Şimdi Ara

monster laptop ve ekran kartı değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • monster laptop almayi planlıyorumda yeni çıkan 1060li sistemlerle 950mli sistemlerdeki 3 fark oldugun gördüm aradaki fark ciddi baya biri 3300 tl biri 5900 tl aradada çok manyak bi değişiklik yok ekran teknolojisi iyileştirilmiş değişmiş direk iyileştirilmiş dediğime bakmayın tasarım hafif değişmiş bide ekran kartı değişmiş diğer teknik verileri karşılaştırdım aynı yani boşu boşuna 2600 tl vermek istemiyorum 1060 olsa olsa 1500 liradır tek başına sorduğumda monstera şuanlık öyle bir değişim olmuyor dedi masaüstüler gibi tüm ekran kartları uyumluysa mantıken değişebilmesi gerek değil mi ? değiştiren veya bu işlerden anlayan biri pm atabilir mi masaüstü alıp hantal gibi evde yatırmak istemiyorum artık hem yer kaplıyor hem alıp koyamıyorsun bi yere

ürünlerin linkleri şunlar

www.monsternotebook.com.tr
    Tulpar T7 V7.1 17.3 Gaming Laptop | Monster Notebook
    http://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/MONSTER-TULPAR-T7-V7-1.html#.V8G6PVuLSUk
    1060lı sistem

Abra A7 V5.4 17.3" Gaming Laptop | Monster Notebook
    http://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A7-V5-4.html#.V8G6O1uLSUk
    950li sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan3162 -- 27 Ağustos 2016; 19:06:02 >

• Bu saatten sonra 1060 aşağısı alınmaz
  • Ekran kartını değiştirmek için sadece slotun uyumlu olması yetmez.Bahsettiğiniz kart güncel olduğundan 950'li modelin biosu destek vermiyor veya güncel bios yayınlanmamış olabilir.
    Ancak dediğiniz gibi 1000 serisi çok pahalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gravelyn G kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum ama çokta pahalı 3000 liraya 1060lı sistem dizilebiliyor masaüstünde laptopda 5900 liraya 1060lı sistem alıyorsun o çok koyuyor însana

• erkan3162 E kullanıcısına yanıt
    Tulpar T5 V8.1 15.6 Gaming Laptop | Monster Notebook
    http://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/MONSTER-TULPAR-T5-V8-1.html
    5600 tl ve ekranı g-sync

• Mini itx sistemleri de dusunun derim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mini itx sistem toplasanda yine laptopun verdiği o rahatlığı vermiyor verse mini itx dizeceğim zaten
  • Yeni mobil gpuları masaüstüne eşitlediler hemen hemen masaüstü 1060 a denk fiyat farkı ondan kaynaklanıyor.

Büyük bir ihtimal 950m ile 1060 ın Slotları da uyumsuzdur normal şartlarda servise göndersen 950m den > 980m güncelemesi bile yapmıyorlar diye aklımda kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 28 Ağustos 2016; 20:37:58 >
  • o zaman kendimize kaktırcaz galiba yada kızarsam masaüstü dizebilirim ömürlük bi makina düşünüyorum masaüstü dizersem orta halli bi laptop alırım yanınada artık 1060a o kadar para değmez 1080li kasa toplarım ona verceğim paraya
  • kasayı yeni adam etmiş olmasam bunu alırdım.

1800 x 1.2 x 3 =6480tl

amerikada tanıdık varsa veya vergi iade olursa 5400 tl

ekleme: bu da alınabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salagil -- 29 Ağustos 2016; 10:20:18 >

• vergisi çok olmasa iyi fiyat monster iyi geçiriyor o zaman bize bizim yurtdışından aldıgımz kadar vergi ödemez monster gibi firmalar kızdırıyorlar bak beni basicam 1080i çekicem 6600kyi en sonunda şu fiyatları görünce çıldırtıyor beni satıcılar
  • Yeni ekran kartları MXM slotuyla çalıştırılabiliyor diye biliyorum. Yani yeni bilgisayar alırsan paran olduğunda GTX 1080 (Mobil için tasarlanmış versiyonu) bile taktırabilirsin. Ya da yeni nesil HBM bellekli ekran kartları da yine bu slotla gelirse onlarla değiştirebilirsin. Ama GTX 9xxM serisi ekran kartları anakarta monte olduğu için böyle bir avantajı yok. GTX 980M ile değiştirilir mi bilemem. Zaten bizde öyle bir teknoloji yok. Olsa da tek tek lehimleri söküp geri takıp denesek. Ama alacaksan notebooktan devam et. Hem kullanışlı hem de masaüstünden artık pek fark kalmadı.

• olasılığı neredeyse yok denilebilir. MXM slotlarda bile 10 serisi kartları desteklenmeyecek, pin sayıları farklı ancak zaten kartların boyutları farklı. GTX 960M iniz varsa MXM en fazla 980M e çıkarırsınız. ancak değer mi tartışılır. performans artışı %100den biraz fazla olacaktır ancak fiyatı bunu kapatır. hoş, eğer 10 serisi ekran kartlı notebooklar 6000'den kapıyı açacaksa upgrade düşünülebilir.

Bir ihtimal olarak AMD mxm slotlu mobil ekran kartları çıkarıyor. onlar beklenebilir. 480m'in de masastünde olduğu gibi fark yaratacağı söyleniyor. 1060 ile kafa kafaya olacağını pek sanmıyorum ancak notebook dünyasında f/p'yi amd'ye geçirecektir. tek sıkıntı amd mobil işlemcileri cidden rezalet ötesi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.