Şimdi Ara

MONSTER Tecrübelerim ve Püf Noktaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
6
Favori
19.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Monster 'dan bahsetsem de anlatacaklarım bir çok Notebook ve Masaüstü kullanıcısının işine yarayacaktır. Madde madde yazacağım. Aldığım notların derlemesidir. Mutlaka hepsini okumanızı öneriyorum. Samimi ve tarafsız bir dille yazıldı :)

- Ben Abra A5 10.1 serisinden şu modeli aldım :
    www.monsternotebook.com.tr
    Abra A5 V10.1.3 15.6" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook
    https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V10-1-3.html#.WVZwd4jyh9A

SEBEBİ ÖZNEL OLARAK :

Tipi, klavyesi, HDD içermemesi , 2 SSD + 1 HDD takılabilmesi, portlarının sayıca fazla olması vs. vs.

ALIRKEN :

- HDD eklemedim,
    - 1TB 3000 mb/s okuma, 1700 mb/s yazma hızına sahip bir ssd aldım ( sebebi kullandığım programın yüksek yazma hızına gereksinim duyması )
    - 16GB 2400 mhz ram
    - FreeDos
    - Taşıma Çantası ( isteyen sırt çantası da alabilir, kalitelidir )

SİPARİŞİ VERDİKTEN SONRA :

- " Cuma günü " " Ankara " 'ya yollanması için sipariş verdim ( Haftasonu olduğundan geç geleceğini düşündüm ama yanıldım )

- Ödeme şekli olarak " kapıda ödemeyi seçtim " ( kargo bayisinde ödemek )

- " 2 gün " sonra geldi

- Orada paketi açıp hasar var mı diye baktık, yoktu. ( siz de kontrol edin )

ELİME ULAŞTIĞINDA :

- " Talihsizlik " olarak cihaz şarj olmuyor ve tepki vermiyordu. Herhangi bir " Avometre " ile bilgisayara takılan şarj ucunu " elektrik geliyor " mu diye kontrol ettim. Geliyordu. Bu hareketimden sonra şarj olmaya başladı :D ( Pek anlamam açıkçası. Topraklama vs. bir şeye sebep olduğumu düşünüyorum. Bu sorun nadir çıkıyor ama sizi bulursa bu yöntemi bir deneyin :D )

- Tip güzel, Klavye gerçekten güzel, kasa kalitesi plastik ve vasat ( ama çok kötü değil ) , bu modelde kapak, parmak izi bırakıyor.

- Bilgisayar " Çift fanlı " ve soğutması güzel. Bir de : Masaüstünde ve internette gezinirken fan çoğu zaman çalışmadı bile ama oyunlarda ve render esnasında çok ses çıkaracağını unutmayın ( bazen sessiz olmanız gerekiyorsa fan hızını ayarlayabiliyorsunuz )

- ŞARJ : normal 3-4 saat / güç tasarrufu 6 saat / oyunda 2 saat

( ayriyeten : Sürekli şarjda kalması bilgisayara zarar vermez. batarya dolduğunda akımı otomatik olarak keser. Aynısı akıllı telefonlar için de geçerlidir. Sürekli şarjda kaldığında telefonun ( akıllı telefonların ) veya bilgisayarın bataryasının bozulması şehir efsanesidir )

- IPS EKRAN ve IŞIK SIZMASI MESELESİ :
    ---------------------------------

- IPS ekran aldım VE KESİNLİKLE TAVSİYE EDİYORUM !!!!!

- IŞIK SIZMASINDAN korktuğum kadar hiçbir şeyden korkmadım. Kontrol ettim ve sızma " YOK DENECEK KADAR AZDI " ( " farkedilemeyecek " kadar çok az ve bu miktarın ips panellerde makul olduğunu düşünüyorum )

- UEFI ( USB ile ) sorunsuzca WIN 10 kurdum. Ayıptır söylemesi aktivasyon yaptım :S

- DRIVERLER :
    -------------

Normalde kutunun içinde Driver USB 'i veriyorlar. Ama yaptığım " ayıp " WIN 10 kurulumdan mı artık nedense USB 'nin içindeki program çalışmadı :S
    Kendi sitesinden indirdim ve kurdum. ( Burada şuna dikkat edin : Sitedeki sayfadan sırayla indirin ve " yeniden başlatın " diyorsa ÜŞENMEYİN ve YENİDEN BAŞLATIN.

( Ben de driver USB 'ni biçimlendirdim ve içine film falan attım :D )

- LINUX :
    ----------

Linux ‘ta harici ekran kartı çalışmayabilir ( GTX... ).

- Linux kurup " oyun oynamayacaksanız " sorun yok

- SSD :
    ---------

- KESİNLİKLE ALIN 128GB, 256GB ne olursa ...!

- SSD alacaksanız SSD 'de önemli olan 4K ( random ) okuma hızıdır. Buna dikkat edin. Bakmayın " 500 okuma / 500 yazma " hızı dediklerine. Aklınızdaki modeli diğer modelle kıyaslamak isterseniz internetten " 4k " test videolarını izlemnizi öneririm

- SSD ‘yi sadece bilgisayarın açılış hızını etkileyecek diye düşünmeyin, programların açılması, chrome ‘un donmaması hep SSD’ye bağlı

- SSD oyunda FPS 'yi yükseltmez. Sadece oyun hızlı açılır ve oyun içi yükleme süreleri kısalır.

- SSD " render " süresini etkilemez ama o render öncesi çalışma esnasında inanılmaz fark eder ( oyun motorlarında, video düzenleme programlarında, müzik yapma programlarında…)

- 5400 RPM harddisk tek başına ( SSD olmadan ) kesinlikle yeterli değil ( maalesef monster' daki modellerde 5400rpm hıza sahip HDD 'ler satılıyor )

- Kullandığım ssd ‘nin kalitesi sonucu bilgisayar 5 sn ‘de açılıyor / ortalama bir ssd de en fazla 10 sn sürer

------- GENEL KULLANIM TAVSİYELERİ -----------

1-) LAPTOPU DÜZ ZEMİNE KOYMAYA DİKKAT EDİN :

Bilgisayar kasanın altındaki deliklerden hava almaya çalışır. Düz zemine koyulduğunda tasarımı sayesinde altta biraz boşluk oluşur ve rahat hava alabilir.

- Bu sadece tavsiyedir. Uzun süre hava almazsa " işlemci ve ekran kartı ısınmaz " ama bilgisayarın " ekranı, klavyesi, gövdesi ATEŞ ALIR "

* 2-) ÖNEMLİ : BİLGİSAYAR TAM PERFORMANSINI ŞARJA TAKILI İKEN VERİR ( İşlemci,SSD,Ekran kartı...) , yani oyun veya güç gerektiren işler yapacaksanız MUTLAKA PRİZE TAKILI HALDE ÇALIŞIN ( Zaten böyle bir durumda batarya en fazla 2 saat sonra bitecektir )

- PRİZE TAKMAK OYUNLARDA FPS 'lerde çok etki ediyor unutmayın ( TAM 2 KAT )

3-) WIN 10 WI-FI AÇILMIYOR :( :( :(
    ---------------------------------------

- Eğer wi-fi niz kapandı ve açılmıyorsa bu büyük ihtimalle klavyede seç açmak için " FN + F... " tuşlarını kullanırken yanlış "FN + F..." kombinasyonunu yapmışınızdır ve wi-fi ' klavyeden kapatılmıştır

- Aynı şekilde " FN + F... " ile trackpad de kapatılmış olabilir

* - BURADAKİ SIKINTI İSE BUNUN WIN 10 KAYNAKLI BİR HATA OLDUĞUNU SANMAK !!! Çünkü gerçekten Win 10'da böyle bir hata var ve bazen format atan süperzekilere (!) bile denk gelebilirsiniz ( :/ )

4-) " WIN + E " kısayolunu öğrenin.

5-) DimScreen ( ekran karartma programı )

6-) ScreenBlur ( ekran kilitleme programı )

7-) MegaDownloader ( turuncu bulutlu bir ikonu var ) : Malum MEGA, artık belli bir indermeden sonra indirmeyi duraklatıp,ücret istiyor. Bununla indirin.

8-) SPOTIFY kullanıyorsanız ve reklamlardan şikayetçiyseniz : " spotify - reklam - host " kelimelerini bir arada internette bir aratın ;)

9-) TORRENT : İndirme yaparken " gönderme hızını 1 ' e sabitleyin ". Evet, hoş bir davranış değil ama hız inanın artıyor

10-) SPECCY : Bilgisayarın ısısına bu programdan bakıyorum ( işlemci,ekran kartı vs vs. )

11-) TREESIZE FREE : Bence çok işinize yarayacak. Disklerdeki klasör ve dosyaları, boyutu büyükten küçüğe sıralıyor

12-) HOPARLÖR SESİ : Bilgisayarın hoparlöründen gelen ses yetersizse " Realtek " programındaki " ekolayzırı " kullanarak sesi 2 kat artırın

13-) HESAP MAKİNESİ : Hesap makineniz işlem önceliğine dikkat etmiyorsa " Standart " seçeneğini " bilimsel " ile değiştirin :)

ÖNEMLİ NOT : Eğer güç gerektiren bir programla çalışıyorsanız " Windows Defender " i kapatın . Normalde fark etmese de Photoshop, Video düzenleme, Oyun Yapma, AutoCAD ya da müzik yapma programlarında ( DAW ) %30-40 'lık bir yavaşlamaya sebep oluyor.

SEBEBİ : Programda yerel diskten bir dosyayı ram'a yüklemek istediğinizde :

- Dosya önce taranıyor,
    - Sonra yükleniyor...

( Bu tarama işlemi her seferinde yapılıyor ve inanın çok yavaşlatıyor )

- YİNE GÜÇ GEREKTİREN PROGRAMLARLA UĞRAŞACAĞINIZ ZAMAN PRİZE TAKILI HALDE ÇALIŞIN. YOKSA NOTEBOOK 'UNUZ TAM PERFORMANSINI VEREMEYECEKTİR

---------- MONSTER ALMALI MIYIM -------------

AÇIK KONUŞACAĞIM...

- Bir Monster cihazını yeni edinmiş olsam da bu markayı uzun süredir takip ederim...

VE MAALESEF :

- Fiyatlar eskiye göre 2 kat arttı ( dolar kuru elbet etkiliyor ama bu kıyaslama diğer markalara göre yapıldı )

ADIM ADIM :

- MONSTER, hala en uygun fiyatı veriyor ama maalesef aradaki fark eskisi kadar çok değil.

- İnsan bu kadar parayı gözden çıkarmışken ( + 200 veya 300 TL ekleyerek ) bir MSI ya da ASUS gibi markalara yönelmeyi düşünmüyor değil

- Servisi çok iyi olsa da internette kronik sorunları olduğu iddia ediliyor

PEKİ BEN NEDEN ALDIM :

- Çünkü " Özelleştir " seçeneği ile istediğimden kısıp istediğimi yükseltebiliyorum ( HDD ve ekran kartından kısıp, SSD ve RAM 'a abandım mesela )

- Cihazın arka kapağı açıldığında garanti dışı kalmıyor. Sonradan aldığım bir ram'i cihaza kolaylıkla takabiliyorum

- Kim ne derse desin gerçekten PERFORMANSLI ( marka sebebiyle fiyat yükseltmiyor )

------ SONUÇ --------

- Program ağırlıklı kullanacaksanız : KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM !

- Oyun ağırlıklı kullanacaksanız : BENCE BU FİYATA ÇOK DAHA İYİ VE ÜNLÜ MARKALAR BULABİLİRSİNİZ ( Mesela bu :http://www.ebrarbilgisayar.com/dell-inspiron-7567-b7700d128f161c-i7-7700hq-16gb-1tb-128gb-ssd-4gb-gtx1050ti-156-freedos-pmu357449 )

SORUNUZ VE MERAK ETTİĞİNİZ BİR ŞEY VARSA ZEVKLE CEVAPLARIM :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3 yıl ömrü kalan adam -- 31 Temmuz 2017; 2:25:11 >

• Hocam elinize sağlık incelemenizi beğendim.

Bende şu pc yi almayı düşünüyorum sizce nasıl

Abra A5 V12.1 15.6" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook
    https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V12-1.html

Bu fiyatlar a msi da var ama ssd si yok o yüzden monster tercih etmek istiyorum 1 tb hdd yükseltmesi yapıp almayı düşünüyorum sizce almalı mıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunun özellikleri diğerleri oranla biraz düşük gibi görünüyor ama bu modeli biliyorum.

Bu özelliklere EN UYGUN FİYAT diyebilirim. BENCE BUNU AL. SSD ve HDD eklemene de katılıyorum.

Eğer bütçeni yükseltebilirsen daha iyi şeyler alabilirsin ama bu fiyat aralığında buna alternatif bulman biraz zor...

- Bir de mümkünse ram 'i 16 GB yap. Yeterli gelmeyebilir.

8GB 'nin 3GB 'sini sistem kullanacak zaten. Sana 5GB ram kalıyor. Bence yeterli değil.
  • Dediklerine kesinlikle katılıyorum ssd den ramine kadar. Bende yukarıda ki arkadaş gibi V12.1 modeliyle ilgileniyorum. Evet servisi iyi lakin gözümü korkutan kronik sorunlar. Böyle sıkıntılar cıkıp uğraşmak istemiyorum bu yüzden bir tedirginliğim var.

Bugun hepsiburada'da msi gl62m indirime girdi,linkinide bırakayım suraya.>>

V12.1 modeliyle 2 gb ekran kartı farkı ssd farkı mevcut ama msi. cok zor karar vermek var mı fikriniz ?

• DemonJester kullanıcısına yanıt
    Hocam msi kalitesi tartışılmaz ama ı kadar para vermişken ssd ve vram 4 GB olsun istiyor insan bence monster almalıyız.

Bide hocam monster la ilgili kronik sorun var mı bildiğiniz

• DemonJester kullanıcısına yanıt
    Msi laptop için günün fırsatı denerek 3.5k fiyat belirtilmiş

3 hafta önce kdv indirimi ile 3144 tl + 10 tl kargoya çok kısa sürede stok tükenmişti.

https://forum.donanimhaber.com/hepsiburada-bilgisayar-kategorisi-kdv-indirimi-7-haziran--126787329#126787677

Konudaki 3.mesaja bakabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurtuna27

Hocam msi kalitesi tartışılmaz ama ı kadar para vermişken ssd ve vram 4 GB olsun istiyor insan bence monster almalıyız.

Bide hocam monster la ilgili kronik sorun var mı bildiğiniz

Okuduklarıma göre konuşacağım kendim yaşadığım sorunlar değil. Işık sızması bu birçok bilgisayarda var ama bence bir sorun. Anlamsız şekilde performans düşüşü söyleniyor. İlk başta 200 FPS alınan oyun 80 e kadar düşen inananlar var ama bunlar belki kendilerinden yaşanan sıkıntı veya değil bilemiyoruz orasını, ilk başta ısınmayan sonradan ısınmaya başlayan bilgisayarlar veyahut bilgisayarı ilk aldıklarında işlemci sıcaklıkları su kaynatır cinsten olanlar.

Teknoloji şans işidir birazda bu kadar para veripte işi şansa bırakmak kimse istemez. Ha bu sorunlar msi da yok mu ondada var. Bilemiyorum ne yapmalıyız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim msi da da monster da da 2 yıl garanti olduğu için bir arıza durumunda çözüm bulmak zorundalar.

YouTube da kullananları da izledim genel olarak herkes memnun ama dediğin gibi ufak tefek sorunlar olabilir belkide bu pc leri alanlar üst düzey kullanıcı yani her özelliği kullanan kullanıcılar oldukları için en ufak bir sorum göze çarpıyor olabilir ama genel olarak dediğin gibi teknoloji şans işi.

Ne yapsak bilmiyorum bir abra a5 v12.1 kullanıcısı gelsede bize cesaret verse

• Arkadaşlar, bazı MSI modellerinde " klavye aydınlatması " olmuyor.

- Herkes bu özelliği görmezden geliyor ama inanın klavye aydınlatması olmayan bilgisayarlar insanı " kanser ediyor " .

- Çünkü : alacak kullanıcıların ( bence çoğu ) bilgisayarı gece vakti, karanlıkta kullanacak. Ve inanın klavye aydınlatması
    ( eğer daha çok gece kullanacaksanız ) çok gerekli.
  • Arada kaybolmasın, up :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abra onermiyorum. O paraya hp veya msi alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: expressimo

Abra onermiyorum. O paraya hp veya msi alın.

Sonuç kısmına yazmıştım :)

• 3 yıl ömrü kalan adam kullanıcısına yanıt
    Hp lerde ışıklandırma var: ) msi konusunda katılıyorum.

• beyler abra a5 v12.1.2 aldım 4-5 gün oldu çok memnunum hiçbir sorun yok süper pc tavsiye ederim
  • Hocam merhaba benim 4.5 5.5 aralığında bütçem var. Asus rog serisi veya abra a5 düşünüyorum. Asus ve msi biraz pahalı. Hp ve monster biraz daha ucuz geldi. Sence ne almalıyım ?
  • Monster siparişim 3 gündür hazırlanıyor gözüküyor

Sizin siparişleriniz kaç günde geldi acaba

• Bumpuss kullanıcısına yanıt
    Hp alın.

• Kaybolmasın. Bir up çekelim :)

• 3 yıl ömrü kalan adam kullanıcısına yanıt
    bende abra v11.1 ile ilgileniyorum ama bilemedim. Siz nasıl buluyorsunuz?

Abra A5 V11.1 15.6" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook
    https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V11-1.html

• Merhabalar arkadaşlar ben de MONSTER ABRA A5 v12.1.2 almayı düşünüyorum.Fiyat bütçem EN FAZLA 3500 TL.Ben de 8 GB RAM'i 16 GB'a yükseltip almayı düşünüyorum.SSD'li versiyonu olanı (240 GB) almak istemiyorum çünkü 240 GB bence az ve 240'ı yükselttiğimizde fiyat uçuyor.GTX 1050 (4 GB) ve i5 7300HQ olması beni MONSTER'a yakınlaştırdı.Alacağım bilgisayarda CS:GO,LOL gibi oyunlarda rahatça 150-200 FPS alması ve günlük kullanımda da sıkıntı çıkarmaması (fan sesi,bilgisayar sıcaklıği vs.) önemli. Tabii ki önerileriniz varsa almak isterim çünkü şu an biraz kararsızım.

Not: Şu anda kullandığım bilgisayarda 240 GB var ve yaklaşık 100 GB boş fakat yeni bilgisayarda daha fazla oyun yükleyeceğim için 1 TB olması daha iyi geliyor. Ayrıca daha fazla oyun alır mıyım onda bile kararsızım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkPowerKing -- 29 Temmuz 2017; 20:20:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.