Şimdi Ara

Monster ABRA A7 1.1 kasada renk deformasyonu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2 ay evvel monster abra a7 v1.1 aldım.Bilgisayardan performans olarak çok memnunum fakat çok yoğun kullanmamama rağmen kasada sol elimi qwert kısmına , wasd kısmına koyduğımda avuc içi kısmında kalan yerde renk değişmesi olmaya başladı.Ter ile zamanla kasanın dış yüzeyinde deformasyon olması normaldir (aslında normal değildir çünkü 3000 lira verip kullanmak için aldığın bir aletin kasasının böyle bir problem yaşatmayacak şekilde malzeme kullanılıp dizayn edilmesi gerekir) tabikide fakat elleri çok terlemeyen biri olarak 2 ay içersinde böyle bir deforme görmüş olmam canımı çok sıktı.Daha evvel böyle bır sıkıntı başına gelmiş olan teknik servise gönderipte sonuç alabilen varmı acaba çünkü oyun/oyuncu bilgisayarı olarak adledilen bir makinanın hatta işte "oyuncular rahat etsin diye geniş yer bıraktık" denilen bir laptopun kasasında klavyeyi kullanmak suretiyle kasaya temastan dolayı 2 ayda renkte deformasyon olması çok saçma bir durum.Ya monster içindeki bileşenler iyi olmasına rağmen dandik malzemeli kasalar kullanıyor ya da bendeki kasa bir üretim hatası ve o yüzden artık sadece kasayı değiştirebiliniyorsa kasayı ya da komple bilgisayarı değiştirmesi gerekiyor.

Aynı problemi yaşayan varsa ve teknik servisle ilgili bu konuda bilgi edinmiş arkadaşlar varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.Çünkü kendilerine derdimi anlatmak ve bilgi almak için detayla mesaj atmama rağmen sadece gönderin bilgi verelim diyorlar.Bende eğer zaten mağduriyetimi gideremeyeceklerse 5 10 gün bilgisayarsız kalmak istemiyorum.

Cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

• Monster notebook dünyasına hoş geldin :)

Touchpad ve kasa deformasyonları Monster notebooklarda görmeye alıştığımız şeylerden. Kullanıma da bağlı biraz. Ama, her gün oraya buraya taşınan, touchpad'i sürekli kullanılan Lenovo Y510 laptopta zamanla oluşan çizikler haricinde bir deformasyon yokken aynı vakitlerde alınan Monster W170ER'nin touchpad'i soyuldu, wasd tuşları soyulmaya başladı, bileğimi koyduğum yerin de hafif rengi açıldı ki ben laptobumu boyutu nedeniyle sağa sola pek taşıyamıyorum.

O ekran kartını o fiyata laptoba koyabilmek için bir şeylerden fedakarlık edilmesi normal. Buna kasa kalitesi de dahil. Milletin hayrına ucuz (hoş, eskisi gibi ucuz değil artık, fiyatları rakiplerine çok yaklaştı) Laptop satmıyorlar :D

Siz yine de gönderin laptobunuzu, mümkünse Kadıköy'deki showroomlarına gidin, görevli arkadaşlar ilgililer, ama sorununuza çözüm bulurlar mı yoksa kullanıcı hatasıdır mı derler bilemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayır tabikide fiyat diğer markalara göre gayet uygun. zamanla bu tarz deformasyonların oluşmasıda normal dediğiniz gibi sonuçta plastik kasa.ama yani 2 ay çok kısa bir süre değil mi sizcede böyle bir sorunla karşılaşmak için ?.
    Keşke elimden gelse kadıköye gitmek daha kolay olur fakat denizlide ikamet ediyorum şu anda İstanbul'a gitmek zor gözüküyor benim için.Birde mesela msi da klavyenin alt kısmı yani benim problem yaşadığım kısmı ve klavye aralarını kapsayacak şekilde jelatin tarzı bir şey var.Madem kasada kalite olarak böyle düşük yapıştır bi jelatin,yaz altına daha uzun ömürlü kullanmak istiyorsanız çıkarmayın diye insanlarda ona göre davransın.Ben alırken baya araştırdım hiç bi yerde de bulamadım kasada bu kadar kısa sürede oluşan bu tarz deformasyonlara o yüzden aldım.Bide böyle şeylere karşı çok kılım ben gözüme dokunuyor sürekli rahatsız ediyor beni üzülüyorumda yani daha 2 ay evvel 3000 lira verip aldığım aleti bugün satıp yükseltmek istesem imkanı yok normal bi fiyata satamam.Zaten eğer olası bir bilgisayar ya da kasanın alt plastiği değişimi sonrası gidip alıcam jelatin yapıştırıcam klavyeler için özel korumalar var laptoplara onlardan alıp bu sıkıntıyı gidermeyi düşünüyorum.Sizce 2 ay gibi kısa bi sürede deformasyon yaşanan kısmı üretim hatası olarak görüp değişim yaparlar mı ? Yoksa direkt kullanıcı hatası diyip gönderirler mi ?

• Servisin kasa konusundaki tutumu hakkında bilgim yok maalesef. Deformasyon hem ikinci el değerini oldukça düşürüyor (Kalitesiz hissi yaratıyor) hem de sizde de olduğu gibi göze batıyor. Hele ki 3000TL gibi bir para vermişken... Fotoğrafla durumu kanıtlama yoluna gidin derim, bir değişiklik olmazsa servise gitmesinden başka yolu yok. Olur da olumsuz dönerlerse ikinci el fiyatını çok zedelemeden elden çıkarmayı düşünebilirsiniz. Kimse soyulmuş, yıpranmış bir cihaz kullanmak istemez.

İki ay böyle bir şey için gerçekten çok kısa süre. Olumsuz dönmeyeceklerdir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakesan -- 14 Temmuz 2014; 9:19:50 >
  • bugün teknik servisi arayıp konuşma fırsatı buldum.daha evvelden böyle kısa sürede böyle bi sıkıntı ile gelen olmadığını söylediler ancak elin terlemesinden kaynaklı oluşan asidik sıvının zedelediğini falan söylediler yani göndersemde değişim yapmayacakları hissine kapıldım.fakat gönderin bakalım edelim dediler bende yarın kargolamayı düşünüyorum. yani sonuçta en fazla kaybedeceğim şey 5 10 gün bilgisayarsız kalmak.göndermezsem ve bu devam ederse 6 ay sonra göndersem dicekler 6 ayda normal böyle durumla karşılaşmak insandan insana değişiyor çünkü elin terleme konusu. sınava girip sınav kağıdını sırıl sıklam veren tanıdıklarım vardı :D.baktım değiştirmediler kasanın ön yüzeyini söküp artık boya cila mı yaparım naparım bilinmez çok rahatsız ediyor çünkü görünüşü beni.dediğiniz gibi 2. el fiyatıda düşüyor bu şekilde olunca kaldıki benim düşüncem alırım monsterdan adam gibi bi laptop 3-4 sene sonra tekrar bi monster çekerim kendime diye düşünüyordum.performans olarak memnun olmama rağmen kasa kalitesi olarak bu düşüncem değişmek üzere.bendeki kasada bir üretim hatası olduğunu ve değiştirileceğini düşünmek istiyorum o yüzden.

• clevo üretimi olan pc lerin kasa kalitesi zaten kötü bunu herkes biliyor.. 2 arkadaşta da var clevo kasalı monster ve victor. onlarda böyle birşey olmadı. belki sizin teriniz çok asitlidir...
  • işte problemde orda zaten elleri terleyen bi adam değilim anlatmak istediğim o =) ilk defa plastik yüzeyli ve boyalı bir cihaz kullanmıyorumki senelerdir gaming mouselar,gaming klavyeler kullanıyorum hiç bir üründe böyle bir sıkıntı yaşamadım.ama sen gaming laptop yapıp bunu bu şekilde pazarlarsan ve kasanın kalitesi kötüyse (ki bütün başlıklar altında monster çalışanları kasanın iyi olduğunu söylüyor) en azından bi jelatin falan bişey verirsin kasan kolay deforme olup rengi atmasın diye.ya da kullanıcıyı uyarırsın bu jelatini çıkarırsanız böyle olur diye.yani şöyle düşün en basit örneği vereyim.bugün bi araba aldın 3 ay sonra güneşten ya da yağmur suyundan çamurdan ya da bilimum doğa olayından dolayı rengi bozuldu.aman ayağımı yerden kesiyor nasılsa diye öyle bırakırmısın? yoksa bu mağduriyetinin giderilmesi içinmi uğraşırsın ? bence uğraşırsın çünkü araba zaten doğada güneşe yağmura vsvs mağruz kalacağı için ona göre bir boya ile kaplanmıştır ve oluşan durum sen ekstradan üzerüne bişey döküp sürmediğine göre doğal değildir.aynı şey laptop için de geçerli sen bilgisayarın oyun oynansın kullanılsın diye yapıp satıyorsan bu kadar kısa sürede eli terleyen biri olsa dahi ona göre boya ona göre koruma atarsın kasanın üstüne rengi korumak için.çünkü bunu kullanan eliyle kullanacak düşünceyle komut vermeyecek sonuçta.Kaldıki teknik servis bu kadar sürede başımıza gelmedi daha evvel diyor kasanın üretim hatasıyla çıkması büyük ihtimal.Sonuçta koruma atılmadıysa yada atılan korumada bi problem varsa ıslak peçeteyi koy yine renk bozulur illa ter illa asit illa baz olmasına gerek yok çünkü her madde belli bir oranda diğeri içerisinde çözünür eser miktarlardada olsa.az buz parada vermiyoruz yani tamam belki diğer markalara göre daha ucuz olabilir monster ama sonuçta 3000 lira parada 2.5 ayda değer kaybı yaşayıpta göz yumacağın bir miktar değil.Verdiğimiz paraya 2 tane kalbur üstü laptop alınıyor yani.Kasanın kalitesi kötüymüş diye sineye çekmek saçma bence

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK MONSTER ABRA A7 V12.1.1
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 21 Mayıs 2020; 12:32:51 >
  • Geçen hafta salı günü laptopu fokus bilgisayara gönderdim bu renk açılması sorunu ile ilgili.Normalde bu tarz problemler kullanıcı hatası olarak görüldüğünden değiştirilmediğini fakat müşteri memnuniyeti nedeniyle değiştirildiğini belirten bir yazı ile bu gün laptop elime geçti.hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle 1 hafta sürmüş olsada kargo perşembe günü ellerine ulaştı ve cuma günü sorunu halledip tekrardan kargolamışlar.Sorun çözmede hızlı olmaları hoşuma gitti.Her ne kadar renk açılmasının benden kaynaklı olduğunu kabul etmesemde yinede müşteri memnuniyetini göz önünde bulundurup kasayı değiştirdiklerinden dolayı teşekkür ederim.Çünkü isteseler Kullanıcı hatası diyip salağa yatabilirlerdi daha evvel bunu yaşayan arkadaşlar olmuştur illaki.Ama yapmamış olmaları gözümde + puan oldu onlar için ileri zamanda kullanacağım laptop markasını belirlemiş oldular kafamda.

• quote:

Orijinalden alıntı: kNucK

Geçen hafta salı günü laptopu fokus bilgisayara gönderdim bu renk açılması sorunu ile ilgili.Normalde bu tarz problemler kullanıcı hatası olarak görüldüğünden değiştirilmediğini fakat müşteri memnuniyeti nedeniyle değiştirildiğini belirten bir yazı ile bu gün laptop elime geçti.hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle 1 hafta sürmüş olsada kargo perşembe günü ellerine ulaştı ve cuma günü sorunu halledip tekrardan kargolamışlar.Sorun çözmede hızlı olmaları hoşuma gitti.Her ne kadar renk açılmasının benden kaynaklı olduğunu kabul etmesemde yinede müşteri memnuniyetini göz önünde bulundurup kasayı değiştirdiklerinden dolayı teşekkür ederim.Çünkü isteseler Kullanıcı hatası diyip salağa yatabilirlerdi daha evvel bunu yaşayan arkadaşlar olmuştur illaki.Ama yapmamış olmaları gözümde + puan oldu onlar için ileri zamanda kullanacağım laptop markasını belirlemiş oldular kafamda.

Monster bir kez daha müşteri memnuniyeti kalitesini konuşturmuş. Yok şöyle yol böyle diyenler için bir kanıt daha gelsin.

• bilgisayardan zaten performans açısından çok memunum içindeki bileşenleri başka bir marka üzerinden bu fiyata almak imkansız gerçekten bilgisayarın tek eksiği görünüşü çok güzel olmasına rağmen dokununca kalite hissini vermesine rağmen yüzeyin çok kaliteli olmaması.Ama yani bu sorunuda müşteri hizmetlerinin ve teknik servisinin hızı ve müşteriyi memnun etme düşünceleriyle bence fazlasıyla kapatıyorlar.MSI ASUS gibi markalar marka anlamında daha bilindik ve global markalar olmalarına karşın bugün teknik servise gönderdiğiniz bir ürünü 20 iş günü yani 30 günde alabiliyorsunuz.müşteri kaybetmeme düşünceside çok rahat o almazsa başkası alır mantığı ile devam ediyor.ama monster ın her ne kadar parçaları dışardan alıp montajlama yapsalarda türk firması olması bence çok güzel.yukarda bahsettiğim markalara göre daha az müşterileri var belki ama müşterilerine değer veriyorlar.sadece bu yüzden bile desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.almayı düşünüpte kafasında soru işaretleri olan arkadaşlar bence hiç düşünmeden siparişlerini versinler.en basiti bugün bir msi yada asus laptopu fanını temizlemek için bile açtığınızda garantisini kaybediyorken.monster kasa üzerindeki hiç bir modifikasyon sonrası ister aç fanını temizle ister alt kapağa matkapla hava deliği aç garantisini kaybetmiyor.perfprmans açısından zaten bilgisayar 10 numara 5 yıldız inşallah aklında soru işaretleri olanlara yardımcı olabilmişimdir. iyi günler

• Sorunun cozulmus olmasina sevindim. Peki bu clevo kasa imis, msi kasadada durum ayni mi? Mesela gt70? Tulpar t7 olani?

• vallahi sadece kullandığım kasa hakkında yorum yapabilirim msi kasalardaki durum nedir bilmiyorum.bendeki problem üretim hatasıda olabilir çünkü elinde çamaşır suyuyla kullanmadıktan sonra hiç bir kasa 2.5 ayda deforme olmaz herhalde :D.
  • kNucK kullanıcısına yanıt
    Konuyu hortlatıyorum ama aynı sıkıntı bende de var. Garantiye gönderdiğinizde yapıldı mı? merak ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.