Şimdi Ara

Monitöre görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar, uzun bir süredir bilgisayarı temizlememiştim, Cuma günü gittim bir termal macun aldım, kasanın içini, fanları, CPU soğutucusunu, Ekran kartnı tozlardan arındırdım. Kasayı tekrar birleştirip bilgisayarı açtığımda monitöre görüntü gelmediğini gördüm. HDMI kablosu almıştım belki ondandır diye çıkardım VGA taktım, başka HDMI taktım farkeden birşey yok, ayrıyetten arka panel girişleri de(USB) çalışmıyor(Ethernette sıkıntı yok) ve başlangıçta BIOS'un işlediğini gösteren bipleme de yok. Denediğim çözümlere gelince;
    -Ekran kartını çıkardım, onboard ile denedim.
    -SATA kablolarında zedelenme vardı onları değiştirdim.
    -CMOS pilini çıkardım-taktım
    -PSU'ya yüklenme olma ihtimaline karşı fanları ve ekran kartını çıkararak çalıştırdım.

Son ihtimal Güney Köprüsünde bir sıkıntı olma ihtimali ancak pek sanmamakla birlikte temizlik yaparken Güney Köprü soğutucu metal tabakasına az miktar baskı uygulamak herhangi bir zarar verir mi?

• aynı sorun bendede vardı. guc kaynagındakı transıstorlerde kısa devre olustugunu farkettım . guc kaynagını garantıye yolladım ve yenısı geldı sorun çözüldü.
  • öncelikle temizlik sonrası bu sebebi net olmayan sorunlar olasıdır, çözüm ise tüm bileşenleri söküp tekrar geri takmaktır ..

sırf bu sebepledir ki "çalışıyorsa elleme" diye bir ata sözümüz oluşmaya başlamıştır
  • Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler, parçaları tekrar söküp taktım, PSU'yu da kontrol ettim herahngi bir sıkıntı yok. Başka fikri olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diffusional

İyi günler arkadaşlar, uzun bir süredir bilgisayarı temizlememiştim, Cuma günü gittim bir termal macun aldım, kasanın içini, fanları, CPU soğutucusunu, Ekran kartnı tozlardan arındırdım. Kasayı tekrar birleştirip bilgisayarı açtığımda monitöre görüntü gelmediğini gördüm. HDMI kablosu almıştım belki ondandır diye çıkardım VGA taktım, başka HDMI taktım farkeden birşey yok, ayrıyetten arka panel girişleri de(USB) çalışmıyor(Ethernette sıkıntı yok) ve başlangıçta BIOS'un işlediğini gösteren bipleme de yok. Denediğim çözümlere gelince;
    -PSU'ya yüklenme olma ihtimaline karşı fanları ve ekran kartını çıkararak çalıştırdım.

Son ihtimal Güney Köprüsünde bir sıkıntı olma ihtimali ancak pek sanmamakla birlikte temizlik yaparken Güney Köprü soğutucu metal tabakasına az miktar baskı uygulamak herhangi bir zarar verir mi?

Hiçmi ekrana görüntü gelimiyor.Yani biosa girebiliyormusunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Diffusional

İyi günler arkadaşlar, uzun bir süredir bilgisayarı temizlememiştim, Cuma günü gittim bir termal macun aldım, kasanın içini, fanları, CPU soğutucusunu, Ekran kartnı tozlardan arındırdım. Kasayı tekrar birleştirip bilgisayarı açtığımda monitöre görüntü gelmediğini gördüm. HDMI kablosu almıştım belki ondandır diye çıkardım VGA taktım, başka HDMI taktım farkeden birşey yok, ayrıyetten arka panel girişleri de(USB) çalışmıyor(Ethernette sıkıntı yok) ve başlangıçta BIOS'un işlediğini gösteren bipleme de yok. Denediğim çözümlere gelince;

Siyah ekran değil sorununuzun adı
    Bilgisayarınız çalışır duruma olabilir ancak anakart da sorun olduğu için hiçbir görüntü alamazsınız.
    Anakartınızın değişmesi gerekmektedir.
    Neden oldu diye sorarsanız bilgisayarı temizlerken anakartınıza zarar vermiştir.
    İyi Geceler.

-----

Ayrıca Ekran kartınızda sorun olabilir.

• Remleri çıkar tek tek dene, Ekran kartın pci-ex yuvasına tam oturmuşmu kontrol et, anakarta takılan power supply socketi haricinde 4'lü AUX socketini takıp takmadığını denetle diskin ide ise kablosunu ters takıp takmadığını denetle, CMOS default factory jumper konumlayıcın ters konumda ise normal konuma getir, Anakartın üzerindeki işlemciye yakın fet diye tabir ettiğimiz transistörlerde çatlak zedelenme veya aşırı ısınma varmı kontrol et, anakartın üzerinde yine işlemci etrafındaki kapasitor (kondansatörleri) kontrol et şişik varmı yokmu, bu yazdıklarımı periyodik bir şekilde uygula illaki bir netice alırsın aksi olursa anakartını yenisiyle değiştirme zamanı gelmiştir. BAŞARILAR
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Görüntü Gelmiyor.
    13 yıl önce açıldı
    2. Ekrana görüntü gelmiyor
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı sorun bnmde basıma geldı temizleyeyım dedım cokta oynamadım ıslemcı fanını ckarken zorladım ufledım bırazda bı taktım ekrana goruntu gelmıyo napıcam bılmıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde sorum düzeldi beyler yardımlarınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.