Şimdi Ara

Monster T5 ve T7 Kullanıcıları İçeri !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HDD'den gelen sürtünmeye benzeyen mekanik sesin nedeni şu; sitemini SSD'ye kuran arkadaşlar bu konudan muzdaripler benim gibi, çünkü sistemin SSD'ye kurulu olması HDD'nin oyunlar veya diğer durumlar dışında kullanılmamasından kaynaklanıyor. Örnek vermek gerekirse HDD'ye kurulu sistemde pc açılışında bir kereye mahsus duyduğumuz mekanik sesi, pc açıkken kullanımda ara ara duymamız bizi rahatsız ediyor. Yani kısaca HDD her uykudan çıkıp çalışmaya başladığında bu mekanik sesi çıkarıyor. Umarım kafanızda oluşan acaba HDD arızalı mı sorusuna yardımcı olabilmişimdir.
  • Evet aynen benim sistem kurulan olan 1 TB'dan ses çıkmıyor ama depo olarak kullandığım 1 TB'dan ses geliyor bu yüzden. SSD sipariş etmiştim onu sistem diğerlerini depo olarak kullanacağım. Ama şimdi ikisi vrak vrak başımın etini yiyecek
  • Benim SSD ile ilgili birkaç sorum olacaktı size Windows 7 veya 8 hangisini kullanıyorsunuz? UEFI mı Legacy mi BIOS ayarları? Bir de batarya süresine olumlu etkisi oldu mu? Önceden ne kadar gidiyordu şimdi ne kadar gidiyor gibi.
  • Semruk S kullanıcısına yanıt
    W8 kullanıyorum açıkçası Legacy kurmadım direk Uefi olarak kurulum yaptımhttps://www.youtube.com/watch?v=DV4a0GYr1nc bu linkten uefi ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsin. Ayrıca pilde ne oranda etki eder bir fikrim yok, bence çok bir şey fark edeceğini sanmıyorum zaten akıllı pil teknolojisi var lion pil olduğu için uzun ömürlü oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithardir -- 17 Kasım 2014; 17:35:48 >
  • Çok teşekkür ederim SSD'i bugün bekliyordum ama aynı şehirden çıkan kargo bugün bir türlü gelemedi nedense. Yarın gelince göreceğiz bakalım dendiği kadar iyi mi umarım hayal kırıklığı yaşatmaz
  • T5 kullanıyorum bazen anlık mekanik ses geliyor
    SDD konusunda sıkıntın olmasın farkını çok net anlayacaksın bende ön yargılıydım biraz ama iyi ki almışım diyorum şimdi
  • pirate19 kullanıcısına yanıt
    Yukarıda da belirttiğim gibi hocam 2. disk olarak kullandığın için uykudan çıkarken bu sesi çıkarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithardir -- 17 Kasım 2014; 17:36:01 >
    Kapalıyken şarj gitme durumunu şu şekilde açıklayabilirim. w 8.1 in çok hızlı açılmasının nedeni bilgisayarınızı derin uyku moduna almasıdır . Kesinlikle %100 kapanmaz bilgisayarınız . He şu var 12 saatte yaklaşık % 1-2 yani bu civarlarda şarj gider ki bu gayet normal ve doğaldır :)
  • mSATA SSD öneriniz var mı arkadaşlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nurkan58 N kullanıcısına yanıt
    Windows 7 var bende o tam kapanıyor. USB slotlarını boş bırakıp yattım sabah kalktığımda yine %3 uçmuş. Anlamadım nerede sorun.

SSD de geldi 2 gündür onunla uğraşıyordum program kurmalar vs. Windows 7 UEFI (UEFI with CSM) olarak kurdum hiç uğraştırmadı boş olduğundan direk GPT yaptım. 15 saniyede masaüstü geliyor 5 saniyede kapanıyor tamamen. Programların açılış hızları ve oyunların yüklenme süreleri epey kısaldı. Ama 22 saatte 358 gb yazılmış olması normal midir? Sizde ne kadar bu değer?
  • Ya arkadaş benzer şikayetten dolayı , zamanında bende 7200 rpm ve ses yüzünden değiştirtmiş ve sorun düzltmişmişm , ssd takmamıştım , yahu ne hikmetse monster firması kullandığı hdd çoğunda normalin üstünde bu tarzda şikayet edilecek düzeyde ses felan geliyor , sanki '' çinde sıfırlanmış hdd'' kullanılıyor gibi ... var bi hikmet...
  • T7 kullanıyorum öyle rahatsız edici bir hdd sesi yok.Zaten normalde işletim sistemi kurulu ssd kullanırken, bir süre sonra mekanik hdd kapanıyor bu esnada cihaz aşırı sessiz, ihtiyaç olunca tekrar çalışıyor ama çalıştığında da rahatsız etmiyor(1tb)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gOkO -- 17 Kasım 2014; 22:47:37 >
    W7 de tamamen kapanmama gibi bir sıkıntı yok hocam zaten, bu meret W8 özelliği onuda devre dışı bırakabiliyorsun sözde daha hızlı açılış sağlıyormuş ben kapattım bir farkı yok gereksiz bir şey pil seviyesi düşüyor başta bende bir sıkıntımı var demiştim ama normal bir durummuş kendini korumaya alıyor ısınmadan dolayı, fazla ısınan bölümü görmüyor.
  • gOkO kullanıcısına yanıt
    Ses olmuyorsa gayet iyi hocam, kasa izolasyonuyla da alakalı olabilir bu ses HDD'nin üstünde ızgara var mesela o sesi duyulur hala getiriyor olabilir veya HDD'nin modeli ile ilgili bir durumdur. Bende oluyor arada bir ama çok rahatsız olmuyorum, olmasa daha iyi olur tabi
  • Bilgi için teşekkürler iyi o zaman sıkıntı yok
    Önemli değil o kadar para veriyoruz bir de kafada soru işareti kalmasın
  • SSD hakikaten disipline soktu bilgisayarı önceden senfoni orkestrası çalan hard diskler şimdi kuzu gibi yatıyorlar 3 tane disk bir kasada olunca masaüstü kullanıyormuş hissi veriyor
  • DrummerT3 D kullanıcısına yanıt
    Bulabildiniz mi uygun bir şey acaba bende düşünüyorum da almayı.
  • Amazondan sipariş edecem büyük ihtimal Microsoft un güzel çantaları var. Ya da trust ın sydney çantası da güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrummerT3 -- 3 Aralık 2014; 18:11:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.