Şimdi Ara

monitöre bak yaa offf!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yani bu fiyat konusuna neden böyle takıyorsunuz anlamıyorum. Şirket orada üretim orada satış orada ee doğal olarak ucuz olur fiyatlar "oralarda"

Örneğin Samsung monitörü burada dist. satın alıyor. Karını koyup bayiiye satıyor. O da karını koyup bize satıyor. Üreticitiden tüketiciye değil ki sistem uzun olsun. Ha diyeceksiniz vergiler yüksek. Bu kadar uçuk vergilerle bile dış ticaret açığında rekorlar kırarken bir de az vergi alsalar piayasa paranın p'si kalmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zwandar

Yani bu fiyat konusuna neden böyle takıyorsunuz anlamıyorum. Şirket orada üretim orada satış orada ee doğal olarak ucuz olur fiyatlar "oralarda"

Örneğin Samsung monitörü burada dist. satın alıyor. Karını koyup bayiiye satıyor. O da karını koyup bize satıyor. Üreticitiden tüketiciye değil ki sistem uzun olsun. Ha diyeceksiniz vergiler yüksek. Bu kadar uçuk vergilerle bile dış ticaret açığında rekorlar kırarken bir de az vergi alsalar piayasa paranın p'si kalmaz.

+1 okadar tüketmeye alışmışızki hiçbişey üretmeyelim, habire alalım. AYrıca dediğin gibi olsa iyi. Distribitör öyle 2-3 parça mal vermez öyle olunca araya birde toptancı giriyor. Amerika gibi yerlerde öyle değil çok büyük firmalar var. biçok şehir veya eyalette şubeleri var. Özellikle çok satılan bi ürünü aldımı 1000 tane alıyor doal olarak ya üreticiden yada en kötü ihtimalle distribitörden alıyor. Bizim ülkede neyin ne olacağı belli olmadığından ve yüksek para bağlamak gerektiğinden ufak şirketler her üründen 3-5 parça almaya kalkınca araya birde toptancı koymak zorunda kalıyorlar. Bu birtek monitörde değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: RaDReS

quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

Valla 2 msliği var demiş gibi olacak ama Lg 1970HR modelinin bundan aşağı kalır bir yanını farkedemedim ben açıkçası, siz farkettiyseniz belirtirseniz sevinirim, aksine 1600:1 kontrast oranı ve 2ms tepki süresi olarak 2 özelliği ile daha üstün, haa panel farkı vardır o ap ayrı, Lg'nin modelinin paneli hakkında bilgim yok eğer takıldığınız tek nokta panel farkıysa yorumsuz.

aslında kişiden kişiye değişecek 2 özelliği üstün

1. görüş açısı TN panelli b monitöre aşağıdan bakın n görüceksiniz bakalım
    2. si ise b kaç arkadaşında belirttiği gibi renk derinliği ki her n kadar aksi söylensede fark etmsi o kadar zor değil...

tabi sadece oyun onucaksanız ben başka b şey yapmıcam diyosanız VA yada IPS panallere yaklaşmayın hem pahalı hem çok zor bulunuyor... TN panaller size daha uygun olucaktır...

Ha şu bol bol bulunan MVA larıda merak ettim model verirmisiniz inceleyelim... belki gözümüzden kaçmıştır

Evet o konularda haklısın, orada merak ettiğim arkadaşın takıldığı noktalara verdiği önemi merak etmiştim.
    Model örneği verecek olursak ;

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=88747&productid=bd46856 (inca 4 ms)

http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=88747&productid=bd60986 (inca 8 ms )

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1352&productid=bd91146

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1541

Ben biraz bakındım bu kadar buldum, forumda arama yaparsanız incelenen bir çok sonuç çıkar zaten karşınıza.

• quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

Evet o konularda haklısın, orada merak ettiğim arkadaşın takıldığı noktalara verdiği önemi merak etmiştim.
    Model örneği verecek olursak ;

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=88747&productid=bd46856 (inca 4 ms)

http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=88747&productid=bd60986 (inca 8 ms )

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1352&productid=bd91146

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1541

Ben biraz bakındım bu kadar buldum, forumda arama yaparsanız incelenen bir çok sonuç çıkar zaten karşınıza.

Dostum sana bir arkadaş tavsiyesi: Tr deki sitelerin verdiği uyduruk spesifikasyonlara aldanıp da aman monitör alayım deme. Anladığım kadarıyla verilen görüş açısı ve renk bitlerine bakarak bu monitörlerin mva panel olduğu kanaatine varmışsın, lakin bunlar mva değiller. Alayı tn panel. Inca ısrarla kendi sitesinde de 24-bit olduğunu belirtiyor ama görüş açılarını da 160-140 veriyor. Bu doğrultuda panellerin mva, ips olması olası değil. Zaten bu panelleri bu fiyattan satmasına da imkan yok. Lg'nin de kendi sitesine bakabilirsin:
    http://www.lge.com/products/model/detail/L1940BQ.jhtml

Tn ve mva,ips panellerin arasındaki farka gelecek olursak; bir tn panel ile mva yı yan yana getirip oyun veya film esnasında görüntü farkı öyle bariz belli oluyor ki, crt den lcd ye geçenlerin ilk hayal kırıklıkları genelde bu yüzden. Tn ler her ne kadar hızlı da gelişiyor olsa nihayetinde bunlar 18-bit panel. Tabi şu da var ki birçok insan lcd konforuna da tn paneller sayesinde erişebilmiş durumda.

E burada tn panel, mva panel savaşları başlatacak da değiliz elbet. Nihayetinde tn ler hem ekonomik, hem bol seçenekli, hem de iyice hızlanmış durumdalar. Bir arkadaşın da yazdığı gibi, yüksek fiyatları ve farkının bilinmediğinden dolayı mva, ipsler tr piyasasında pek tutunamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavus78 -- 27 Eylül 2006; 1:07:24 >

• şuan pva panel olarak fiyat açısından da en uygun monitör samsung 770p ama 17" oluşu ve tipi eksi yönleri yani bi ara bu monitörü çok düşündüm ama tipi hiç güzel durmuyo benim görüşüm böle...
  • @cause_of_death
    ilk verdiğin TN bakmaya bile gerek yok 4ms VA yada IPS panel daha duymadım
    ikincisi hakında hiç b bilgi bulamadım açıkçasıda mağzaların yazdıklarınada inanmıyorum mesela yukarıda arkadaşın verdiği NEC 1980FXI 18ms ama Hepsiburada da 16 yazıyor...
    LG L1940BQ a ise sadece 1 alış-veriş sitesinde S-IPS deniyor inceleme bulamadım... ama bu modeli araştırıcam umarım IPS olayı doğrudur ama hiç inceleme bulamadım
    AG NEOVO - F-417 nun 19 unu görmüştüm onada MVA diyorlar ama n yazık ki değil olsa fiyatıyla çok ii 1 tercih olacaktı zaten...

@tonythetonguc
    NEC LCD1980FXI zaten TR deki tek tük IPS banelli monitörden biri bence fazla kasma çünkü gerçekten bu paneli kullanan monitör tr fazla yok birde fiyatını hepsiburada dan almışsın sanırım ordaki tepki süresi yanlış gerçekte o monitör 18ms bunu nedenide 10bit (TN ler 4bit sanırım) panel kullana ilk monitörlerden olması 1-2 review ini okudum 18ms ye göre çok ii oyun performansı verdiği yazıyor hatta adamlar 18 ms ye sertifikasına inanmadıklarını yazmışlar... IPS ler biraz farklı b panel 16ms IPS panel kullana Dell 2007WFP en ii WS oyun monitörerinden doğru olabilir yani görme şansım olsa belkide alıcağım monitör ü vermişsin ama n yazıkki İzmir de bu monitörü bulamadım

• comennias
    quote:

Onu yapacağımıza biz onlardan daha iyisini yapalım.

Dediğin gibi dostum biz daha iyisini yaparız. Ben camları kesmeye başladım. Sen de araya konacak lambaları birleştirmeye başla. Üstesinden geliriz bu işin!
  • quote:

@tonythetonguc
    NEC LCD1980FXI zaten TR deki tek tük IPS banelli monitörden biri bence fazla kasma çünkü gerçekten bu paneli kullanan monitör tr fazla yok birde fiyatını hepsiburada dan almışsın sanırım ordaki tepki süresi yanlış gerçekte o monitör 18ms bunu nedenide 10bit (TN ler 4bit sanırım) panel kullana ilk monitörlerden olması 1-2 review ini okudum 18ms ye göre çok ii oyun performansı verdiği yazıyor hatta adamlar 18 ms ye sertifikasına inanmadıklarını yazmışlar... IPS ler biraz farklı b panel 16ms IPS panel kullana Dell 2007WFP en ii WS oyun monitörerinden doğru olabilir yani görme şansım olsa belkide alıcağım monitör ü vermişsin ama n yazıkki İzmir de bu monitörü bulamadım

18 veya 16ms olması çok bişey ifade etmez. Biliyorsunuz bu süreler G2G süreler ve her pikselde aynı değer olmuyor. Örneğin 4ms yazan bir panelde ancak 3-5 piksel bu süreyi verebiliyor. Çoğunluğu atıyorum 8-10ms gibi değerlerde kalıyor. Adam akıllı 12ms olarak etiketlenmiş bir monitörde ise en hızlı piksel 10-12ms olabiliyorken en yavaşıda bu sınırdan çok uzağa gitmiyor. O yüzden 12-16ms diyipte monitörü sallamak olmaz. Neyse bunlar tamamen ayrı konular. Dikkat edersen başlıktaki monitörle kıyaslama dedim, yani tepki süresini bi kenara koy. Benim bu linki vermemdeki amaç TR de TN den başka panel satılmaması denmesi!! Dediğim gibi şu monitörün tepki süresi biraz düşük olsa alınacak en iyi monitör derim. Fazla kasmaya gerek yok bu ve bunun gibi monitörler TR de var sen izmirde TN den başka bişey göremediysen o izmirdeki problemdir veya biraz daha araştırman gerekir.
    Konuda bu değil zaten biz sadece düşüncemizi belirttik ve devrim niteliğinde bi fark olmadığını söyledik. Başlığa bakınca insan devrim niteliğinde yeni bir aletin çıktığını ve Türkiyede eşi benzerinin olmadığını düşünüyor. Bütün dediğimiz bu.
    Ha şuda bir gerçekki bu monitörün TR ye gelmesine daha var ama çokta değil benzerleri 3-4 ay içinde raflarda yerlerini alacaktır. Link verilen sitede "New Arrival" olarak gösteriliyorki butür yeni ürünler çıkar çıkmaz ilk başta bu gibi büyük iş hacimli sitelerde yer buluyor. Ayrıca bi monitör yeni çıktığında diğerlerinden farklı bir panel kullanıyorsa (yani yeni üretime geçilmiş bir panel) en başta yeterli üretim yapılamadığından heryere stok yetiştirilemiyor. Gideceği yerde ürünlerin daha rahat satılacak olduğu Amerika vs. gibi ülkeler oluyor doğal olarak.

• quote:

@cause_of_death
    ilk verdiğin TN bakmaya bile gerek yok 4ms VA yada IPS panel daha duymadım
    ikincisi hakında hiç b bilgi bulamadım açıkçasıda mağzaların yazdıklarınada inanmıyorum mesela yukarıda arkadaşın verdiği NEC 1980FXI 18ms ama Hepsiburada da 16 yazıyor...
    LG L1940BQ a ise sadece 1 alış-veriş sitesinde S-IPS deniyor inceleme bulamadım... ama bu modeli araştırıcam umarım IPS olayı doğrudur ama hiç inceleme bulamadım
    AG NEOVO - F-417 nun 19 unu görmüştüm onada MVA diyorlar ama n yazık ki değil olsa fiyatıyla çok ii 1 tercih olacaktı zaten...

Valla ne yalan sölim bende 8- mslik mva panele rastlamamıştım ama 16.7 milyon renk diye görünce şaşırarak da olsa ekledim buraya.
    İnca konusunda yorumsuzum, mva panel olsa bile almam ben inca'dan monitör, önyargım var.
    Lg birkaç siteye daha baktım 16.8 yazınca koydum zaten oraya, aynı şekilde f-417 yi de googleda özellikleri belirtilen sitelere bakarak koydum bu nedenle biraz kafa karıştırıcı.
    Lg hoş bir model gibi duruyor ama diğerlerinde haklı olabilirsiniz.

Bununla beraber samsung'un mva panel birkaç modelinin özelliklerini görmüştüm bir yerde ama online alışveriş sitelerinden baktıklarımdan rastlayamadım ne yazıkki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 27 Eylül 2006; 17:20:00 >

• Arkadaşlar hepsiburada'ya philips'in yeni ürünü gelmiş.
    PHILIPS 200XW7EB 20.1" LCD MONİTÖR SİYAH

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1355&productid=bd48288
    panel tipi nedir araştıramadım. özellikleri 200W6CS e benziyor. ne yazıkki paramı halı yıkamaya ve divx playera yatırdım. 2-3 ay bekleyecem artık. o zamana kadar başka monitörler de gelir herhal
  • "PHILIPS 200XW7EB 20.1" LCD MONİTÖR SİYAH" hastayım bu monitöre... Bir sorundan yana endişeliyim, o sorun da olmasa şimdi veririm siparişi. O kadar mükemmel bir monitör.

Sorun ise çözünürlük maalesef: 1680 x 1050

Ve bu çözünürlükte yeni oyunları çalıştıracak ekran kartım yok maalesef. Yoksa dediğim gibi inanılmaz bir monitör. Daha küçük widescreen LCD ne tavsiye edersiniz?
  • 19 widescreenleri pek araştırmadım. almışken daha geniş bir ekran alayım diyorum. iki sayfa yazıyı mesela yan yana açabiliyorsun.
    Benim ekran kartıyla bilgisayarı mönitör görünce ardıyla gülecektir eminim. (PIII 500-8mb ekran kartı)
    O yüzden bilgisayarla birlikte yenileyeceğim.
    Fekat monitöre bunca parayı verirken ekran kartı lüksünü de hak eder diye düşünüyorum.
  • Şekil monitörmüş.. $359.99
  • şekli falan iyide parlaklığı düşük. MS yüksek

çokta kazıkkkkkk
  • @tonythetonguc
    dediğin kısmen doğru(her piksel değil renk olacak herhalde yazım hatası yaptın ) 2ms yazr 2-12 arası gezer 1 kere 2 ye indğinde 2ms derler herhalde üzerinde yazan en doğru değerleri veren viewsonic 191b ve 930b ama onları tr de bulman olanaksız ithalatçıları bile aradım getirmeyi düşünmediklerini söyliyorlar Nec 1980FXI n dediğin gibi öyle 16 nın üsüne pek çıkmayan b monitör değil n yazzıkki 30 dan aşağı pen inmiyor desek daha doğru ms o kadar önemli değil dedik ama bu da çok fazla...
    sonuçta bizim dedğimiz çıktı kaliteli alınabilecek monitörler tr ye gelmiyor

ms n kadar değerli üzerinde yazanlarla gerçekler n kadar farklı görmek isteyenler aşağıdaki linki incelesin soldaki resmi inceleyeceksiniz

http://www.behardware.com/articles/619-16/updated-survey-13-lcd-20-5-6-8-16-ms.html

• ben şahsen okadarda çok beğenmedim..monitörün işlevselliği tartışılmaz elbet ama okadar da önemli olmadığını düşünüyorum..21inç yda 19inçlik siyah renkte crt ekranı tercih ederim onun yerine
  • MONİTÖR GÜZELMİŞ AMA 2MS LERİ YOK MU BUNLARIN..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onuroner -- 28 Eylül 2006; 12:56:19 >
  • bence en isiyi amerikaya göcemen olarak gidelim burada ii donanım almak için ektra extra dolar ödememiz gerekiyor her zaman

• Philips'in yeni modeli 200XW7EB herhalde TN panel, renk çeşitliliği sitesinde 16.2 milyar gözüküyor , hepsiburada.com'un verdiği bilgiler de hatalı bakış açısı 160 derece horizontal/ 145 derece vertical olarak geçiyor. Kasasının yanmaz maddeden yapıldığını ısrarla vurgulanmaını da anlayabilmiş değilim bunun ne gibi bir getirisi olabilir? Toplamda özelliklerine göre pahallı bir monitör.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.