Şimdi Ara

Monitöre görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle sorunumdan bahsedeyim. DP ile bağlı iki monitörüm var. İkisi de 2K. Biri yeni aldığım 240 Hz 27 inç 2K diğeri de 144 Hz 2K 38 inç.

Bilgisayarımı açarken görüntü gelmiyor. En başta monitörleri açıyorum, hemen kasa Power basıyorum açılmıyor. Kasayı açıp, monitörleri açıyorum yine olmuyor. Yalnızca 38 inç monitörümün powerına basıp belli bir süre (3-5 saniye içinde) bekleyip kasa Power açarsam o zaman açılıyor. Bunu bir kez de yeni aldığım 27 inçlik monitör de yapabildim. Hiçbir zaman normal şekilde açamadım. Defalarca deneyerek açabiliyorum. Kablo muhabbetindir desem bu sefer hiç açılmaması gerekiyor diye düşünüyorum. 2K 240 Hz destekleyen HDMI 2.1 kablo aldım. Onu da birinci monitör olarak kullandığım 240Hz 27 inçte takıp hemen görüntü gelir mi diye test edeyim dedim bu sefer de kablo 240Hz vermiyor (satın aldığım kabloda desteklediği yazıyor).

Normal bir şekilde monitör Power ve kasa powera basarak bilgisayarıma görüntüyü nasıl verebilirim, yardımcı olur musunuz?

İyi günler dilerim.

• Bu sorun, bilgisayarınızın açılışında bağlı olan monitörleri tanımamasından kaynaklanıyor olabilir. Bunu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

### 1. **BIOS Ayarlarını Kontrol Edin**
    - Bilgisayarınızı başlatırken BIOS'a girin (genellikle **F2**, **F10**, **Del** veya **Esc** tuşları ile erişebilirsiniz).
    - **Display** veya **Graphic** ayarlarını bulun ve harici monitörler için herhangi bir ayar olup olmadığını kontrol edin.
    - **Primary Display** veya benzer bir ayar varsa, bunu değiştirmeyi deneyin.

### 2. **Ekran Bağlantılarını Kontrol Edin**
    - Monitörlerin bilgisayara düzgün bir şekilde bağlı olduğundan emin olun. Kablolarda herhangi bir gevşeklik olmadığından emin olun.
    - Farklı kablolar veya portlar kullanarak sorunun bağlantılardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol edebilirsiniz.

### 3. **Ekran Ayarlarını Yapılandırın**
    - Bilgisayar açıldığında ve monitörler bağlandığında, sağ tıklayıp "Ekran ayarları"na gidin.
    - Monitörlerin algılandığından emin olun. Eğer algılanmıyorsa "Algıla" butonuna tıklayabilirsiniz.
    - Monitörlerin doğru şekilde konfigüre edildiğinden emin olun. (Birincil ve ikincil monitör ayarları gibi).

### 4. **Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleyin**
    - Ekran kartı sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol edin. Güncel değilse, en son sürücüyü yükleyin.
    - Özellikle çoklu monitör desteğiyle ilgili sorunları çözmek için ekran kartı üreticinizin web sitesinden en son sürücüleri indirip yükleyin.

### 5. **Monitörleri Birleştirerek Test Edin**
    - Bilgisayar açıldığında tek bir monitör bağlayın, ardından diğer monitörü ekleyin. Bu şekilde monitörlerin her ikisinin de sorunsuz çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.

Bu adımlar sorununuzu çözmezse, BIOS veya donanımla ilgili daha derin bir sorun olabilir ve profesyonel bir teknisyenle iletişime geçmek gerekebilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 2 , 3 , 4 ve 5 yaptım hocam. Birinci seçeneği ilk defa gördüm. Onu deneyeceğim.

• rayli82 kullanıcısına yanıt

Hocam, birinci seçeneği denemek için biosu açtım ama Display veya Graphic i bulamadım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.