19' LCD Samsung Monitörüm var ve bilgisayarım yeni sayılır aylar önce ekran kartım bozuldu ve Boarda bağlı monitör ordan kullanıyorum son bi haftadır ekranın ust kısmı normal görüntüsünde ama aşağısı yanı %70'lik kısım tamamın kararmıs durumda 1 kereye masus düzeldi fakat suan yıne aynı durumda acaba bi önerisi ve bilgisi olan varmı ? Lütfen yardımızını beklıyorum yenı monıtorum ayrıca herhangı bı darbe ve manyetık problem yok !
benimki de aynı monitörüm philips.iki haftadır ekranın yarısı siyah;üstte çok az kısmı da dalgalı gösteriyor.aynı seninki gibi benimki de 1 defaya mahsus düzeldi.tamir ettirmek istiyorum ama arızası büyükse vazgeçmek zorunda kalacağım.bu durumun neden kaynaklandığını bilen varsa yardımcı olursa sevinirim
yokmu arkadaslar konuyla ilgili bilgisi ve önerisi olan zamanın parasıyla 550 lira para verdim çok temiz ama garanti süreside doldu 3 yılı geçti çöpe atmak istemiyorum
Merhaba, Öncelikli olarak bahsettiğiniz problemin bilgisayar tarafındamı yoksa monitör tarafındamı olduğunun tesbiti gerekir. Bunun için ya monitörü başka bir bilgisayarda deneyin ya da bilgisayara başka bir monitör bağlayıp deneyin. Ona göre problemi çözmek biraz daha kolaylaşır. Bahsettiğiniz problem elektonik arızası olabilieceği gibi temassızlık gibi mekanik de olabilir. Temassızlık olayı kablolarda veya LCD panelin kendisi içinde olabilir. Bendeki bi notebook LCD ekranında da temassızlık sorunu var ve üşenmez isem söküp tamir edeceğim.
Bence öncelikle sorunun monitör mü yoksa bilgisayar tarafındamı olduğunu tesbit edin.