Şimdi Ara

LCD TV Alacağım Yardım Lütfen _?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar. Şu günlerde düşen fiyatlar nedeni ile bir lcd tv almak istiyorum. Forumda inanın çok fazla ve çok güzel şeyler okudum. Bu konuda ne kadar tecrübem olmasada yeterince bilgi edindim. Yinede bu konuda zayıf olduğum yönler var.. Örneğin Tv yi alırken nelere dikkat etmeliyim , bir diğeri ise eve montoja geldiklerinde dikkat etmem gereken hususlar. İşte bu noktada sizden yardım istemeyi düşündüm. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 2 Model arasında takıldım kaldım. Bir tanesi "SAMSUNG LE-40M87BD" ve 2. si "SONY KDL40W2000" okuduğum ve araştırdığım kadarıyla çok daha yeni modeller çıkmış. Fakat benim bütçemi sarsmayacak olan modeller bunlar. Yanlış hatırlamıyorsam bundan daha bir kaç ay önce SONY tv nin fiyatı 7000 YTL civarı idi ve SAMSUNG yaklaşık 5900 YTL gibi bir rakamdaydı. Bunlar tabi hatırladığım rakamlar ve bu forumda bu fiyata alan kullanıcılar vardı. Şu an ki fiyatları SONY 4500 - 4750 civarı SAMSUNG da onunla aynı seviyede. Konuyu yetirince uzattım herhalde Bu arada PS3 ile birlikte kullanacağım LCD TV yi....

Sonuç olarak 2 sinden birini alacak olsaydınız hangisini alırdınız, ve alırken dikkat etmem gereken hususlar örneğin VERSION veya sizin düşünceleriniz nelerdir....

Teşekkürler...

SONY KDL40W2000 http://www.istanbulbilisim.com.tr/lcd_content_detail.asp?content_id=306

SAMSUNG LE-40M87BD http://www.istanbulbilisim.com.tr/lcd_content_detail.asp?content_id=459

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GedKalessin -- 3 Temmuz 2007; 1:54:53 >

• Arkadaşım, bence elbetteki Sony. Bravia görüntü teknolojisi diğerlerinin yanında tartışılmaz bile. Hele bir de PS3 ile kullanacağım diyorsan, kumanda vs uyumluluklar için bir sebebin daha var demektir. Biliyorsun PS3 sadece bir oyun cihazı değil, aynı zamanda geleceğin DVD si Blu-Ray oynatıcıya da sahip olmuş oluyorsun. Yalnız benim bir önerim daha olacak. Sony yeni bir seri daha çıkmış 100Hz özelliği ve 24p cinema modu özelliği var , ancak çözünürlüğü Full HD değil. 1366x768. Fiyatı da biraz daha düşük olması lazım. PS3 de hareketli sahnelerde daha iyi sonuç alabilirsin. Bir de belirttiğin siteden alcaksan dikkatli ol. Burası Sony Eurasia garantili ürünler satmıyor diye biliyorum, garanti konusu görüşmelisin.
    Tv alırken dikkat edeceğin noktalar. bence markaların yetkili satış noktalarına gitmelisin. Onların bilgi ve hizmetleri daha iyi oluyor genellikle. İnternetten size yakın birkaç mağaza ile görüşsen fiyatlar da ortaya çıkar zaten. Ürünü kurdurup, çalıştırarak teslim alsan iyi olur. bunun pazarlığını baştan yapmalısın bence. En azından küçük de olsa bir problem çıktığında geri götürmek zorunda kalırlar. servisler filan uğraşmazsınız. hayırlısı olsun.

• Okuduklarım kadarı ile (bugün de görme şansım oldu) M87BD gerek paneli gerek kontrast oranı gerek FullHD olması ile çok avantajlı. Yalnız belki 8ms olması sorun oluşturabilir senin için hareketli sahnelerde. Yine de siyah kalitesi plazmaları aratmıyordu, renklerin canlılığı da harika idi.
  • Arkadaşlar ilginiz için çok çok teşekkür ediyorum. bigmaster077 ürünü o siteden almayı düşünmüyorum. Yanlızca örnek oluşturmaları için fiyat ve model açısından bi link verme gereği duydum. PS3 ile kullanacağım için FULLHD olmasını istiyorum fakat önerdiğin tv yide araştıracağım. Noodfan dediğin gibi Samsung gerçekten güzel tasarım ve donanıma sahib bir LCD TV. Yanlız 8 ms sorun oluşturabilir demişsin. Bildiğim kadarı ile 8ms ve altı hareketli sahnelerde bir problem oluşturmuyor. Yada bu konudaki bilgim yanlış olabilir. İkinizinde yorumuna bakarak şöyle düşünüyorum SONY ve SAMSUNG u gidip görmüş biri olarak. Gerçekten SONY de mükemmel bir keskinlik söz konusu , ama forumda SONY hakkında ekranda bulutlanma oluyor şikayetlerine çok rastladım ve bu beni SONY e karşı biraz uzaklaştırdı. Samsung ta acaba böyle bir problem varmı. Yardımlarınız için en içten teşekkürlerimi sunuyorum arkadaşlar çok sağolun.... Ve son olarak bişey daha eklemek istiyorum SAMSUNG un SAMSUNG LE-40M87BD(40inc) modeline göre SAMSUNG LE-37M87BD(37inc) modeli fiyat olarak biraz daha uygun tabi bu fark ekran boyutundan kaynaklanıyor. Sizce bu fark görüntüde herhangi bir değişikliği doğurur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GedKalessin -- 3 Temmuz 2007; 3:37:32 >

• Yokmu kimse ? Fikirlerini paylaşmak öneride bulunmak istiyen yardımsever arkadaşlarımız ????
  • 40M87BD
    dehşet-ül vahşet bir model. bir sn.bile tereddüt etme
  • Arkadaşım, ben foruma yeni üye oldum ama bazı yanlış bilgilere rastlamaya başladım. Bulutlanmadan kastettiğini açabilir misin yada o yazı her nerede ise ekleyebilir misin lütfen. Ben böyle birşeye kesinlikle inanmıyorum. Sony, gerek panel kalitesinde gerekse BRAVIA teknolojisiyle diğerlerinin ilerisinde yer alıyor. 8ms tepki süresi elbette çok çok iyi bir değerdir. Ancak 100hz lerde saniyede işlenen kare sayısı hemen hemen iki katınına çıkartılmaktadır. hızlı sahnelerde hareketi algılayarak aradaki boşlukları tamamlanmasıyla da kesintisiz , titreşimsiz bir görüntü elde edilmektedir. D modeli bu nedenle ileride çok konuşulacak. Ancak elbette fiyat seviyeleri hangi TV nin daha üstün olduğunu belirliyor. W modeli Full HD olması nedeniyle panel üstünlüğüne sahip.
    Ancak D modeli de şuan 720 çözünürlüklüler içinde en iyisi bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://forum.donanimhaber.com/m_11192342/mpage_3/key_bulutlanma//tm.htm#12443521 Bu topicte SONY tv de bulutlanma ile ilgili şikayetler var bigmaster077. Model SONYKDL40W2000 değil 46X2000 den yana bir şikayet var bi incele istersen. .Taner. Yorum müthiş bence sen Satış Temsilcisi olmalısın ürünü almaya gelsem ve o kelimeye kullansan kesinlikle tereddüd etmeden alırdım
  • Dostum,
    İlgili yazıyı ve bu konuda diğer arkadaşların yaptığı kapsamlı yorumları okudum, bir kullanıcının yaşadığı istisnai bir sorun ve konu servise bildirilmiş. Samsung gibi diğer marka kullanıcılarının da benzer bir sorun yaşadığı yönünde paylaşımda bulunmuşlar.
    Elektronik ürünlerde ne ikadar yi bir marka seçilirse seçilsin, garantinin önemini ortaya çıkarması bakımından iyi bir örnek olmuş bence. Sizin endişelenmeniz için bir sebep göremedim.
  • Arkadaşım,

Senin almayı düşündüğün tvler konusunda ben de şimdi bir kararsızlık yaşıyorum. Hatta aynı konuda bir forum başlığı da açtım. Sen sonunda hangi tv'ye karar verdin.Bence samsung'un renkleri daha keskin ve canlı ama benim de aklım hep sony'de kalıyor. Sony'nin tüplü televizyonlardaki başarısı bizi çok etkilemiş. Hangi televizyonu sonunda aldığın ve memnun kalıp kalmadığın konusunda bilgi verebilir misin? Şimdiden teşekküler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.