Merhaba, Eski aracımdan söktüğüm ses sistemini yeni aracıma taktırıcam fakat yaparken iyileştirmeler yapmak istiyorum. Araç 2022 Seat İbiza. Ön kapılara Rs-px6 16 cm 90 rms midbass ön orjinal direklerdeki tizlerin yerine midbassın tizlerini baglatıcam çünkü Arka kapılara For-x 3065 16 cm 100rms midrange Subwoofer 4 ohm Kicker Comp S 30 cm 300 rms Amfi Carboon 5 kanal amfi Şimdi ben ileri dönük olarak forx 1.600 mono amfi ile subwooferımı beslemek istiyorum çünkü carboon amfi monoda 200 rms veriyor. İleride maksimum 600 rmslerde bir subwoofer alırım dahasına gerek yok Bu forx amfide 4 ohmda 200 rms veriyor fakat iki kanalı var köprüleyerek rms değeri arttırılabilir mi ? 2 ohmda 400 rms veriyor amfi 2 ohm olarak biraz kısıp 4 ohm 300 rms subwoofera baglasak bir problem yaşanır mı ? şimdiden teşekkürler. yarın öbürgün montaj yapılacak cevap verirseniz yardımcı olursanız sevinirim. |
MONO AMFİ SEÇİMİ VE MONO AMFİDE KÖPRÜLEME
-
-
forx 1600.1 amfinin teknik özelliklerinde 4ohm 550w rms denilmiş. emin minisiniz 200w verdiğinie, bir yerde yanlış bilgi var, tekrar araştırıp ilk mesajı okuyup ona göre yazın. soruyu tam anlayım ona göre cevaplayacağım. -
600.1 yerine 1.600 yazmısım amfi 600.1 D mono amfi. 4 ohm da 200 rms veriyor bass 4 ohm. 200 rms üstü alınır mı ? 2 ohm bağlanılabilir mi ? Baglanırsa zararı var mı ?
-
subwoofer çift bobin değilse tek subwooferı 2 ohm olarak o amfiye bağlayamazsınız. belirtilen mono amfi size zayıf gelebilir. amfiyi daha sonra değiştirmekte birşey yok. önemli olan tesisatın düzgün çekilmesi. amfi yeri hazırlanırsa, ilerde onu söküp daha güçlü amfi koymak zor bir işlem değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 3 Nisan 2023; 16:14:44 > -
Diğer mersk ettiğim konu bir kanaldan artı diğer kanaldan eksi alınsa köprüleme yapılsa yani 4 ohm için daha fazla güç elde edilemez mi ? Resimde çizmeye çalıştım. Birde merak etiğim diğer konu bunun yerine for-x xae 1200.1 mi daha kaliteli olur ileriye dönük yada soundmax sx 2000.1d mi hangisi daha iyidir? Soundmax kalite ve gercek değerler veriyor mudur yoksa aynı para onu almak daha mantıklı
-
zaten görseldeki şekilde bağlanır 4ohm tek subwoofer. belirtilen markaların amfisini daha önce kullanmadım. belirtilen değeri verip veremeyeceğini test yapmadan bilemeyiz. -
Marka olarak forx soundmaxe göre daha fazla güven verdiğinden ona karar verdim. Forx 1.1200d amfi 4 ohmda 400 veriyor benim subwooferda 300 zaten gain biraz kısarız olur biter. Teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssmasher -- 3 Nisan 2023; 18:8:22 > -
uygundur, birşey değil.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X