Şimdi Ara

Monster Notebook , 2 si arasında kaldım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle monster notebookların kalitesi üzerinde ne düşündüğünüzü sormak istiyorum...
    Ben uygun bulduğum için 2 ürününden birini almayı düşünüyorum hangisi daha iyidir karar veremedim

Birincisi :
    CORE DUO T2500
    X1600 256 MB
    2 GB 667 MHZ DDR 2
    1280 Çözünürlük

İkincisi
    Sonoma 2.0
    geforce 6600 256 mb
    2gb dual ddr2 533 mhz
    1680 çözünürlük

İkisinin farklı avantaj ve dezavantajları var gibi gözüküyor. Sizce monster düşük fiyatıyla almaya değer mi ? Eğer değerse hangisi daha uygundur...?

Teşekkür ederim.

• Birde yyazmayı unuttum . 2. sinin ekranı aktif tft iken diğerinin aktif değil sanırım..

www.canavarnotebook.com da baktığımda x1600 un pci express olup olmadığı yazmıyordu onun hakkında da bir fikrim yok .. :(
  • tabii ki core duo işlemcili olan daha iyi

quote:

Orjinalden alıntı: ozumsafa

Merhabalar ,
    Öncelikle monster notebookların kalitesi üzerinde ne düşündüğünüzü sormak istiyorum...
    Ben uygun bulduğum için 2 ürününden birini almayı düşünüyorum hangisi daha iyidir karar veremedim

Birincisi :
    CORE DUO T2500
    X1600 256 MB
    2 GB 667 MHZ DDR 2
    1280 Çözünürlük

İkincisi
    Sonoma 2.0
    geforce 6600 256 mb
    2gb dual ddr2 533 mhz
    1680 çözünürlük

İkisinin farklı avantaj ve dezavantajları var gibi gözüküyor. Sizce monster düşük fiyatıyla almaya değer mi ? Eğer değerse hangisi daha uygundur...?

Teşekkür ederim.

• monster gibi dandik bir marka alacağına

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=UN002TOS46

bu ürünü al daha ii. hem fiyatı daha ii hemde monster'a herşeyi ile basar. bu makinaa ile pi testi yaptım 30 sn bitirdi. tam bir performans canavarı. bırak mosterı falan esas canavar bu :))

monster alırsan sonra çok pişman olursun dandik kasa tuşlar fırlar.. problemi çok olur.. yine de sen bilin benden söylemesi.
  • Gerçekten tuş takımları falan o kadar kötü mü olur?
  • monster asus'un s96j tabanlı kasaı üzerine kurulmuş bir modeldir

Ayrıntılı Asus S96J incelemesi:
    http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2975

Çizgi Elektronik ASUS ve COMPAL tabanlı toplama dizüstü sunuyor.
    http://www.cizgi.com.tr/pageStructure.aspx?intPageStructureNo=25

AsMobile Z96J (Asus S96J'un benzeri)
    http://www.cizgi.com.tr/pageStructure.aspx?intPageStructureNo=24&sintLanguageId=0&bytContentType=6&intRefPartNo=5&intCatId=256&bytLevel=0&tintDepth=1

quote:

Orjinalden alıntı: boray

monster gibi dandik bir marka alacağına

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=UN002TOS46

bu ürünü al daha ii. hem fiyatı daha ii hemde monster'a herşeyi ile basar. bu makinaa ile pi testi yaptım 30 sn bitirdi. tam bir performans canavarı. bırak mosterı falan esas canavar bu :))

monster alırsan sonra çok pişman olursun dandik kasa tuşlar fırlar.. problemi çok olur.. yine de sen bilin benden söylemesi.

• Monster da x1600ler pci mı
    ?
  • pci-x olması gerekir çünkü ankart chipseti Intel® 945PM
    quote:

Orjinalden alıntı: ozumsafa

Monster da x1600ler pci mı
    ?
  • masaüstünde alelade bi marka alabilirsin, toplama yaparsin, hatta bozulur kendin tamir edersin, baska parca takarsin.. Yani senin müdahalene cok aciktir..

Laptoplar ise öyle degil, mutlaka kaliteli markalari tercih etmek gerekir, ürünün fiyat performansinin yani sira satis sonrasi servisinin, desteginin yeterli olup olmadigi arastirilmali.

Sana tüm samimiyetimle söylüyorum ki, MONSTER laptop verip üstüne de para verelim diye teklif etseler, kesinlikle kabul etmem cünkü 2. sınıf bir üretim kalitesiyle yapıldıgını, inanilmaz kötü bir destek ve teknik servisi oldugunu, aşırı ısınma yaptığını bu nedenden dolayıda sorun cıkarmaya cok müsait oldugunu biliyorum.

Sevgili arkadaslar, piyasayi araştırın, firmalar dizüstü bilgisayar satmak icin birbiriyle yarisiyor, mutlaka uygun fiyata iyi özellikli makineler bulunabilir, önemli olan 5x tane degil 3x tane özelligi olsun ama markalı olsun, mantigiyla hareket etmeniz.. En azından laptopta..

• quote:

Laptoplar ise öyle degil, mutlaka kaliteli markalari tercih etmek gerekir, ürünün fiyat performansinin yani sira satis sonrasi servisinin, desteginin yeterli olup olmadigi arastirilmali.

Bende 18 ay önce aldığım, FRISBY marka (yani MONSTER gibi MARKASIZ, TOPLAMA) bir notebook var. Centrino 1.7, 512Ram, 40 gb. 15" ekran Combo (DVD okuyucu, CD YAZICI) özellikli.

O zamanlar acayip iyi bir fiyata almıştım. 810 Dolar + KDV
    Kredi Kartına da 18 ay vade yaptırdıydım. (Taksitim yeni bitti )

18 Aydır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. KALİTELİ MARKALARIN SERVİSİNİN KALİTELİ OLACAĞINA OLAN İNANCA KARŞIYIM. EN KALİTELİ MARKALARIN SERVİSLERİ DE DÖKÜLÜYOR. Buna birçok örnek verebilirim.

Yaptığım araştırmalar sonucu bu ürünlerin BAREBONE diye tabir edilerek, işlemci, ram, disk ve optik ürünleri olmayacak veya opsiyonel olacak şekilde ithal edildiğini, burada markalandırılıp satıldığını öğrendim.

Bu BAREBONE denen ürünlerin üreticileri de zaten bildiğimiz markaların üreticileri. Birçok ÜNLÜ MARKA da zaten kendi ürününü kendi üretmiyor. 3-5 tane üretici var, onlara ürettiriyor.

Türkiyede satış sonrası hizmetleri MARKA FARKETMEKSİZİN KÖTÜ olduğu için ÜNLÜ MARKA ALMAK SATIŞ SONRASI HİZMETLERİN KALİTESİ YÖNÜNDEN BİR GÜVENCE SAYILMAZ.

Örneğin bu ürünün aynısı ASUS'TA VAR :
    http://www.markomshop.com/asp/show_stock.asp?product=PEN-UN200PEN20

SONUÇ : MONSTER OLSUN BAŞKA MARKA OLSUN TOPLAMA NOTEBOOK ALINABİLİR.

... ANCAK : Son gelişmeler bunun BAŞKA AÇILARDAN yanlış olabileceğini gösteriyor.

Oda şudur : FİYAT YELPAZESİ MARKALI NOTEBOOK'LARDA ÇOK DÜŞTÜ.

Geçen sene ÖĞRETMENLERE NOTEBOOK KAMPANYASI diye (afedersiniz) kakalanan binlerce notebooktan sonra, üreticilerin ve ithalatçıların YANLIŞ HESAPLAMALARI SONUCU BİRÇOK ÜRÜN İTHAL EDİLDİ. (Geçen sene Türkiye notebook satış pazarı %500'lük REKOR bir büyüme gösterdi)

FAZLA ÜRÜN STOĞU VAR. Büyümenin böyle süreceği düşünüldü, ama işler öyle gitmedi. Gerek ÖĞRETMENE NOTEBOOK kampanyasında satılan birsürü ürün, gerek KREDİ KARTI TAKSİT FURYASI bitince, NOTEBOOK STOKLARI ŞİŞTİ.

Birde INTEL YENİ ÜRÜNLERİNİ DUYURDU VE PİYASAYA SÜRDÜ (Çift Çekirdek)

Elde birsürü SONOMASI, CENTRINOSU, DOTHANI, CELERON işlemcilisi notebook kaldı.

FİYATLAR FÜZE HIZIYLA DÜŞTÜ, VE DÜŞÜYOR...

emrahyaz'a katıldığım nokta :
    quote:

Sevgili arkadaslar, piyasayi araştırın, firmalar dizüstü bilgisayar satmak icin birbiriyle yarisiyor, mutlaka uygun fiyata iyi özellikli makineler bulunabilir, önemli olan 5x tane degil 3x tane özelligi olsun ama markalı olsun, mantigiyla hareket etmeniz.. En azından laptopta..

Bunun için az bir araştırma yapmak yeterli, 2-3 siteye bakmak kafi...

Bakınız :http://www.pcdepo.com/asp/index.asp

Birüsür kampanya var, bakınız :http://www.markomshop.com/asp/listgroup.asp?group=BH

Benim aldığım zamanlarda benim cihazın özelliklerindeki markalılıar 1250, 1400 Dolar arasındaydı, ben 810 Dolara aldım. o zaman mantıklıydı. ŞİMDİ BENCE HİÇ MANTIKLI DEĞİL..

Herkese selamlar...

• Ya bende var bu monster-pro 200 datron aynı zaten nese ekranın altında fazla ısınma yapıo dell e göre farkettigim yani bilmiyorum ii olsun da az olsun, ucuz etin yahnisi olmaz biraz paraya kıy ii bişe al derim
  • allah kimseleri teknik servislerin eline düşürmesin diyor ve ben ve benim gibi arkadaşlara bol sabırlar diliyorumm
  • Merhaba Arkadaşlar;

İlk ürünler geldi ve ilk teslimatlar yapıldı. Ön sipariş vererek ürünlerini öncelikli olarak alan müşterilerimizin ürünü çok beğendiğini ve oldukça memnun olarak ayrıldıklarını söyleyebilirim. Yakında internette, forumlarda yorumları okumaya başlarsınız... Bu arada, ürünü biz bile henüz fiziki olarak görmemişken ısındığı, klavyesi ile ilgili sorunlar olduğu vb. yorumları foruma yazan arkadaşlarımızı bu süreç içerisinde sadece şaşkınlıkla ve gülümseyerek izlediğimizi söylemek zorundayım. Ürün şimdiye kadar satışa sunduğumuz tüm ürünler içerisinde en iyi görsel tasarıma ve dizayna sahip gerçekten oturaklı ve şık bir ürün. Kesinlikle ısınma vb. bir sorun yada klavye vs. ile ilgili herhangi bir sorun yok. Ayrıca bu ürünün yine forumda bazı arkadaşlarımızın bir veriye dayanmadan yazdıkları gibi PRO2000 yada DATRON markaları ile kesinlikle ve kesinlikle alakası yok. MONSTER T-rex serisi ürünlerimiz daha öncede forumda yazdığım gibi ASUS firması tarafından üretilen ve INTEL tarafından Verify By INTEL programı kapsamında uluslararası garantisi verilen bir ürün. Türkiye' de ilk defa satışa sunuluyor ve kasasının sağlam olmadığı, sorunlar olduğu vs. gibi ifadelerin hiçbiri bir temele dayanmıyor. Ürünü mutlaka görmenizi ve incelemenizi tavsiye ediyorum. Yakında tüm donanım sitelerine ve dergilere bağımsız inceleme yaparak yorumlarını yapmaları amacı ile ürünümüzü göndereceğiz. Oldukça iyi neticeler alacağımızı düşünüyorum.

Sizlerin daha fazla memnun olacağını düşündüğüm ve daha önce duyurmadığımız özellikler var üründe. Eminim beğeneceksiniz... Detaylarını aşağıya yazdım.

1. Ürün 512 MB ATI® X1600 Mobility Radeon ekran kartlı olarak geldi. ( 256 MB bağımsız + Max.256 MB ATI Hyper Memory teknolojisi ile sistem belleğinden performans ihtiyacına göre kullanır. Ekran kartı belleğinin 512 MB olabilmesi için sistem belleğinin min. 1 GB olması gerekmektedir. )

2. Ürün Dahili Bluetooth özelliği ile geldi. Üstelik Ver. 2.0

3. Dahili 1.3 Mpixel Web camera' nın hem sağında hem solunda dahili mikrofonlar var.

MONSTER T25S96J1 modelinin güncel özellikleri aşağıdaki gibidir.

* Intel Core DUO T2500(2x2.0 Ghz,667Mhz,2MB Cache)
    * 512 MB ATI Mobility Radeon X1600
    * 15.4" WXGA(1280X800) TFT LCD Panel"Crystal Bright Parlak Ekran"
    * 2 GB Dual DDRII 667 Mhz
    * 100 GB 7200RPM SATA 8MB Cache
    * 1.3 Mpixel dahili Web Camera
    * 8X DVD +/- RW Dual
    * Intel 3945 wi-fi kart 802.11 a/b/g
    * 3 in 1(SD/MMC/MS Pro)
    * Azalia 7.1 kanal SPDIF ses çıkışı ve Mikrofon girişi
    * 56k V90 Modem
    * 10/100/1000 Gigabit Ethernet
    * 4xUSB2.0 +1xIEEE1394+1xS-Video TVOut+1xHarici VGA çıkış
    * Dahili Bluetooth
    * MONSTER Çanta HEDİYE
    * ASUS Tarafından üretilmiştir.
    * Verify by INTEL programı ile 2 YIL uluslarası INTEL garantisi.

Şu an Kadıköy' deki mağazamızda demo ürünümüz mevcut. İsteyen herkes ürünü inceleyebilir ve istediği tüm program ve uygulamaları notebook üzerinde çalıştırarak test edebilir. Maalesef İstanbul dışındaki satış noktalarımızda çok sınırlı sayıda ürün geldiği ve gelir gelmez teslimatlar yapıldığı için DEMO ürün bulunmamaktadır. Yeni ürünlerimiz 10 - 15 Eylül tarihleri arasında stoklarımızda olacaktır.

Sorularınız olursa lütfen bana direkt olarak mail atın yada foruma yazın. Elimden geldiğince hızlı biçimde yanıtlamaya çalışayım.

Saygılarımla,

İlhan YILMAZ
    Genel MÜDÜR

• T-rex e lafım yok zaten de benim bahsettigim model kn1. ve bu pro200 datron monsterın aynı kasaya sahip olanları siz sadece donanımını deiştirip piyasaya süresunuz yani yoksa asıl markalrı QUANTA i.t.e computer inc. bu dediklerimin ama t-rex hakkında bişe söyleyemeyecegim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.