Şimdi Ara

Monitörümde ufak kırmızı noktalar çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ASUS VX228H LED kullanıyorum. Normal kullanıcı mesafesinden bakıldığında bir problem farkedilmese de, ekrana gözümü iyice yaklaştırdığımda ekranın çeşitli yerlerinde çok ufak kırmızı noktalar yanıp sönüyor(oyun oynarken sıklaşıyor gibi) anlam veremedim, durumu da yeni farkediyorum. Sorun sizce nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trise -- 22 Aralık 2015; 23:04:10 >

• Sorun , ölü piksel . Ölü pikseller , monitörde gördüğünüz şu ancak çok yakından baktığınız zaman olan , kare şeklinde bir piksel . Lakin b pikseller bazen görevlerini yerine getiremeyip bozulabiliyorlar .
    Sorununuz yüksek ihtimal ekran kartı veyahut monitörünüzdür . Düşük bir ihtimal ile de ekran kartı ile monitör arasındaki kablolardır .

Bu sorunu ben çok yaşamıştım , en gıcık olduğum şeydir . Şimdi sizlere sorunların nedenlerini ve nasıl çözebileceğinizi söyleyeyim ;

Sorunun Nedenleri ;

1.Monitörünüzde konsantratörlerinizde (ismi böyle bişeydi) olabilir . Patlamış veyahut şişmiş olabilir.
    2. Ekran kartınız yanmış olabilir .
    3. Monitör ile ekran kartı arasındaki kablolar iyi bağlanmamış olabilir .
    4 . Kasa tozlanmış olabilir.

Çözümler ;

1.Monitörü fazla kurcalamayın derim çünkü hassas olduğundan zarar verebilirsiniz bilgisayarcıya götürmekte fayda var .
    2. Ekran kartı yandığından dolayı veyahut başka bir sebebinden dolayı bilgisayarcıya götürebilir veyahut kendiniz çözebilirsiniz.
    3. Kabloları çıkartıp başka kabloları deneyebilirsiniz .
    4. Kasayı temizleyebilirsiniz.

Öneri : Kasayı temizleyip , kabloları değiştirip yeniden deneyip , olmadıysa bilgisayarcıya gitcekseniz monitör,ekran kartı ve kablolar ile gitmeniz tavsiye edilir .

Kolay gelsin .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• EpicAnka kullanıcısına yanıt
    Kasanın arkasına baktığımda HDMI ucunun oynamış olduğunu farkettim oturtunca düzeldi
  • Sorunun çözüldüğüne sevindim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.