Şimdi Ara

MONSTER NOTEBOOK TEKNOSA DA 5.500TL DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
3
Favori
9.782
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Şimdi baktım 4600 liraymış hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • by_phtogpr B kullanıcısına yanıt

Ee ödiyiceksin demek ki

• by_phtogpr B kullanıcısına yanıt
    4-5 katı değil, aynı dönemde amazon 6-7 civarına benzer özellikli cihaz sattı. 4-5 kat biraz abartı olmuş. Bir avukattan destek alırsanız piyasa fiyatı verileri ile davayı kazanabilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • HllSprDvm H kullanıcısına yanıt

Yazmış olmak için yazan standart her forumda numunelik birkaç tane bulunan arkadaş sonucu söyleyeyim ödemedim.

• SomeoneWhoCares kullanıcısına yanıt

Dava tek celsede sonuçlandı. Hocam açıkçası çok önemsemedim işin içine avukat karıştırmak istemedim. Yine de dava masrafları kaybedersem bana kalacağı için çekinmedim değil. Kendi savunmamı yazdım davayada bizzat katıldım. Kar amacı gütmediğimi,en düşük özellikte bilgisayarı aldığımı hatta oyun bile oynamadığımı günlük işler için uzun süre gidecek bir bilgisayar aradığımı belirttim. Hakim adaletliydi hatalı olduğu kanaati oluştuğu için bilgisayarı vermedi fakat masrafları da davayı ben açmadığım için bana ödetmedi. İhtiyacım olduğunu 12 senelik bilgisayarımı hala kullandığımı da ilettim başka kampanyalara bakmaya devam etmem tavsiyesinde bulundu :)

• Daha öncede tüketici hakem heyeti sürecim olmuştu. Benim bu süreçlerden çıkardığım öneriler kendimce kısaca şöyle:

- Haklıysanız ürünle alakalı bir sorun varsa bunu firma ile çözemiyorsanız THH biçilmiş kaftan

- Bu gibi fiyat hatası ya da sistem hatası sonucunda iptallerde forumda sürekli dönen THH ile ürünü alma çabasında kazanılsa bile Teknosa gibi firmalar mahkemeye veriyor. Bu işin sonucunda almanız çok küçük ihtimal. Hakim kötü niyet sezerse mutlaka dava masrafını da ödersiniz.

Benim için tecrübe oldu çok zamanımı da almadı. Sonuç olarak teknosa dava masraflarını ödeme pahasına bana o bilgisayarı vermedi. Buradan sürekli THH üzerinden üstün geleceklerini düşünen arkadaşlara bu bir örnek olsun kendinize göre eğer büker yorumlarsınız. Umarım faydası olur.

• Bu laptoplardan bir modelini bende almıştım. Teknoclub üyeliği yapıp 5400 gibi bir rakama aldım ve sonra iptal oldu. THH beni haklı buldu, Teknosa itiraz hakkını kullandı ve dava açtı. Dava dilekçesinde benim haksız kazanç peşinde oluğumu fiyatın hatalı olduğunu vs yazmışlar. Bende cevap dilekçesine daha önce teknosanın %50-60 tan fazla indirim ile sattığı ürünlerden aldığımı, yolladıklarını yazdım. Ayrıca sürekli olarak fiyat hatası iptalleri yaptıklarını ve sitelerine fazladan müşteri çekerek asıl haksız kazancı onların sağladığını yazdım. Dilekçeye şikayetvar üzerinden elde ettiğim 15-20 adet iptal şikayetinin ekran görüntülerini falan koydum.

İlk davaya katılmadıkları için ertelendi. İkinci dava ise bu gündü ve hakim beni haklı bularak açılan itiraz davasını ret etti. Böylelikle dava lehime sonuçlanmış oldu. Avukat falan tutmadım. Cevap dilekçesini falan hep kendim yazdım.

Hakim duruşma sırasında tüketici fiyatın hatalı olup olmadığını bilemez dedi.

Bundan sonraki süreçte henüz ne olacak bilmiyorum. Bakıp göreceğiz.

Ama tavsiyem herkes hakkını arasın öyle kafalarına göre ürün satıp iptal etme hakları yok.

Şu gerçeği kimse göz ardı etmesin. Satıcı firmalar göstermelik ütopik indirimlerle sitelerinin trafiğini çok arttırıyor. Bende bir yazılımcıyım ve bu kadar hatalı fiyatın ortaya çıkması kesinlikle önlenemez bir durum değil. Bizle dalga geçer gibi satıp satıp iptal etmeleri kabul edilemez.

Ayrıca araştırmalarıma göre THH itiraz davalarında davalıya uyuşmazlık bedelininin %10 undan fazla ücret çıkmıyor. Örneğin bu davada 5400 tl uyuşmazlık bedeli vardı kaybetseydim ödeyeceğim tutar 540 tl yi geçemeyecekti. Bu senaryoyu henüz yaşamadım tabi net budur diyemiyorum ama yasalar bu şekilde olduğunu söylüyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.