Şimdi Ara

Monster Cable Ultra 600 HDMI Kablosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bugun teknosadan monster cable ultra 600 hdmi kablo aldım acaba bu kablo hdmi 1.3 mu 1.3a mı nasıl öğrenebilirm? daha kutuyu açmadım ve sitesinde bu modeli bulamadım

• fikri olan yok mu
  • kablo 1.3 diil.
    monster'ın 1.3 olan modeli ultra 1000.
  • Uzun metrajlı modeli var mı ?(en az 5m.) Nerede satılıyor bir de kaç para ?
  • Beyler
    Kaliteli HDMI kablo arayanlarwww.sigmases ten QED alsınlar,Türkiye Mümessili bunlardır(Ankara yerleri)
    Monster filan QED yanında hikayedir!

v1.3a olup olmaması önemli değildir>>1.1de işinizi fazlasıyla görür,hatta 1.0 bile
    Hangi sinyaller varki 1.3 gerekecek sizlere??

Sadece AVR yeni nesil sistemler kullanıyorsanız,ileri düzey Audio sinyaller için,kaldıki yayın sistemi
    bunu destekleyecek+DeepColor Video sinyaller olacakta size 1.3 gerekecek!!!

Siz bakmayın sağda-solda çoğu insanın dediği 1.3 "kablo efsaneleri" laflarına!

Ayrıca kim ölçmüş,piyasadaki bir alay HDMI kablo nun değerlerinide 1.3 diyorlar,bakıyorum piyasadaki neredeyse
    bütün kablolar v1.3a(palavra bunlar tabiki)>>1.0 olsa yine iyi

Gerçek sinyal taşıma değerleri ile belirtilen standart değerler ise "marka-kaliteli" kablolarda bulunmaktadır!

Bu arada 10 kağıtlık kabloda aynı işi yapıyor diyenlerde vardır,bunlarıda pekala dinleyebilirsiniz

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 24 Temmuz 2008; 13:45:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

Beyler
    Kaliteli HDMI kablo arayanlarwww.sigmases ten QED alsınlar,Türkiye Mümessili bunlardır(Ankara yerleri)

v1.3a olup olmaması önemli değildir>>1.1de işinizi gazlasıyla görür,hatta 1.0 bile

Sadece AVR yeni nesil sistemler kullanıyorsanız,ileri düzey Audio sinyaller için,kaldıki yayın sistemi

Ayrıca kim ölçmüş,piyasadaki bir alay HDMI kablo nun değerlerinide 1.3 diyorlar,bakıyorum piyasadaki neredeyse

Gerçek sinyal taşıma değerleri ile belirtilen standart değerler ise "marka-kaliteli" kablolarda bulunmaktadır!

Bu arada 10 kağıtlık kabloda aynı işi yapıyor diyenlerde vardır,bunlarıda pekala dinleyebilirsiniz

Selamlar

Tessekürler aydinlatici bir bilgi olmus.Genelde hep en pahali ürünler en iyisiymis gibi anlatiliyor.

• Albani hocam döktürmüş.Süper yazmışsın.Gerçekten benim kablom 1.3a'dır deseler kim ispatlayabilir
  • albani hocam,

Hifi sistemler için analog kablo tecrübem oldu. İyi eşleştirilmiş analog kablo seçimleri, hifi sistemleri her zaman uçurmuştur.
    Ancak HDMI kablo konusunda bir tecrübem yok. Forumda üstadların HDMI kablo için genel yorumu; kaliteli-kalitesizi arasında gözle görülür bir fark olmadığı yönde.
    PS3 ya da HD-Player ları plazmaya bağlanması sırasında, kaliteli HDMI kablo seçimi yapmak gerekli midir? Sizin görüşleriniz nedir?

Bu arada sizin de bahsettiğiniz sigmadakiler, tanıdığım en düzgün insanlar. 10 yıl öncesinden tanışmışlığım var, gözünüz kapalı herhangi bir ürünü onlardan alabilirsiniz. Hiç bir fikriniz olmasa bile, sizin için en doğru seçimi yapmanızda yardımcı olurlar.

Teşekkürler.

quote:

Beyler

v1.3a olup olmaması önemli değildir>>1.1de işinizi gazlasıyla görür,hatta 1.0 bile

Selamlar

• albani hocam,

Hifi sistemler için analog kablo tecrübem oldu. İyi eşleştirilmiş analog kablo seçimleri, hifi sistemleri her zaman uçurmuştur.
    Ancak HDMI kablo konusunda bir tecrübem yok. Forumda üstadların HDMI kablo için genel yorumu; kaliteli-kalitesizi arasında gözle görülür bir fark olmadığı yönde.
    PS3 ya da HD-Player ları plazmaya bağlanması sırasında, kaliteli HDMI kablo seçimi yapmak gerekli midir? Sizin görüşleriniz nedir?

Bu arada sizin de bahsettiğiniz sigmadakiler, tanıdığım en düzgün insanlar. 10 yıl öncesinden tanışmışlığım var, gözünüz kapalı herhangi bir ürünü onlardan alabilirsiniz. Hiç bir fikriniz olmasa bile, sizin için en doğru seçimi yapmanızda yardımcı olurlar.

Teşekkürler.
    ----------------------------
    Sn.After

İyi günler

1-Audio/HI-FI olayını biliyorsan,zaten olayıda biliyorsun demektir!
    Lafı uzatmadan,evet ilerde HD işindede özellikle yeni nesil AVR kullanıpta>>izlenen kaynaklardaki
    Audio sinyaller yine büyük önem kazanacaktır,işte o zaman kaliteli bir HDMI kablosu gerekecektir!

2-O yorum yapanlar neye göre yapıyorlar!
    O zaman kaliteli ve kendisini ispatlamış üreticiler üstelik bunlar çok eski firmalardır;nasıl ayakta duruyorlar!

3-Sigma yı örnek olarak verdim,ayrıca QED dünya çapında en kaliteli firmalardan birisidir,maalesef
    Türkiye de çoğu kaliteli kablo firmasının malları yoktur,zaten alıcısıda yoktur
    Sigma de bile sanırım her zaman olmuyor.....abi hepsi aynıdır mantığı bizde geçerlidir!

4-Bu konuda bilimsel bir sürü araştırmalar vardır,HDMI/DVI kablo üretenler,belirli bir standartı yakalayan
    ve bunları "testle v.s ile ispatlayan referans" veren firmalardır

5-Bugün Audio için ileri sinyal durumları yoktur,kimse olayı anlıyamıyor,yarın bu dandik kabloların nasıl
    şiştiğini herkes görecektir veya Deepcolor özellikli yayınlarda ne olacaktır bu 1.3 deidkleri kablo v.s v.s

------
    Kısaca yinede günümüzde belli bir kalitede kablolar yani çok pahalı olmayanlarda elbette iş görecektir+

Şimdi bana soruyorsan,evet ben en kaliteli HDMI kullanılması taraftarıyım,öyleki daha panel gelmedi henüz
    ama QED kabloları üstelik geçen sene TF den bir üye satıyordu,tanesi $ 100,-dan 2 tane almıştım!!(Qunex HDMI-P modeli)

Haftaya FutureShop tan bir kaç kablo daha alacağım,kısaca bu bir kişiye göre değişen olgudur,ben bir defa alırım
    kaliteli-pahalı alarım,ama kimisi almaz,herkes bu konuda farklı düşünebilir,ama ben........yaw abi hepsi aynıdır....
    v.s tarzı boş laflarada itibar etmem+

Burayı bir incele istersen>>www.futureshop.co.uk

Selamlar

• quote:

albani hocam,

Teşekkürler.
    ----------------------------
    Sn.After

İyi günler

1-Audio/HI-FI olayını biliyorsan,zaten olayıda biliyorsun demektir!
    Lafı uzatmadan,evet ilerde HD işindede özellikle yeni nesil AVR kullanıpta>>izlenen kaynaklardaki
    Audio sinyaller yine büyük önem kazanacaktır,işte o zaman kaliteli bir HDMI kablosu gerekecektir!

2-O yorum yapanlar neye göre yapıyorlar!
    O zaman kaliteli ve kendisini ispatlamış üreticiler üstelik bunlar çok eski firmalardır;nasıl ayakta duruyorlar!

3-Sigma yı örnek olarak verdim,ayrıca QED dünya çapında en kaliteli firmalardan birisidir,maalesef
    Türkiye de çoğu kaliteli kablo firmasının malları yoktur,zaten alıcısıda yoktur
    Sigma de bile sanırım her zaman olmuyor.....abi hepsi aynıdır mantığı bizde geçerlidir!

4-Bu konuda bilimsel bir sürü araştırmalar vardır,HDMI/DVI kablo üretenler,belirli bir standartı yakalayan
    ve bunları "testle v.s ile ispatlayan referans" veren firmalardır

5-Bugün Audio için ileri sinyal durumları yoktur,kimse olayı anlıyamıyor,yarın bu dandik kabloların nasıl
    şiştiğini herkes görecektir veya Deepcolor özellikli yayınlarda ne olacaktır bu 1.3 deidkleri kablo v.s v.s

------
    Kısaca yinede günümüzde belli bir kalitede kablolar yani çok pahalı olmayanlarda elbette iş görecektir+

Şimdi bana soruyorsan,evet ben en kaliteli HDMI kullanılması taraftarıyım,öyleki daha panel gelmedi henüz
    ama QED kabloları üstelik geçen sene TF den bir üye satıyordu,tanesi $ 100,-dan 2 tane almıştım!!(Qunex HDMI-P modeli)

Haftaya FutureShop tan bir kaç kablo daha alacağım,kısaca bu bir kişiye göre değişen olgudur,ben bir defa alırım
    kaliteli-pahalı alarım,ama kimisi almaz,herkes bu konuda farklı düşünebilir,ama ben........yaw abi hepsi aynıdır....
    v.s tarzı boş laflarada itibar etmem+

Burayı bir incele istersen>>www.futureshop.co.uk

Selamlar

albani hocam,

Zaten benim kafamı kurcalayan da fark etmiyor söylemi idi. Çünkü hifi bazında kablo denemesi yaparken; kabloların sistemi ne kadar olumlu ya da olumsuz etkileyebildiğini gördüm.

Ancak iş HDMI olayına gelince, bir yorum yapamadım. Ama söyledikleriniz akla mantıklı geliyor.

Yazdıklarınızdan doğru anladıysam;
    AVR işine girmeyeceksem yani PS3 ve HD-Player i bağlama konusunda çok kaliteli HDMI kablolara yönelmeye gerek olmadığıdır. Buradaki asıl olay audio sinyalerin iletiminde kaliteli kablo gereksinimidir. Hocam yanlışım varsa düzeltirsiniz.

Size şu noktada da katılıyorum; o da her cihazın tek sefer alınması gerektiği gibi, kablonun da sistem için en uygun olanının alınmasıdır. Kablonun da sistemin diğer bileşenleri kadar önemli ve etkili olduğudur.

Sigma yı tanıdığım; hem kendim için hem de arkadaşlarıma gönül rakatlığıyla cihazları aldırdığım için belirttim.

Bu arada biliyorsunuzdur, bilmeyen arkadaşlar için yazıyorum. Qed dışında da hifi-hiend ürünlerini satan firmalarda kablo seçenekleri mevcut. Audioquest, van den hul, kimber kable, transparent cable vs...

Bunların dışında benim bir arkadaşımın bulduğu "TMC" kabloları var. Kendi hifi sisteminde vandenhul The second ara kablo kullanıyordu ancak, TMC yellow label ı denedi ve müthiş olduğunu söylüyor. mid-tiz lerin daha açık ve sıcak geldiğini söylüyor. Deneme için isteyebiliyorsunuz. Aklınızda olsun diye yazdım.
    www.nonamehifi.com dan incelenebilir.

Teşekkür ederim.

• Sn.After
    Sen olayı zaten,Audio kısmından biliyor ve çözmüşsün+
    Video içinde ilerde yüksek sinyal durumunda,evet bu kaliteli kablolar gerekecektir+
    PS3/HDPlayer türlerinde zaten o yüksek band genişlikleri/sinyal v.s yokki>>1.0 haydi-haydi yeterde artar bile
    Dolayısıyla pahalı kablo almak sadece kişye göre değişen bir uygulamadı,ben alırım,ama illa gerekirmi,elbette
    bugün için gerekmez+
    Evet Sigma High-End Audio ve aksamları konusnda profesyonel ve güvenli bir firmadı,
    ayrıca sahibi Asım beyde TF de Audio bölümünde oluyor+
    Selamlar
  • albani hocam,
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
    Selamlar.
  • 4 mye kadar kaliteli HDMI arayan XtremeHD XtrememeMac 'ı tavsiye ederim. Hepsiburada.com'da satılıyor.
    Apple ürünü çok şık ve çok kaliteli bir kablo. Fiyatı da uygun.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=157410&productid=evsenn842603005613

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 28 Temmuz 2008; 22:17:28 >
  • ben laptopumu lcd tv ye bağlamak için kullanıcam. bu durumda Monster Cable Ultra 600 HDMI Kablosu alsam, bana hayli ile yeterli olur sanıyorum? öyle mi arkadaşlar?
  • * Çok pahalı birşey almana gerek yok, hepsiburada da spider 2 m. kablo 19 lira, ben aldım altın uçlu ve 1.3 versiyon.
  • Beyler hdmi kabloda dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? 1.3, 1.3a sözü geçiyor. Nedir bunlar? En iyisi hangi markanın, hangi modelidir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.