Şimdi Ara

Monster notebook alacağım, fakat aklıma takılan birkaç konu var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun araştırmalardan sonra monster'da karar kıldım. Şuan Asus K53SV-SX071 (120 GB) SSD takıp kullanıyorum açıkçası performansı kötü diyemem. Bilgisayarımdan her zaman memnun kaldım şuana kadar bir kere teknik servise göndermedim (çok şanslı olduğumu düşünüyorum) temizleme dışında tabi.

Ancak Asus vs Monster dediğimde Monster donanım olarak ağır basıyor. Tabi kasa kalitesi falanda önemli. Şuan kullandığım bilgisayarın üst bölümü aluminyum. Pek sıcaklık hissetmiyorum. Monsterlerda ısı durumu nasıl? Modelden modele değişeceğini elbet biliyorum ancak genel olarak ısınma (ısınmadan ötürü kapanma) veya bilinen kronik sorunlar var mı?

Servis kısmını hiç bilmiyorum çünkü bana tamamen yabancı bir marka, servis yönü nasıldır?

Birde şu (En altta linki var) ürünü almayı düşünüyorum ancak max 3500 TL gibi bir bütçe belirlemiştim. Bütçeyi aşmak istemiyorum ama gerçekten 150 tl gibi bir rakam için başka bir önerebileceğiniz model var mı?

Daha soracağım çok şey var fakat araştırmam daha sağlıklı olacak gibi, cevap verecek/vermeyecek tüm arkadaşlara yardımı için şimdiden teşekkür ediyorum.

http://www.n11.com/monster-abra-a7-v615-173-P63764139

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Culum -- 5 Haziran 2015; 15:13:15 >

• Isınmadan ötürü kapanma gibi sorunlar yok hiç bir modelde. Benim t7 v2.6.1 hiç ısındığını hissetmiyorum neredeyse.

Daha servislik bir sorunum olmadı. Ama servisini herkes övüyor , memnun kalmayan görmedim.

http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=471625&kat=6453&lang=tr-TR#.VXIyZM_tlBd Bu kadar arttırabilme imkanın varsa bütçeyi bunu veya bunun clevo kasa olanını (t5 v4.1) almanı öneririm. 970 ve 960 arasında oldukça fazla bir fark var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: funforgiven

Isınmadan ötürü kapanma gibi sorunlar yok hiç bir modelde. Benim t7 v2.6.1 hiç ısındığını hissetmiyorum neredeyse.

Daha servislik bir sorunum olmadı. Ama servisini herkes övüyor , memnun kalmayan görmedim.

http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=471625&kat=6453&lang=tr-TR#.VXIyZM_tlBd Bu kadar arttırabilme imkanın varsa bütçeyi bunu veya bunun clevo kasa olanını (t5 v4.1) almanı öneririm. 970 ve 960 arasında oldukça fazla bir fark var.

Öncelikle üşenmeyip yazdığınız için teşekkür ederim hocam,
    Benim için aslında önemli olan disk. Yazılım işi yaptığım için programın hızlı derlenmesi benim için önemli. Bu yüzden mutlaka SSD düşünüyorum çünkü normal disk & ssd arasında çok büyük fark var.

Öyle çok fazla oyun oynayan biri değilim genelde hafta sonu oynuyorum ve şuana kadar oynadıklarım arasında en fazla sistem gerektiren skyrim onun dışında pek grafiksel oyunlar oynamıyorum.

Birde mümkünse 17 inçlik bir dizüstü düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Culum -- 6 Haziran 2015; 13:12:25 >

• Çok oyun oynamıyorsanız ve 17 inç istiyorsanız ABRA A7 v6.1 daha uygun olur.
  • Yeni bir abra a7 v6.1 kullanıcısı olarak yorumlarımı ileteyim. Ben de sizin gibi, pek oyun oynamayan ancak iş amaçlı programlar çalıştıran biriyim. Benim için ekran boyutu bu yüzden önemliydi.

Artılarına gelince,

+ Ekran kalitesi benim için çok önemliydi. Ekran epey başarılı diyebilirim. AU Optronics B173HW02 V1 model panel Toshiba Qosmio serilerinde de parlak ekranla kullanılıyor. İncelerseniz bir fikir verebilir.
    + Klavye ve touchpad beklentilerimin üstünde çıktı. Klavye sıkılık ve tuş hissiyatı olarak çok iyi. Parmak izi okuyucu da faydalı oluyor.
    + Oyun ve program performansı benim için fazlasıyla yeterli.
    + Samsung SSD ile satın aldım ben de. Açılış hızı ve genel akıcılık çok iyi.
    + Kasa kalitesi ise lastik kaplı yüzeyler nedeniyle iyi görünüyor. İşçilik problemsiz. Birleşim noktaları kusursuz. Ancak metal gövde kullanan laptoplar daha kaliteli görünüyor.
    + Kasa zarif denebilir. Düşündüğüm modeller içinde Acer V17 Nitro bunun kadar ince diyebilirim. MSI GE70 serisi epey kaba kalıyor yanında.

Eksiler;

- Lastik kaplı yüzeyler çok çabuk kirleniyor.
    - Fan sesi bazen rahatsız edici olabiliyor.
    - Hoparlörler fena değil ancak bir subwoofer eksikliği hissediliyor.

Yorumlarım şimdilik bu kadar. Dilerseniz http://www.notebookcheck.net/Schenker-XMG-A705-Clevo-N170SD-Notebook-Review.139678.0.html adresinden detaylı bir incelemesini izleyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: darabana

Yeni bir abra a7 v6.1 kullanıcısı olarak yorumlarımı ileteyim. Ben de sizin gibi, pek oyun oynamayan ancak iş amaçlı programlar çalıştıran biriyim. Benim için ekran boyutu bu yüzden önemliydi.

Artılarına gelince,

+ Ekran kalitesi benim için çok önemliydi. Ekran epey başarılı diyebilirim. AU Optronics B173HW02 V1 model panel Toshiba Qosmio serilerinde de parlak ekranla kullanılıyor. İncelerseniz bir fikir verebilir.
    + Klavye ve touchpad beklentilerimin üstünde çıktı. Klavye sıkılık ve tuş hissiyatı olarak çok iyi. Parmak izi okuyucu da faydalı oluyor.
    + Oyun ve program performansı benim için fazlasıyla yeterli.
    + Samsung SSD ile satın aldım ben de. Açılış hızı ve genel akıcılık çok iyi.
    + Kasa kalitesi ise lastik kaplı yüzeyler nedeniyle iyi görünüyor. İşçilik problemsiz. Birleşim noktaları kusursuz. Ancak metal gövde kullanan laptoplar daha kaliteli görünüyor.
    + Kasa zarif denebilir. Düşündüğüm modeller içinde Acer V17 Nitro bunun kadar ince diyebilirim. MSI GE70 serisi epey kaba kalıyor yanında.

Eksiler;

- Lastik kaplı yüzeyler çok çabuk kirleniyor.
    - Fan sesi bazen rahatsız edici olabiliyor.
    - Hoparlörler fena değil ancak bir subwoofer eksikliği hissediliyor.

Yorumlarım şimdilik bu kadar. Dilerseniz http://www.notebookcheck.net/Schenker-XMG-A705-Clevo-N170SD-Notebook-Review.139678.0.html adresinden detaylı bir incelemesini izleyebilirsiniz.

Hocam detaylı anlatımınız ve gönderdiğiniz inceleme linki için çok teşekkürler. Pazartesi sipariş vereceğim, aklımdaki sorular silinmiş oldu. Umarım bilgisayar beklentilerimi karşılar.

• Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ediyorum.İlk mesajımda yazdığım linkteki ürünü sipariş verdim. Geldiğinde bir inceleme yaparım diye düşünüyorum.
  • Öncelikle hayırlısı olsun dostum . Bende aynı ürünü cuma günü teslim aldım elime sorunsuz bir şekilde ulaştı . Ardından kurulumlarını yaptım ve oyunları yükledim ve gayet iyi performans veriyor . Ekran kalitesi ve genel kaliteyi çok beğendim fakat benim laptobun ekranının sol üst ve sol yan tarafında ışık sızmaları olduğunu farkettim hatta konusunu açtım resim de ekledim . Bu yüzden cumartesi günü kargoyla servise yolladım muhtemelen pazartesi günü ellerine ulaşır ve çözerler durumu . Sana tavsiyem laptop ulaştığında detaylı bir şekilde incele , ekranda ölü pixel veya ışık sızması olup olmadığını . Benim şanssızlığımdan ötürüdür büyük ihtimalle ve değişim isteyeceğim .

Güle güle kullan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackhawkredflag

Öncelikle hayırlısı olsun dostum . Bende aynı ürünü cuma günü teslim aldım elime sorunsuz bir şekilde ulaştı . Ardından kurulumlarını yaptım ve oyunları yükledim ve gayet iyi performans veriyor . Ekran kalitesi ve genel kaliteyi çok beğendim fakat benim laptobun ekranının sol üst ve sol yan tarafında ışık sızmaları olduğunu farkettim hatta konusunu açtım resim de ekledim . Bu yüzden cumartesi günü kargoyla servise yolladım muhtemelen pazartesi günü ellerine ulaşır ve çözerler durumu . Sana tavsiyem laptop ulaştığında detaylı bir şekilde incele , ekranda ölü pixel veya ışık sızması olup olmadığını . Benim şanssızlığımdan ötürüdür büyük ihtimalle ve değişim isteyeceğim .

Güle güle kullan :)

Hocam teşekkürler,
    Anladığım kadarıyla İzmir'den siniz, elinize kaç günde ulaştı acaba? Bende İzmir'de yaşıyorum. İki güne gelse çok güzel olacak :) Geldiğinde bende detaylı olarak inceleyeceğim :)

Teşekkürler tekrar.

• Salı gunu eline ulasir dostum. Pazartesi saat 3 gibi kargoya verirler salı gunu ogleden sonra civari eline ulasir insallah :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,
    Elime ulaştı, hatta monster'ım üzerinden yazıyorum. Daha sonra ayrıntılı bir inceleme yapacağım ama genel anlamda kasa kalitesi olsun, sistem performansı olsun harika birşey çıkmış ortaya. Yanında gelen çantada çok kaliteli. Şuana kadar gördüğüm tek sıkıntı el koyduğumuz yerler çok çabuk kirlenebiliyor siyah olduğu için ama pek sıkıntı değil.

Monster iyi iş çıkarmış.
  • Arkadaşlar açılış video'su çekip ekledim, bilgisayarı ilk kurduğumda daha hızlıydı. Şuan tüm programları yüklediğim için öncekine göre biraz daha yavaş.
    Takdir sizin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.