Merhabalar öncelikle sistemimi yazıyorum Monitör : Zowie Benq XL2566k (1.4 DP) Kasa : Ekran Kartı : 4070Ti Super MSI RAM : 64gb ram (32x2) Kingston Fury Beast DDR5 İşlemci : AMD Ryzen 7 7800X3D Anakart : B650 GAMING PLUS WIFI Power : Öğrenince Yazacağım (1kw olması lazım) Soğutucu : Öğrenince Yazacağım
Bilgisayarı kullanırken ekran görseldeki gibi yeşil oluyor. İnternette biraz araştırdım kablodan kaynaklı olabileceği yazıyordu kabloyu değiştirdim sorun hala devam ediyor. Acaba dedim 3'lü prizdeki elektirik akışında bir yavaşlama anlık bir kesinti falan mı oluyor onu da değiştirdim yok hala aynı. Arada bir oluyor bazen üst üste olduğu da oluyor. Monitörü kapatıp açmak yeterli oluyor düzeliyor ama belirli bir süreliğine. Ekran kartında sorun olduğunu düşündüm ama ekran kartında sorun olsa monitörü kapatıp açınca düzelmesi sorunun ekran kartında olmayacağını düşündürtüyor tabi ki siz daha iyi bilirsiniz. Bilgisayarı yeni topladım 1 ay oldu. Bu sorunu daha önce yaşamış veya bu konuyu çözebilecek birileri varsa çok sevinirim. Sorun neyden kaynaklanıyor ve nasıl çözebilirim ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taRX_X -- 23 Mayıs 2024; 0:22:55 > |
Monitörüm Yeşil Oldu
-
-
Monitör ya da ekran kartı aşırı ısınıyor olabilir kontrol edin.
-
Furmark diye bir uygulama ile 30dk boyunca denedim 70 derecenin üstüne çıkmadı hiç ekran kartı ama monitörün ısınıp ısınmadığını nasıl kontrol edebilirim ?
-
Elinizle kontrol edin önce ve arka tarafını. Monitör giriş ve çıkışlarına da bakın tabi hem güç hem de hdmi/dp kablosunun olduğu yere.
-
Başka bir monitörde deneyin.Evde tv varsa olabilir setupı tvnin yanına veya tvyi masaya taşıyın sorun olduğunda kabloyu çıkarıp diğer monitöre takın sorun düzelirse sorun monitörde demektir düzelmezse ekran kartında
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine önce bios'u güncelledim daha sonra bios içerisinde EXPO profil 1 ve CPU PBO'yu aktif ettim şuana kadar henüz yeşil ekran almadım umarım da almam alırsam sizin söylediğiniz gibi başka bir monitöre bağlayıp 1 gün deneyeceğim. 1-2 Gün sonra görüşmek üzere :)
EDIT : Hiç bir işe yaramadı yine aynı şekilde yeşil oldu ekran. Kasa ve monitörün sıcaklıklarına baktım sıcaktı ama öyle aşırı bir sıcaklık yoktu. Farklı bir monitör ile deneyeceğim bir kaç gün. Bu arada yayın açıyorum dikkat ettim genelde yayın sırasında oluyor bir alakası var mı bilemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taRX_X -- 23 Mayıs 2024; 16:5:21 > -
Sorunu biraz daha internette araştırdım ve redditte aynı monitör ile aynı sorunu yaşayan bir çok insan olduğunu gördüm. %90 ihtimalle sorun monitör ve kronik her şey için teşekkür ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X