Şimdi Ara

Monster P150EM Ekran Kartı Performans Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Monster P150EM kullanıcısıyım. Alalı tam bir yıl oldu. Ancak geçtiğimiz ay Nvidia ekran kartı performansımda ciddi bir düşüş yaşadım. Her formattan sonra işlemci ve ekran kartlarının performanslarını ölçen ufak yazılımlar çalıştırırım. Yine format atıp bütün güncel driverları yükledikten sonra bu uygulamaları çalıştırdım.

İşlemci ve onboard ekran kartı performansımda bir sorun yoktu. Değerler eskiden aldığım değerlerle uyuyordu. Ancak daha önce Nvidia karttan ortalama 160 fps performans aldığım basit bir grafik uygulamasını çalıştırdığımda 90-100 arası bir fps değeri ölçtüğünü gördüm. Aynı uygulama onboard Intel ekran kartımda zaten 70 fs'ye yakın bir değer veriyordu.

3 ay öncesine kadar 1920x1080 çözünürlükte yüksek grafik ayarlarında Assassin's Creed 3'ü hiç bir problem yaşamadan oynamıştım. Ancak sorun yaşamaya başladığımdan beri eski oyunlar da dahil hiçbir oyunu bu kadar yüksek performans ayarlarında oynayamıyorum. İşin aslı oynadığım AAA oyunların hepsini 1366x768 çözünürlükte ve orta grafik ayarında çalıştırmak zorunda kalıyorum.

Dediğim gibi driverlarım güncel, fanları geçen hafta temizledim, soğutucuyla kart arasındaki termal macunu da yeniledim. Ancak durum hala aynı.

Yaklaşık bir aydır Türk ve yabancı forumlarda bu problemle ilgili araştırma yapıyorum ama bir sonuca ulaşamadım. Ben de sormaya karar verdim. Zira Şubat'a kadar İstanbul'da değilim dolayısı ile şuan servise götüremiyorum. Eğer daha önce benzer bir problem yaşayıp çözmüş olanlarınız ya da konu hakkında fikri olanlarınız varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. AkTiF -- 7 Ekim 2013; 18:59:04 >

• Mr. AkTiF kullanıcısına yanıt
    güncel driver lar yüklümü ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, ekran kartı, chipset, işlemci bütün driverların son sürümleri yüklü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.