Şimdi Ara

Monitörüm çok geç açılıyor veya açılmıyor [ acil yardım lütfen]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorunumdan bahsedeyim.

Bilgisayarı açıyorum, monitörün ışığı sürekli yanıp sönüyor ve ekran karanlık durumda.

Monitörün arkasından ince, tiz geliyor sürekli aynı ritmi tutuyor. O ses kesildiğinde görüntü geliyor. Kasayı eski monitörde denedim onda da görüntü gelmedi(tam emin değilim ama yeşil olması gerekirken turuncuydu)

Bilgisayarı açtım bıraktım monitörün ışığı tekrar yanıp sönüyordu görüntü yoktu bekledim hiç ellemedim, görüntü 15 dakika sonra geldi.

bilgisayar açılmayınca res atıyorum bazen geliyor görüntü bazen gelmiyor. Eskiden 1 res atınca gelirdi görüntü şimdi defalarca atmam gerekiyor ki yinede gelmiyor.

Aynıca şifre girme yerine kadar açılırsa birdaha gitmiyor.Oraya gelmeden açılıp orda gittiği de oluyor.( şifre koymayla bir ilgisi yok sorunun)

Pc açıkken yani görüntü varken, monitörü kapattım duşa girdim çıktım. monitörü açtığımda görüntü gelmedi. Kasa çalışıyor ama görüntü yok

Allah için yardım edin sorun nerdedir? Psu'nun içi tozlanmış sanırım açmaya korkuyorum bilmediğim için sizce sorun nedir nasıl çözerim?

Ekran kartı ve diğer kartları defalarca temizledim. Sonuç yok !

Genellikle uzun süre 5-10 saat gibi kapalı kaldıktan sonraki ilk açışımda yapıyor.

Başka nelerden olabilir ? Virüs mü ? Bios ayarı mı ? PSU mu ?

Birde başlat çalıştır msconfig yazdım normal başlattan kalkmış seçmelide kalmış ondan mıdır?

Arkadaşlar anlattıklarımı değerlendirerek yorum yaparsanız sevinirim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Reme ve ekran kartına sök - tak yöntemi uygulayalım.
  • harici ekran kartından kullanıyorsanız ve anakart üzerinde onboard ekran kartı giriş varsa ekran kartını çıkarıp onboarda takın.bakalım görüntü sabit geliyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

Reme ve ekran kartına sök - tak yöntemi uygulayalım.

full söktüm hepsini temizledim tekrar taktım olmadı. Sadece PSU yu temizlemedim. Ekran kartından olacağını sanmıyorum 1 ay önce bakım yaptırdım
  • donanımda sökme takma yapınca ( herşeyi ) bi süre sorun yaşamıyorum fakat 30 dakka sonra yine başlıyor
  • usta bios pilini söküp tekrar denemeni tavsiye edebilirim banada oluyordu bazen ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.