Şimdi Ara

Monster Huma H5 hakkında düşünceleriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet, ben o kısmını gözden kaçırmışım. Teşekkürler
  • Merhabalar, ben de pek bilgi bulamıyordum cihazla ilgili, o nedenle aldığım cihaza dair bir konu açtım, model Huma H5 v1.1.2

https://forum.donanimhaber.com/monster-huma-v1-1-incelemesi-ve-yorumlar--143210341

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ernuynk

Evet, ben o kısmını gözden kaçırmışım. Teşekkürler
    Rica ederim hocam. Cihazı alırsanız incelemenizi bekliyoruz. Ben de yaza doğru istediğim gibi bir PC bulamazsam prestige 15 almaya karar verdim bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yey-R

MSI PS63 i7 8565u ve 1650MaxQ versiyonunu (Prestige 15in bir önceki modeli) kullaniyorum hocam Araliktan beri. Uygun fiyata bulursaniz dusunebilirsiniz. Sorunuz olursa çekinmeden sorun, yardimci olurum.
    Hocam 3 boyutlu modelleme programları kullanıyor musunuz solid nx 3ds max gibi. Kullanıyorsanız performansını nasıl buluyorsunuz?

• babadol kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

İncelemenizi okudum, elinize sağlık. Hemen hemen benim de düşündüğüm konfigürasyonun aynısı, ben FHD modeli düşünüyorum. 4k ekranla aradaki farka 2tb'lık ssd koymayı düşünüyordum.

Ram konusunda benimde kafam karışık. Tek kanal ram performansından memnun musunuz?
  • ernuynk kullanıcısına yanıt
    Tabi ki tercih meselesi, ek slot olduğu için ben ileride artırmayı düşünüyorum, ekranı değiştiremiyoruz ama :) Benim önceki bilgisayarda da tek slot 8gb vardı. Doğru bir performans farkı var ama hissedilemeyecek seviyede, ancak benchmarklarda görülebilir, ya da işlemciyi dibine kadar kullanan işlemlerde.

• S A M C R O kullanıcısına yanıt
    Hocam, açıkçası ebrar'daki 10 bin tl'lik prestige 15 fiyatı beni düşündürmüyor değil. Hb'de aynı konfigürasyon 11.800'lerde
    +8 gb ram ve ssd takviyesi ile toplamda 1500-2000 tl arasında bir para harcayarak epey iyi bir konfigürasyona sahip olmak mümkün.
    Prestige 15'de ekranın IPS olduğu yazılmış ama huma h5 v1.2 için bu ibare yok, acaba ekran IPS değil mi bilemiyorum.

Bir şey sormak istiyorum, acaba bu ram ve ssd yükseltme işlemi prestige 15 için garantiyi bozar mı?
  • quote:

Hocam, açıkçası ebrar'daki 10 bin tl'lik prestige 15 fiyatı beni düşündürmüyor değil. Hb'de aynı konfigürasyon 11.800'lerde
    +8 gb ram ve ssd takviyesi ile toplamda 1500-2000 tl arasında bir para harcayarak epey iyi bir konfigürasyona sahip olmak mümkün.
    Prestige 15'de ekranın IPS olduğu yazılmış ama huma h5 v1.2 için bu ibare yok, acaba ekran IPS değil mi bilemiyorum.

Bir şey sormak istiyorum, acaba bu ram ve ssd yükseltme işlemi prestige 15 için garantiyi bozar mı?
    Huma da ips ekran ile geliyor full HD çözümünde ve srgb renk gamutunun tamamını üretebildiği yazıyor mosnter sitesinde. Msi hiçbir modelinde RAM ve ssd değiştirmenin garantiyi bozacağını sanmıyorum daha önce hiç duymadım ama yine de bir tespit etmek gerekir ama yüksek ihtimal bozmayacaktır. Alırsam beni bir süre depolama ve RAM idare edeceğinden eklemeleri zamana yararım benim için acelesi yok. Sadece yaza kadar görmek istediğim birkaç model var onlar da çıksın çünkü bir kaç ay ile pişman olmak istemiyorum eğer onlardan memnun kalmazsam prestige 15 gerçekten güzel bilgidayar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S A M C R O -- 1 Mayıs 2020; 22:56:12 >

Maalesef kullanmiyorum hocam bahsettiginiz programlari hocam

Bozmuyor hocam, sorun yasamazsiniz yukseltme yaparken kasa acilimi oldukca kolay. Sadece alt kismini cikartiyorsunuz ve ekleme yapilacak yerler karsinizda direkt olarak

• Teşekkürler bilgi için hocam.
    Bendeki 9 yıllık emektar msi'da ortadaki vida yerlerinde garanti logosu vardı, aldığım zaman.
    Üzerinden yıllar geçti tabii, yine aklıma gelmişken sordum
  • babadol kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz, ekran tabii ki önemli. Fakat ben açıkçası pil performansını merak ettim.
    Technopat'ın incelemesinde pil için çok iyi yorum yapılmış fakat incelemedi ekran FHD. Acaba 4K pil tüketimini ne kadar ekler, merak ettim.
    Zaman içerisinde yorumlarınızı paylaşırsanız çok memnun oluruz
    Yani aslında ben de merak ediyorum rn fazla ne kadar gideceğini. Geçen yüksek performans modunda oyun vs. olmadan normal kullanımda 4 saat aldım. Sabredebilirsem pil tasarrufu modunda da deneyeceğim. Oled ekran lcd ekrana göre daha az güç tüketiyor, ama zaten bunda ana tületici işlemci, grafik kartı ve fanlar olacaktır. Hepsinden ziyade bu donanımla yüksek performansta 4 saat benim için çok iyi.

Hocam, prestige 15'in kendi sayfasında bağlantı arayüzleri ile ilgili bir ibare var;

* 2x Type-C (USB3.2 Gen2 / DP / Thunderbolt™3) with PD charging

Benim bildiğim yeni isimlendirmeler ile birlikte, USB3.2 Gen2'nin hızı Max. 10Gbps (örnek).
    Fakat thunderbolt 3'ün hızı ise 40Gbps. Şimdi prestige 15'in aynı girişten, iki protokolünde desteklediği anlamına mı geliyor bu?
    Yoksa burada yazan thunderbolt 3 ibaresinde bir yanlışlık mı var?

Mantıken eğer bir port thunderbolt 3'ü destekliyor ise, hız olarak usb3.2 gen2'yi de zaten rahatlıkla destekler. bu mantıkla çalışıyor sanırım

• Lenovo thinkpad serisine bakmanı tavsiye ederim. E14 örneğin
  • mow_ kullanıcısına yanıt
    Thinkpad'leri uzun zamandır takip ediyorum.
    Fakat gerek tasarımları gerekse fiyat/performans olarak bence Monster Huma H5 ve MSI Prestige 15'in arkasında kalıyor.
    Tabii sağlamlık ve özellikle klavlye-trackpoint olayı bence çok güzel.

Örneğin hb'de 10-11 bin seviyelerinde i7'li modellerde sadece 8565u modeli var.
    Ram ve depolama özellikleri gayet güzel fakat işlemci ve ekran kartı tarafında biraz geri kalıyor bence.
    Ayrıca kendi sitesinde belirtilen 2 kg bence biraz fazla böyle bir bilgisayar için.

Tüm bunların yanında tabii ki bütçem yetse, direkt X1 carbon serisi alırdım
    Tasarım olarak yeni E14-E15 serisi çok güzel alüminyum kasa ve hafifler.Ekran kartı tarafında haklısınız ama oyun oynamadığım için bakmamıştım ben.
    Ama şimdi baktığımda fiyatlarının yükseldiğini gördüm. Bu durumda ben de Huma serisini düşünürdüm sanırım.
  • mow_ kullanıcısına yanıt
    Aslında oyunlar için değil de, simülasyon ağırlıklı ve biraz da ileriye dönük bir bilgisayar almak istediğim için en iyisi olsun istiyorum, verebileceğim paraya göre.

Aldığım bilgisayarı, performans açısından herhangi bir problem yaşamadan en az 4-5 sene kullanmak istiyorum.
    Sonuçta oyun amaçlı değil, yazılım-program vs. işleri için alıyorum. Zaten bu tarz programlarda 4-5 yılda çok fazla sistem tüketecek şekilde gelişmiyorlar.
  • Prestige 15 için Ebrar'a iki kere mail atmama rağmen geri dönmediler ve bugün 10bin tl'lik modelin, 12.500 tl'ye çıktığı gördüm.

Muhtemelen güncel fiyat olmadığı için dönüş yapmadılar.
    İleriye dönük bir bilgisayarda neye ihtiyacım olur diye düşündüğüm zaman thunderbolt 3 girişileri (özellikle de type-c güç girişi) çok işlevsel duruyor. Hele ki taşınabilir bir bilgisayar için bence güzel özellikler.

İleride ekstra bir monitör veya harici bir gpu'yu rahatlıkla kullanmak mümkün. 11-12 bin tl gibi çok yüksek ücretlerin verildiği noktada bence thunderbolt desteği olmayan bir bilgisayar almak bana çok mantıklı gelmedi.
    O yüzden bir süre Prestige 15 için bekleme kararı aldım, istediğim seviyeye düştüğünde de 8 gb falan dinlemeden, almayı düşünüyorum. Zamanla upgrade yaparım artık

• quote:

Prestige 15 için Ebrar'a iki kere mail atmama rağmen geri dönmediler ve bugün 10bin tl'lik modelin, 12.500 tl'ye çıktığı gördüm.

Muhtemelen güncel fiyat olmadığı için dönüş yapmadılar.
    İleriye dönük bir bilgisayarda neye ihtiyacım olur diye düşündüğüm zaman thunderbolt 3 girişileri (özellikle de type-c güç girişi) çok işlevsel duruyor. Hele ki taşınabilir bir bilgisayar için bence güzel özellikler.

İleride ekstra bir monitör veya harici bir gpu'yu rahatlıkla kullanmak mümkün. 11-12 bin tl gibi çok yüksek ücretlerin verildiği noktada bence thunderbolt desteği olmayan bir bilgisayar almak bana çok mantıklı gelmedi.
    O yüzden bir süre Prestige 15 için bekleme kararı aldım, istediğim seviyeye düştüğünde de 8 gb falan dinlemeden, almayı düşünüyorum. Zamanla upgrade yaparım artık
    Hocam bu gidişle bilgisayar alamayacağız Ben de beklemedeyim hem üç beş bütçemi arttırıyorum gerçi benim biriktirmemden daha hızlı artıyor bilgisayar fiyatları

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.