Şimdi Ara

Monster Laptop aldım ama,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar burdaki birçok arkadaşımız laptop alma konusunda bana yardımcı oldu onlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ancak after effects veya premiere çalışırken sık sık mavi ekran verip kapanıyordu, her seferinde işletim sisteminden driver'dan bir virüstendir diyip sistemi formatladım programları sildim, bazı programların yeni sürümlerini satın aldım ancak genede sorun değişmedi sadece değişen mavi ekrandaki kod isimleri bu sefer UEFI olarak windows 10 kurdum monster ABRA A5 v5.2 ancak programlarımı kurmadım, çünkü linux kurduğum zamanda bilgisayar kitleniyor ve %100 olarak fanlar çalışmaya başlıyor. Isı değerlerine baktığımda ssd'nin çok sıcak olduğunu gördüm bu sizce normal midir ?

Monster Laptop aldım ama,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elitearmyLeader -- 13 Şubat 2016; 19:43:37 >

• Konuyu yanlış yere açmışım kusura bakmayın :/
  • elitearmyLeader E kullanıcısına yanıt
    Memnun musun barı laptoptan?
    Bende satın almayı düşünüyorum. SSD ve Ram takviyesiyle birlikte 3600 TL ye denk gelecek. Kargoyla gönderiyorlar galiba. Bana görüşlerini bildirirsen memnun olurum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır hiç memnun değilim, şu şikayet mesajım üzerinde çalıştığım projenin laptopun kapanması sonrası yazılan bir metin anlayın artık memnuniyet derecemi

quote:

Yaklaşık 2-3 ay önce gaza gelip monster daha iyidir diyip macbook proyu almayıp sizi tercih ettim ancak bir süredir ısınma yada fiziksel problemlerden ötürü laptoptan sıkıntı yaşamaktaydım. Evde kullanmakta olduğum 3 bilgisayar var ancak bunların performansına yaklaşsın diye tercih ettiğim laptop premiere,after effects, photoshop gibi uygulamalarda nerde kasılmaya başlasa laptop kapanıp projemi sıfırlayarak beni zaman ve para kaybına uğratıyor. Yaratıcılık bir seferde gelip , ardından bu laptop yüzünden hepsi gidiyor. Bütün ağır işlerimin ortasında kapanan bir makineye sahibiyim. Çok güzel mario oynatıyor peki ya after effects , carrara , maya ? Hani bu makine bizim en iyi iş arkadaşımızdı. Sürekli bana köstek oluyor. Ne değişim ne iade , makineyi sadece yakmak istiyorum. Gecenin 2sinde ben projem için çalışırken bu makinenin yapması gereken tek şey kapanmamak , yavaşlasın,kasılsın ama kapanmasın... Ben artık kimseye monster önermem, monster'a güvenmem ve bildiğimden şaşmamayı hatırlattığınız için size çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilemek isterim ama yaptığınız çalışma sonucu ortaya çıkan makineden benim çalışma ortamım etkilendiği için bu konuyu es geçiyorum.

Fikrimi değiştirdim. Teşekkür ederim. Hangi laptobu almıştınız bu arada? Normalde yorumlara bakıyorum da çoğu olumlu. Biraz kararsız kaldım şuan.

• Abra A5 v5.2 250 GB SSD + 16 GB ram , Macbook pro al kardeşim 0 sorun 0 sıkıntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elitearmyLeader -- 13 Şubat 2016; 22:19:38 >
    Emin misiniz hocam? Tavsiye etmediniz bana. Asus modellerine bakıyordum bende :))

• hOCAM servis ne dedi peki ? Servise verdini mi? bende almayı düşünüyorum bu üründen
    Hocam bildiğim kadarıyla bios güncellemesiyle sorun çözülüyor. Kendi youtube kanallarında görmüştüm açıklama kısmında da mavi ekran mevzusu yazıyor.
    https://youtu.be/xjBWuy8wz6s

• Geçmiş olsun. Bende solidworks , Nx ile 3dmax kullanmak için almayı düşünüyordum. 192 bit aşagısı kurtarmaz dendiğinden malum bütçe denkleştirmesi için bekliyordum. Ama sende bu kadar ısınma ve problem varsa hevesim kaçtı. Msi çok ısındığı ve monstera göre pahalı+ servis sıkıntısı sorunu yazıldığından 2. tercihimdi.
    İnşallah sorunun çözülür.
  • mustafa2936 kullanıcısına yanıt
    İnanın şimdi servise versem boş laf edipte sinirlerimi dahada oynatmak istemediğim için, sadece bu mesajı yazdım. Servise versen 1 ay sonra gene elime aynı makineyi verecekler birde sorununuz çözüldü gene ben bir projenin ortasında kapanan bir bilgisayara sahip olursam, kafaları yerim.
  • falovmi kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam çözülüyordur elbette ama ben bu bilgisayarı aldığımda bu bios sürümü çoktan piyasadaydı neden bu sürüm yüklenip sıkıntısız birşekilde gönderilmiyor ki 10.ayda aldım laptopu ancak şimdiye kadar bu sorunlar yüzünden hiç düzenli kullanamadım.
  • idombayci İ kullanıcısına yanıt
    MSI ' da boşta duran bir ssd 62 derece olacağını hiç düşünmüyorum. MSI al temiz temiz kurtul benim çektiğim çileden.
    Sizde haklısınız güncelleyip vermeleri gerekirdi. İş işten geçmiş artık siz kendiniz güncelleyip sorunun devamı hakkında bilgi verirseniz almayı düşünenlere rehber olur.
    İyi çalışmalar.

yalnız ısı problemi bios güncellemesiyle nasıl gider ki ?
    Biosla işlemci vs ısısı düşebilirde ssd nin o ısılara çıkması normal değil. Bios güncelledikten sonra başka bi programla daha ısısına bakıp yine yüksek değerleri görürseniz ssd ye elinizle dokunup ısısına bakın eğer sıcak değilse ısı sensörü vs sıkıntılıdır ama sıcaksa servise götürün. Hatta İstanbul daysanız götürün güncellemeyide kendileri yapsın test etsin.

Crystal disk info ile baktım 56-57 derece , ben kayserideyim ancak fatura bulmak benim için işkence nerde olduğunu bile hatırlamıyorum
    Ssd ler mekanik olmadığından 30 larda seyreder ancak çevresindeki donanımların ısıları sebebi ile 7-8 derece yükselsin anlarızda 56 çok yüksek. Servisle iletişime geçin fatura olmadan bakmaları gerekir cihazın seri numarası vs altında yazıyo zaten oradan garanti durumu çıkar heralde, kendileride tek servis olduğundan nereden alınırsa alınsın onlara gönderilir.

• Tamamdır hocam dikkate alacağım.
  • boşta 61 derece çok yüksek bir değer. 30 derecelerde olması lazım masaüstündeyken işlemcinin.
    Keşke baştan Asus ya da MSI gibi saha sağlam bir marka alsaydın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.