Şimdi Ara

Monster laptop önerisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, laptop alacağım ve kesin Monster olması hakkında karar kıldım. Şuanlık 5000Tllik bir bütçem var. Alacağım laptopın özellikleri şu şekilde:

Intel® Skylake Core™ i7-6700HQ 4C/8T; 6MB L3; 8GT/s; 2.6GHz > 3.5GHz; 45W; 14nm
    4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX965M 128-Bit DX12
    16GB (1x16GB) DDR4L 1.2V 2400MHz SODIMM
    2x 240GB M.2 Sata SSD

2015-2016da çıkan oyunları ve özellikle Planet Coaster, Steep, Guild Wars 2, GTA5 gibi oyunları yüksek grafikte 60fps'ye yakın oynamak istiyorum. Bu bilgisayar yeteri kadar iyi midir? Yoksa bütçeyi yükseltip 1060M modelini veya 32gb ramli modelini mi almalıyım? Teşekkürler.

• 32 gb ram oyunlar için hiç işine yaramaz 8 gb bile alabilirsin ama tavsiyem 16 olması.

1060 lı modellerin 6 gb lı olması avataj ama 1060 bile ultra ayarlarda gta 5 de 60 fps veremiyor (ultradan kasıt her şeyi açarak ultra)

sözün özü eğer daha ileriye yönelik alacaksan 4-5 sene boyunca her oyunu oynarsın 1060 ile tabii bu oyundan oyuna göre mideum olur high olur.

Benim tavsiyem 2017 ye girdiğimiz şu zamanlarda 1060 alman tabii seni zorlayabilir ama 965m ile 1060 arasındaki fps farklarını araştırırsan sana yardımcı olur
  • Teşekkür ederim. Aynı özellikler ile ekran kartını 1060m'e çıkarırsam 4900 yerine 6700 lira gibi bir para ödemem gerekiyor o da epey yüksek bir meblağ. Arada kaldım doğrusu :)
  • Nvidia bildigim kadariyla ces 2017 ocakta yeni 1000 serisi laptoblar tanitilacak ve satisa sunulacak bekleyebilirsin ayrica amd zen islemcilerde cikacak apayrıca dolar 4 lira yı gececek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakın bir zaman zaman sonra dell alianvare rx 470 ekran kartli laptob cikaracak tahminim o civar olur ve performansı cok daha yuksek olur.

• Gtx 1000 serisi direct x 12 desteklk oyunlarda daha iyi performans sunacak sanırım ama.ben amd rx 470 gta 5 1080p testinde 60 fps altina indiğini görmedim gtx 1060 nasıl vermiyor şaşırdım.

• Gtx 970m laptop alcaktım ama beklicem duruma göre bence şuan alınmaz 1000 serisi laptoplar piyasaya yayılınca ucuzlar biraz daha

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop önerisi
    5 ay önce açıldı
    Lenovo Laptop Önerisi !!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öneriler için teşekkürler. Kendi laptopımı abime bırakacağım için ve abiminkini sattığımdan dolayı 965m'i hemen almam gerekiyor sanırım. Yine de az çok idare edecektir sanırım beni? Bir de şunu soracağım. Bu iki SSD arasında çok büyük fark var mı sizce. Varsa oyun oynarken aldığım fpsde fark yaratır mı?

240GB M.2 Sata SSD (Okuma: 540 MB/s - Yazma: 490 MB/s)
    Intel 600P Serisi 256GB M.2 Sata NVME SSD (Okuma: 1570 MB/s - Yazma: 540 MB/s

Aradaki 99Tllik farkı vermeye değer mi?

Teşekkür ederim.
  • neksusb N kullanıcısına yanıt
    maliyetler dolar üzerinden olduğundan ciddi anlamda bir ucuzlama beklemeyin. En fazla yüzde 2 ucuzlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: QarekTyphon

32 gb ram oyunlar için hiç işine yaramaz 8 gb bile alabilirsin ama tavsiyem 16 olması.

1060 lı modellerin 6 gb lı olması avataj ama 1060 bile ultra ayarlarda gta 5 de 60 fps veremiyor (ultradan kasıt her şeyi açarak ultra)

sözün özü eğer daha ileriye yönelik alacaksan 4-5 sene boyunca her oyunu oynarsın 1060 ile tabii bu oyundan oyuna göre mideum olur high olur.

Benim tavsiyem 2017 ye girdiğimiz şu zamanlarda 1060 alman tabii seni zorlayabilir ama 965m ile 1060 arasındaki fps farklarını araştırırsan sana yardımcı olur

Hocam advanced bölümü hariç diğer grafik bölümünde herşey ultra 60+ fps veriyor.Kendim oynuyorum...
  • Tayff kullanıcısına yanıt
    ben kendim oynamadığımdan fps leri birinci elden bilemiyorum hocam ama notebookcheck sitesinde onlarca oyun test edilmiş orada düşük gözüküyor tabii laptop soğutması kasası etkiliyor fpsleri
  • Yazarkasa Y kullanıcısına yanıt
    470 i kırpmadan koyacaklar dimi makinelere?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Del sanırım vazgeçip nvidia 1000 serisi grafik kartlarla donatmış yeni alianware modelleri

• Orada 4x anti aliasing açılmış. Anti aliasing ultra olmaktan bağımsız gereksiz ve pc yoran bir ayar. Anti aliasing olmasa 80 fps e yakin alir ultrada tahminimce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 8 Aralık 2016; 14:36:04 >
  • 1000 serisi laptoplarin ucuzlamasini pek beklemeyin çunku tersine artacaklardir. 900 serisi laptoplar bile çıktığı zamankiyle ayni veya daha pahali monsterda. 1050 ve 1050ti li modellerin piyasaya girmesini bekleyin bekleyecekseniz. Muhtemelen çok sürmez. Ama 1050 almayin bence 2 gb vram yetersiz artık. 900 serisi laptoplari çok uyguna bulmadiysaniz almayin derim. 970m in altindaysa hiç almayin derim. 970m ve 1050ti 1080p de giriş seviyesidir bence. Daha alti ile güncel aaa tipi baba oyunlari adamakilli oynayabilmek zor.
  • 5000 lira gibi hazır nakit param vardı 1-2 hafta içinde alacaktım ama 400 tl zamlanmış... bir hafta önce almadın diye 400 tl fazla vermek insana koyuyor. Bekliyorum şimdi biraz fiyat düşürmeleri lazım yoksa zor zaten bu şekilde neredeyse msi asus gibi marklarla aynı fiyata geldi neredeyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vaphindre -- 8 Aralık 2016; 16:8:41 >
  • Düşmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 8 Aralık 2016; 17:19:05 >
  • Para money the gayme akçe meksika pezosu....
  • ya şu monster'dan uzak durun.kalitesiz bilgisayarları.adamları şişirdiniz msi fiyatları çekmeye başladılar o kalitesizliğe.monster'a 5 kuruş para verilmez ya gidin asus, dell ve msi bakın paranızı çöpe atmayın
  • Monster almayın arkadaşlar. 2 ay önce Tulpar t5 v8.1 sürümünü aldım ama aldığımdan beri sıkıntı çekiyorum ve neredeyse 2 haftada bir servise götürüyorum. her hafta birşeyinde sıkıntı çıkıyor. Şimdide ekran kartında garip bir sıkıntı var, bilgisayar aniden kendi kendine kilitleniyor. kafayı yiyeceğim. Siz siz olun, bulaşmayın...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.