü falan diye. Aynı şey oyunlardada geçerli. 100fps'de oynarken 60'a düşerse bende bir rahatsızlık olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    acaba hiç 144 hz bir monitörde oyun oynadınız mı? ben oynadım. 60 hz monitör ile arasında ciddi akıcılık farkı var. kullanmadan yorum yapmayın derim. ayrıca konumuz bu değil, asıl soruma yanıtınız için teşekkür ederim.
  • Monitörünüzün 60 fps altına düşmesi, işlemci darboğazına bağlı oluştuğunda dediğiniz gibi kontrol gecikmesini yaşarsınız ve hissedilirdir. 200 fps oynarken farenin son konumu daha kısa sürede çizilen görüntüye yansıtılacağı için o da farkı hissedilir bir akıcılık sağlar.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    yorumunuz için teşekkürler. dostum i7 4710HQ nun gtx 850m ye darboğaz yapması imkansız diye düşünüyorum çünkü bu işlemci gtx 980m ile de kullanılıyor. o zaman bu sorunum başka bir şeyden mi kaynaklanıyor. psikolojik değil bu fps yi görmesem bile fps nin düştüğünü hissediyorum açık bir şekilde. acaba hdd ile ilgili bir sorun olabilir mi? bazen bf oynarken hdd %100 yüke giriyor nedense, oyundan çıkmak zorunda kalıyorum
  • quote:

acaba hiç 144 hz bir monitörde oyun oynadınız mı? ben oynadım. 60 hz monitör ile arasında ciddi akıcılık farkı var. kullanmadan yorum yapmayın derim. ayrıca konumuz bu değil, asıl soruma yanıtınız için teşekkür ederim.

Kardeşim şimdi monitör 60hz ama bilgisayarımı televizyona bağlasam 500hz bir televizyon oyunlarda farkı olur mu? Bence olmaz çünkü 500hz tv'de oyun oynadım bir fark yok.

• quote:

yorumunuz için teşekkürler. dostum i7 4710HQ nun gtx 850m ye darboğaz yapması imkansız diye düşünüyorum çünkü bu işlemci gtx 980m ile de kullanılıyor. o zaman bu sorunum başka bir şeyden mi kaynaklanıyor. psikolojik değil bu fps yi görmesem bile fps nin düştüğünü hissediyorum açık bir şekilde. acaba hdd ile ilgili bir sorun olabilir mi? bazen bf oynarken hdd %100 yüke giriyor nedense, oyundan çıkmak zorunda kalıyorum

Hdd ile alakası yoktur. Oyunlarda hdd etki etmez. Ve fps ölçmeden 100'den 60'a düştü diyemezsin. Belki 60'dan 30'a düşmüştür. Fps'yi ölçde ss at bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Alper

quote:

Kardeşim şimdi monitör 60hz ama bilgisayarımı televizyona bağlasam 500hz bir televizyon oyunlarda farkı olur mu? Bence olmaz çünkü 500hz tv'de oyun oynadım bir fark yok.

Monitörle televizyon bir değildir insan gözü 60 fps üstünü gayette farkedebilir 500 hz televizyonunuz var o kareleri gösterecek ekran kartı var mı? Yok

60 hz monitörde örnek veriyorum gtx 770 kullanıyorsunuz. ve oyundan tam 60 fps alıyorsunuz. bu değeri 500hz monitörde oynasanızda 60 alacaksınız tabiki bir fark olmaz. online oyunlarda turnuvaya katılan oyuncular bile özellikle daha yüksek yenileme hızları alabilmek için 120hz ve üzeri monitörler edinmeye çalışırlar. neyse konu bu değil, uzatmayalım çok konu var forumda bununla ilgili zaten bakınız onlara lütfen. iyi akşamlar
  • quote:

Güzel bir noktaya değinmişsiniz siz de. Elbetteki olabilir. DPC latency, high resolution timer ve bir takım işlemci-sabit sürücü performans çizelgesi araçlarıyla hangisinin darboğaza girdiğine yönelik denemelerde bulunabilirsiniz. Kesinlikle fps düşürmenizin faydası olacaktır. Nvidia'nın adını unuttuğum bir eklentisi vardı, zannedersem Battery Boost. Eğer sabit sürücüde gecikme sorunu yaşamıyorsanız veya dpc latency gibi bir programın size gösterebileceği bir sürücüden kaynaklı değilse, görüntü ortalamanızın altına düşürdüğünüz takdirde fayda sağlamanızı bekliyorum.

oyunda gpu kullanımı düştüğü zaman fps de düşüyor. fps düşmesinin tek nedeni gpu kullanımının düşmesi. ve 8 aydır bf oynuyorum fps bir kere bile 30 görmedi hdd sıkışmadığı zamanlarda. genelde 80-100 arası. oyunun kendi fps göstericisi en düşük 60 küsürlerde gösteriyor, gpu z ile baktığımda da gpu kullanımının düşmüş olduğu görüyorum.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    dostum intelin kendi gpu sürücüsünden şüpheleniyorum. garip bir şekilde aşırı hdd kullanımı yapıyor. ben onu kaldırıp tekrar kurayım, olmazsa sizin dediğinizi de değerlendireyim. çok teşekkür ederim yardımın için...
  • DPC latency programıyla atlamalar gösterilebiliyormuş, sürücü yükleyip silerek test edilebiliyor sanırım. Denemenizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emmre129

quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Alper

quote:

Monitörle televizyon bir değildir insan gözü 60 fps üstünü gayette farkedebilir 500 hz televizyonunuz var o kareleri gösterecek ekran kartı var mı? Yok

Olmadığını nerden biliyorsun ????

• quote:

60 hz monitörde örnek veriyorum gtx 770 kullanıyorsunuz. ve oyundan tam 60 fps alıyorsunuz. bu değeri 500hz monitörde oynasanızda 60 alacaksınız tabiki bir fark olmaz. online oyunlarda turnuvaya katılan oyuncular bile özellikle daha yüksek yenileme hızları alabilmek için 120hz ve üzeri monitörler edinmeye çalışırlar. neyse konu bu değil, uzatmayalım çok konu var forumda bununla ilgili zaten bakınız onlara lütfen. iyi akşamlar

Ya az araştır arkadaşım. Gecikme süresi dediğin şey ping ile ilgilidir yani internet ile ilgilidir.Ama sen 120hz'yi anlıya biliyorsan seni bi incelesin bilim adamları.

Birde kare yenileme hızına "FPS" denir. Ve fps yi monitör etkilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt.Alper -- 20 Aralık 2014; 18:23:04 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.