Şimdi Ara

Monster Abra A5 v15.8.3 vs v15.8.1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün Monster'ın sitesine Abra A5 v15.8.3 gelmiş. Bu modelin 500 GB Crucial P2 SSD'si var ve okuma hızı 2300 MB/s iken yazma hızı ise 940 MB/s. 16 GB RAM'li olarak koymuşlar ve özelleştirmeden 8.099 TL'ye alınabiliyor.

Öte yandan uzun zamandır takip ettiğim Abra A5 v15.8.1 modelinde ise 512 GB Samsung SSD var ve okuma hızı 3400 MB/s yazma hızı ise 2900 MB/s. Bu model 8 GB RAM'li olarak satılıyor ve satış fiyatı yine 8.099 TL. Özelleştirip RAM'ini 16 GB yaptığımızda ise fiyatımız 8.451,82 TL oluyor.

Aslında AMD işlemcili bir laptop almayı istesem de gerek piyasanın dinamikleri hiç güven vermediği için gerekse de endişe ettiğim vergilendirme politikalarından ötürü "alayım da param cebimde kalsın" kafasındayım. Öğrenciyim bana hem işlemcisi hem de ekran kartı iyi olan bir laptop lazım. Bu fiyat aralığında, en azından bu özelliklere sahip gözümden kaçmış ve ASUS dışında bilgisayar önerebilecek varsa her öneriye açığım.
    Daha açık olması için ekran görüntüleri ve linkleri de ekliyorum.

Bu iki SSD'nin performans farklılığı aradaki fiyat farkına değer mi?

Monster Abra A5 v15.8.3 vs v15.8.1Monster Abra A5 v15.8.3 vs v15.8.1

Abra A5 v15.8.3
    Abra A5 v15.8.1

• Selam kanka , konu çok güzel Abra A5 ile ilgili araştırma yapıyordum ben de, konunun takipçisiyim artık.Okuma ve yazma hızları arasındaki fark hangi konuda kendini gösteriyor biliyor musun ? Bir soru daha ben bu işletim sistemi konusunda pek bilgiye sahip değilim FreeDOS aldıktan sonra kendin nasıl yükleyeceksin ? Konunu bölmüş gibi olduysam kusura bakma gelen cevaplardan sonra bildirim bana da gelsin istiyorum
  • 500gb ssd zaten sıcak fırsatları takip ederek 500-550tlye alınabiliyor, ssdsi yavaş olanı özelleştirip hızlıyı eklemeye çalıştın mı? öyle daha ucuza gelmesi gerekiyor 8200 gibi. Benim takip ettiğim bilgisayarda yavaş ssd'den hızlıya geçince 100 lira oynuyor.
  • Ne yaptınız hangisini aldınız? Abra A5 v15.8.3 sitede stokta yok gözüküyor şuan onu almayı düşünüyordum ama gitmiş
  • Ben V15.8.3 ü tercih ettim. Siparişi verdim. Çünkü SSD hızı sıkıntısı çekiceğimi sanmıyorum ama çeksem bile aradaki 350tl farkla 256gblik hızlı bi SSD alırım diye düşündüm. Laptopta gelen SSD zaten yavaş değil 256gblik daha da hızlı SSD alırsam hem toplam 750gblik yerim olacak hem de önemli şeylerim çok hızlı diğerleri de çok olmasa da gayet hızlı olur diye düşündüm. Ama dediğim gibi belki üzerine SSD almam bile 350tl de cebimde kalır :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eger gamer degilsen yani bilgisayari full oyun icin almiyorsan kesinlikle 4. nesil ryzen lari bekle. Huawei 6 agustosta 4. nesil Ryzenli matebooklari Turkiye"de satisa cikaracak soylentisi var. 4700U nun fiyati 5500 6500 arasinda olur diye dusunuyorum. yurt disinda (650 dolar civarinda). hem oyununu oynarsin hem de zaarif bi makinaya sahip olursun hem de kar edersin. cogu arkdasim monster msi gibi gamer laptoplar aldiginda pisman oldular pil suresi agirlik tasinabilirlik vs. yuzunden.

EDIT: Arkadas coktan almis. Gec gordum. Hayirli olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elizabeth Woolridge Grant -- 2 Ağustos 2020; 10:24:49 >
  • Hocam bilgisayardan mennun musunuz? Monsterlarda fandan cok ses geldigini söylüyorlardı böyle bir durum mevcut mu?
    Bir de ben de oyun+ iş icin bir bilgisayar bakiyorum rtx li alacağım yuksek ihtimal fiyat olarak da 10k yı gecmemeyi dusunuyorjm oneriniz var midir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK MONSTER ABRA A7 V12.1.1
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Darui kullanıcısına yanıt
    silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemrekisa -- 10 Eylül 2020; 18:42:27 >
  • cemrekisa kullanıcısına yanıt
    Rtx li önerebileceginiz bir model var mi

• hocam ben de laptop araştırıyorum şu anda da, mühendislik öğrencisiyim ilk senem olduğu için lazım bana da. Monster abra v15.8.3'ü mü monster tulpardan mı yoksa msi'mı önerirsiniz? Bu arada fiyat aralığım 10-15k arasında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.