|
Monster Abra A5 V13.3 Kullanıcıları (6. sayfa)
-
-
Epey bir süredir kullanıyorum ancak kullandığım sürenin yüzde sekseninde aldığım güne lanet ettim. "İlgili servis, düşük fiyat" diye diye çevremdeki herkesi bir şekilde ikna edip gidip aldım bu aleti. Almaz olaydım. bu linkteki arkadaşın yaşadığı sorunu yaklaşık 1 senedir çekiyorum. Defalarca gittiğim servisten de bir cacık çıkmadı. Letgo'dan kerizin birisini bulup satmayı düşündüm, ayıptır diye de satmadım. Bu markanın herhangi bir ürünü KULLANILMAZ
-
Hocam ben aynı sorunda dolayı cihaz değişimi yaptırdım yenisinde sıkıntı yok. İlk bu sorunla gönderdiğimde anakart değiştirdiler çözülmedi. daha sonrakinde ssd sorunluymuş değiştirdik dediler(ilk gönderdiğimde ssd ve rami özellikle kontrol etmelerini istemiştim ve sorun bulamamışlardı) ama ben almak istemedim zira ssd sorunlu olsa ilkinde bulurlardı çok zor değil. Cihazı yenisiyle değiştirdiler bunda hiç donma ile karşılaşmadım 1.5 yıldır. -
Hocam şöyle bir sıkıntı var. Değişim falan teklif etmediler bana asla aldığımdan beri. Götürdüm durdum sürekli format mormat atıldı temizlendi bana verildi geri. 3 kere servise götürdüm, üçünde de çözemediler sonrasında ben yanlışlıkla az miktar su döktüm, sonraki götürdüğümde sıvı temasından dolayı dediler bana. Adamlara diyorum ki önceki getirdiklerimde sıvı teması yoktu yine bu sorun vardı, onlarca insan var bu sıkıntıyı yaşayan falan fişman, adamlar dalga geçer gibi sıvı temasından dediler. Garantinin de dışına çıktı bilgisayar. Delirmek üzereyim ciddi anlamda. -
Bende kendim 2 kere temiz format atıp denemiştim çözülmemişti. Servis anakartı değiştirdikten sonra Windows kurup yollamıştı. Daha yarım saat kullanmadan Edge de dondu kaldı. Yani öyle yazılımsal bir şey değildi bendeki. Mavi ekran verdiği zamanlarda da farklı farklı kodlarla veriyordu ilginçti yani. Değişimi ben istedim özellikle onların önermesinden ziyade. Para iadesi alsam o fiyata hoşuma giden cihaz yoktu değişim istedim o yüzden. İlk 6 aydaki sorun zaten ayıplı mal kapsamına giriyor olması lazım. Ayrıca garanti süresinde 3 kere aynı sorundan garantiye götürdüyseniz ve çözülmediyse Thh ye gitseydiniz keşke. Şu an sıvı teması olduğu için sonuç alabilir misiniz bilmiyorum ama olmasaydı thh sizin lehinize karar verirdi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Monster abra a5 v13.1.1 kullanıcısıyım.2 yıl civarı oldu. Genel anlamda memnunum. + - lerine gelince
1) Hoparlörlerden cızırtı geliyor.Sorun donanımsal. Kasa mikro subwoofer koymak için iyi değil.Bunun yerine sadece 2 kaliteli hoparlör koyulsa daha iyi.KAsaya montajı da iyi yapılsa cızırtı olmaz.
2) Monster fan yönetim programı dengesiz çalışıyor. Bazen ısının düştüğünü algılamayıp son sürat çalışmaya devam ediyor. Onu kaldırdım.İşi windows 10 a devrettim. Windows 10 bu işi mükemmel denebilecek kadar iyi yapıyor.
3) Çift fan olması ve hava kanallarının arkaya dönük olması tasarım olarak çok iyi.
4) Cihazdaki ram ve ssd seçenekleri kaliteli değil. Ben alırken m2ssd taktırmıştım. işlemci i5 ti. Şimdiki düşüncem olsa core i7 alırdım ram ve ssd yi en düşük seçerdim. Kaliteli bir ram ve ssd alıp değiştirirdim. Ram olarak kingston un çiplerinde genellikle stabil ve verimli çalışıyor bu nedenle mümkin mertebe Kingston ram tercih ederdim.SSD ise 1 m2 slotu boşta olduğundan ekleme yapabilirim sandisk,wd,samsung gibi markalardan.
5) Çok sayıda usb slotu olması güzel. 6 usb olan başka laptop varsa bile kolay bulunmaz.
6) Mavie ekrandan şikayetçi olanların ilk iş olarak memtest yapmalarını öneririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 27 Ağustos 2020; 22:32:59 >
-
Merhabalar cihazıma ram takmak istiyorum ama kingston'ın rami ile monster'ın içindeki ram uyuşmazlık sorunu çıkarır mı ?
quote:
Orijinalden alıntı: Onur C.
Merhabalar cihazıma ram takmak istiyorum ama kingston'ın rami ile monster'ın içindeki ram uyuşmazlık sorunu çıkarır mı ?Tek başına kingston takılacaksa anakarta uyumlu ram ise sorun olmaz. Ama üzerindeki eski ram kalacaksa yeni takılacak ramaynısından olsa iyi olur. Sorun çıkabilir. Benim kasa bbilgisayarda firefox çökmesi vb sorunlar yaratmıştı 4 üzerine eklediğim farklı marka 8 ram. 4 ü çıkardım sadece 8 kalınca sorun yaratmadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 14 Ekim 2020; 21:32:24 >
quote:
Orijinalden alıntı: fxmasterTek başına kingston takılacaksa anakarta uyumlu ram ise sorun olmaz. Ama üzerindeki eski ram kalacaksa yeni takılacak ramaynısından olsa iyi olur. Sorun çıkabilir. Benim kasa bbilgisayarda firefox çökmesi vb sorunlar yaratmıştı 4 üzerine eklediğim farklı marka 8 ram. 4 ü çıkardım sadece 8 kalınca sorun yaratmadı.
Alıntıları GösterBayağı araştırdım yorumlarda 13.4 ile tulpar serisi ile kullananlar memnun kalmış umarım sorun çıkmaz çünkü cihaz serviste, ben de açıkçası hiç bakmamıştım hangi ram kullandığına. Biraz ani oldu servis olayı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ben sorun yaşamıyorum kingstone ram ile
-
quote:
Orijinalden alıntı: Andy Larkinben sorun yaşamıyorum kingstone ram ile
Hocam dual channel oldu mu sizde ? Yada olması için fikkat etmem gereken şeyler var mı ?
cl ve frekans değerinin aynı olmasına dikkat etmen yeterli fakat intel olduğu için dual falan pek fark yaratmayacaktır
-
Servisle ilgilenen biri varsa bilgilendirebilir mi acaba bilgisayarımın led ekranı kırıldı servise göndereceğim ancak fiyat vermediler. Led ekran ve onun bağlı olduğu üst kasa tahminen ne kadar tutar acaba sizce değişimi?
Arkadaşlar ev kullanıcısıyım notebook almayı düşünüyorum. Oyun Office İnternet amaçlı kullanıcam monster al dediler. Hangi modelini tavsiye edersiniz? 60hz ile 120 hz arasında gözle görülür bir fark varmı?
Bu cihaz atsan atılmaz satsan satılmaz. Ben bu fan sorununu nasıl çözücem kaç senedir bittim tükendim. Servise 10 kere götürdüm her zaman fan sesi normal diyip geri yolluyorlar. Fan kendi kendine çalışıyor bir anda şahlanıyor. Sürekli yüksek devirde. Monster servisi sürekli işletim sisteminden kaynaklı olabilir sorun diyorlar. Format atıyorum sürekli ama değişen şey yok. Acaba ben mi yanlış bir şey yapıyorum kafayı yemelik bir pc ya. Allahını seven yardım etsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: imthebosshereeBu cihaz atsan atılmaz satsan satılmaz. Ben bu fan sorununu nasıl çözücem kaç senedir bittim tükendim. Servise 10 kere götürdüm her zaman fan sesi normal diyip geri yolluyorlar. Fan kendi kendine çalışıyor bir anda şahlanıyor. Sürekli yüksek devirde. Monster servisi sürekli işletim sisteminden kaynaklı olabilir sorun diyorlar. Format atıyorum sürekli ama değişen şey yok. Acaba ben mi yanlış bir şey yapıyorum kafayı yemelik bir pc ya. Allahını seven yardım etsin.
Bende linux kurulu , fan nadiren çalışıyor.
Büyük ihtimalle arka planda bir şey çalışıyor sizin.
Ya da oyun gibi yüksek işlem gücü gerektiren bir şey yapıyorsanız normaldir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: baserBende linux kurulu , fan nadiren çalışıyor.
Büyük ihtimalle arka planda bir şey çalışıyor sizin.
Ya da oyun gibi yüksek işlem gücü gerektiren bir şey yapıyorsanız normaldir.
Alıntıları GösterHocam pc boştayken bile fan durmuyor. Sıkıntısı ne ki
-
Selam, cihaz bir sabah birden açılmadığı için servise gönderdim. Az önce servis ile konuştuğumda anakartin değişmesi gerektiğini soylediler 3300 TL de masraf çıkardılar. Sadece tamir için bu miktarı odeyesim yok açıkçası yeni bir model almaya kalksam elimdeki cihazı nasıl değerlendirebilirim? Anakart dışında bir sıkıntısı yok. İ5 8300h, 1050ti 4gb, 480gb SSD, 8gm ram.
quote:
Orijinalden alıntı: Broken Wings
Selam, cihaz bir sabah birden açılmadığı için servise gönderdim. Az önce servis ile konuştuğumda anakartin değişmesi gerektiğini soylediler 3300 TL de masraf çıkardılar. Sadece tamir için bu miktarı odeyesim yok açıkçası yeni bir model almaya kalksam elimdeki cihazı nasıl değerlendirebilirim? Anakart dışında bir sıkıntısı yok. İ5 8300h, 1050ti 4gb, 480gb SSD, 8gm ram.3000 vermeyin.
Öncelikle iyi bir laptop servisine bir daha gösterin, belki basit bir şeydir.
Olmazsa parçaları satarsınız, kasa , pil vb iyi para yapar.
-
Öneriniz var mı hocam tamirci için? Manisa, olmazsa İzmir içerisinde. Parçaları nasıl değerlendirebilirim? Ekran kartı ve işlemci anakartla birleşik diye biliyordum. Satma imkanım olacaksa düşünürüm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X