Şimdi Ara

mönitörün 4 köşesinde renk bozukluğu var lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar dün akşam makineyi download için açık bıraktım fakat monitörü kapattım normalde hep yaparım sorun çıkmaz ama bu sabah kalktığımda mönitörü açtım ve 4 köşesinsdede renk bozuklukları vardı. ne yaptıysam bi türlü düzelmedi açtım kapattım falan. lütfen yardımcı olun mönitör samsung SyncMaster 793df

• CRT monitörler mıknatıs hoparlör gibi manyetik alan üreten kaynaklardan çok fazla etkileniyor ve ilk belirtisi ekranda acayip pembe yeşilimsi renklenmeler görüntüde yamulmalar yapıyor. Eğer kuvvetli manyetik alana maruz kalmadıysa bu kaynakları uzaklaştırınca düzelir ama kuvvetli bir alanda kaldıysa kapatıp açmakla düzelmez onu düzeltmek için TV-monitör servislerinde özel bu manyetik bozulmayı düzelten aletler var.
    Monitör yakınlarında hoparlör, mıknatıs vs. manyetik alan oluşturan şeyler varsa uzaklaştır. Hala düzelmediyse monitörü boş bir yere götür çalıştır renklenmeler devam ediyorsa yakınınzda bulunan bir TV servisinde götür 5dk. da hemen düzeltirler (Eğer sebebi manyetik bozulmaysa)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 12 Ağustos 2007; 13:40:19 >
  • saolasın kardeş dediğin gibi pembe yeşilimsi renkler var ama etrafındaki manyetik şeyleri uzaklaştırıncada geçmedi
  • servise götüreceksin ozaman
  • bunu gene mıknatız vazifesi gören şok uyarıcılarla düzeltiyorlar servis kitlenmiş senin monitöre anlıccan
  • monitörün menüsünde degauss diye bi ayar var ona bi bas bakalım olcakmı. yoksa servislik.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.