Şimdi Ara

MONSTER Tecrübelerim ve Püf Noktaları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
6
Favori
19.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: DarkPowerKing

Merhabalar arkadaşlar ben de MONSTER ABRA A5 v12.1.2 almayı düşünüyorum.Fiyat bütçem EN FAZLA 3500 TL.Ben de 8 GB RAM'i 16 GB'a yükseltip almayı düşünüyorum.SSD'li versiyonu olanı (240 GB) almak istemiyorum çünkü 240 GB bence az ve 240'ı yükselttiğimizde fiyat uçuyor.GTX 1050 (4 GB) ve i5 7300HQ olması beni MONSTER'a yakınlaştırdı.Alacağım bilgisayarda CS:GO,LOL gibi oyunlarda rahatça 150-200 FPS alması ve günlük kullanımda da sıkıntı çıkarmaması (fan sesi,bilgisayar sıcaklıği vs.) önemli. Tabii ki önerileriniz varsa almak isterim çünkü şu an biraz kararsızım.

Not: Şu anda kullandığım bilgisayarda 240 GB var ve yaklaşık 100 GB boş fakat yeni bilgisayarda daha fazla oyun yükleyeceğim için 1 TB olması daha iyi geliyor. Ayrıca daha fazla oyun alır mıyım onda bile kararsızım :D

Ssd için depolama alanı az diye istemiyorum demişsin ama ssd hafıza ile hdd hafıza arasında hız açısından çok büyük fark varmış. Yani duyduğumu söylüyorum. Eğere ssd 256 gb ile hdd 1 tb arasında fiyat farkı yoksa kesin ssd yi tercih ederdim. Ayrıca 256 gb az değil. Benim gibi klasik oyunları oynuyorsun anladığım kadarıyla. Çok fazla oyun yüklemezsin sen 😊 Son olarak bilgisayar başında fazla zaman öldürme. Sonu yok oyunun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman.a -- 30 Temmuz 2017; 23:35:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eline sağlık çok güzel yazmışsın. Ben de bir şey sormak istiyorum sana. Bilgisayarı şarjda kullanırsam. Batarya dolduktan sonra elektrik önce bataryaya girip sonra mı bilgisayara dağılır yoksa bataryaya hiç uğramaz mı yani bataryasız kullanım gibi. 3. Şıkta batarya şarjı biraz azalır ve adaptör şarjı hemen tamamlar. Bu da sürekli devam eder. Bunlardan herhangi biri mi değilse nasıl işliyor şarjda kullanım.

• osman.a O kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize katılıyorum (fazla oyun yükleyeceğimi pek sanmıyorum :D) fakat SSD ile HDD arasında oyundaki FPS alışı dışında fark yoksa benim için pek bir değeri de yok.Oyunun açılması isterse 1 saat sürsün fakat oyunda aldığım FPS miktarım fazla olsun. 3500 TL'lik bütçeyi de aşmak istemiyorum o yüzden kararsızım. Cevap verdiğiniz için de teşekkür ediyorum. (Son dakika kararıyla SSD'li versiyonu da alabilirim bu arada :D)

Not : İnternetten araştırmalarıma göre HDD ve SSD oyun performansını etkilemiyormuş (Açılış süreleri dışında)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkPowerKing -- 31 Temmuz 2017; 1:18:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • osman.a O kullanıcısına yanıt
    - Bilgisayarı prize taktığın andan itibaren bilgisayar gücünü : " prizdeki elektrikten " alır. Batarya o an iptal olur ( şarj olmaya devam eder ama )

- Bilgisayarı prizden çıkardığın an batarya devreye girer ve performans düşer. Çünkü batarya gereken gücü sağlayamaz. O yüzden oyun ya da ağır işlerde bilgisayar mutlaka prize takılı halde kullanılmalıdır. Bu sadece monster 'da değil, diğer oyuncu dizüstülerde de aynı şekildedir.

DİKKAT :
    ________

Asıl yapılmaması gereken şey " batarya ömrün kısalmasın " düşüncesiyle bataryayı çıkarıp bilgisayarı sürekli fişe takılı halde kullanmaktır. Elektrik kesintisi ya da bir akım sorununda bilgisayarınız ciddi hasar alabilir, söylemedi demeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3 yıl ömrü kalan adam -- 31 Temmuz 2017; 2:39:29 >
  • 3 yıl ömrü kalan adam kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, ben de MONSTER Abra A5 V12.1.2 modelini almak istiyorum sebeplerini üst mesajda belirtmiştim. Sizden de fikir almak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkPowerKing -- 31 Temmuz 2017; 12:28:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende monster düşünüyorum fakat yukardada yazıldığı gibi birden çıkan ani performans düşüşleri vs servisle uğraşmak istemiyorum. Abra A5 V12.1 yerine

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-x550vx-core-i7-6700hq-2-6ghz-16gb-ram-1tb-hdd-gtx950m-4gb-15-6-w10-notebook-24194.html bu ya da bir alt modeli daha mı mantıklı olur sizce ?
  • theicestorm kullanıcısına yanıt
    Bence eski nesil ekran kattlarina o kadar vermemelisin. Gtx1050 de zaten o fiyatlara bulunabiliniyor. Benim sahsi düşüncem o kadar para vermişken yeni nesil ekran kartlarina yönelmek olurdu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • snorlax55 kullanıcısına yanıt
    İndirimdeymiş dün gece 3499du

• Hocam ben yazılım programları ağırlıklı kullanmayı düşünüyorum fan çok sorun çıkartmaz dimi oyun hiç oynamayacam neredeyse

• quote:

Orijinalden alıntı: fuat.997

Hocam ben yazılım programları ağırlıklı kullanmayı düşünüyorum fan çok sorun çıkartmaz dimi oyun hiç oynamayacam neredeyse

Fan sorun çıkartmaz derken gürültüyü kastediyorsun sanırım.

Ağır işlerde, render esnasında, oyunda, after effects, premiere gibi programlar dışında ses çok az çıkıyor.

Aslında en çok gürültü oyunda çıkıyor. Çünkü bilgisayarda 2 fan var. Biri işlemci için, diğeri ekran kartı için. Sen işlemciyi ne kadar zorlasan da tek fan çalışacağı için o kadar da gürültü olmuyor. Ama oyunlarda her iki fan da çalışacağı için fan sesi rahat duyuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3 yıl ömrü kalan adam -- 1 Ağustos 2017; 17:6:54 >
  • Öylesine bir up :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende a5 v9.2 modelini almayı düşünüyorum servisle konuştum ilk 15 gün iade garantisi veriyolar ilgileri de hoşuma gitti yorumlarınızı alabilirmiyim kullanan varsa veya önerebileceğiniz başka laptop varmı bu özelliklerde

• 9.2.2 al hem 16 gb rami var bide üstüne 1tb hdd taktır canavar canavar bende var çok memnunum tabii kendi kararın

• Ayk7478 kullanıcısına yanıt
    Su iki laptop arasında kaldım

https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V9-2.html#.WbAu3r08XqA

http://m.n11.com/dell-inspiron-7567-4b70d128f161c-i7-16gb-1tb-128ssd-full-hd-ips-P151390841?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMIhIKivvOS1gIVjr3tCh3QJQGCEAQYAiABEgK0HvD_BwE&gclsrc=aw.ds#

Monster hakkında forumda çok mide bulandırıcı yorumlar var açıkçası 4000 tl para veriyosun çöpe gitmesinden çok korkuyorum yani az para değil ram konusunda alırsam sonradan yükseltebilirim bu dell de çok iyi gözüküyor ama ebrar bilgisayar nasıl bir firmadır bilemedim

• Aynı arada kalmayı bende yaşadım dell de kaliteli bir marka ama sorun çıkarmıycağını sana kimse garanti edemez gir bak 7567 kullanıcılarına forumdan ordada bir sürü sıkıntı vardır onların sana yardımcı olcağını garanti edebilirmisin ama monster yerkilileri yardımcı oluyor ben garanti ederim sana yaşadım biliyorum çünkü benim sana önerim 4570 liran varsa monster abra a5 v.9.2.2 al 1 tb hdd taktır seni istediğin yere götürür :D ama dellde güzel güvenirsen onuda alabilirsin

• 9.2 yi alabilirim herhalde daha yukarı çıkamam müşteri hizmetlerini de aradım 15 gün iade garantisi veriyolar gönlüm monster dan yana ama insan bi kuşkuda kalıyor :)) oyunlarda nasıl fps aliyosun herhangi bir takılmaya veya donma ısınma gibi bir problem yasiyomusun özellikle csgo da kaç fps aliyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syflhg -- 7 Eylül 2017; 14:16:0 >
  • 9.2 yle benim laptopu karşılaştırmak doğru olmaz hem ram fazlası var hem de bende hdd olduğundan gereksiz şeyleri oraya atıyorum hız gerektiren şeyler sadece ssd de duruyo csgoda fullde fps 250 den aşşa inmez ama ben full oynamıyorum gözüm alışık değil 280 falan alıyorum ısınma sorarsan soğutucuyla kullan hissetmezsin kullanmazsan bilgisayar belli bi süreden sonra ısınıyor fanları fulle çeksen bile ama ben gta 5 oynarken bile 80 dereceyi geçmiyor hatta daha görmedim bile

• Yukarı

• Up

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.