Şimdi Ara

Monster tulpar 21.3 almayı düşünüyorum. Tavsiyeniz nedir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
1.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Herkes haklı, VRAM ihtyacı her geçen gün artwcak gibi, 2060 süper gelseydi hiç düşünmeden alırdım 8 GB olduğu için ama kısa vade de bu imkansız hatta büyük ihtimal sadece Asus cihazlarda olacak dizüstü tarafı için, kaldırılma meselesi ise yenilenmiş sürüm 2060 en yoğun satış yapılan birim, bir çok sebebi olabilir ama en güzel yanı bu cihaz ilk sizin için hazırlanacak, yeni kasa olduğu için, güzel bir his, fiyatı gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 5 Mayıs 2020; 10:58:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doların artması fiyatlara yansıyor malesef. Yine de ben fiyatının makul olduğunu düşünüyorum, mesela Eluktronics 2060 Ekran kartı, 16 GB Ram, 512 GB SSD konfigürasyonu 1600 dolar. En iyi ihtimalle %20 gümrük ve 80 dolar shipping ile yurt dışı fiyatı, doları 7 lira alsak bile, 14.000 civarı oluyor. Aynı alet Monsterda 12.900 (gerçi normalde 14.100 ama şu an indirimde 12.900 görünüyor). Tek fark 8 core ve 6 core farkı, normalde intel'in fiyatlarına göre ikisi arasında 50 dolar fark var onu koysak bile 14.000 etmiyor. Monster neden 6 core tercih etti bilemiyorum belki soğutma ile alakalıdır.
  • exoz E kullanıcısına yanıt
    Fiyat artmasını engellemek için kullanmamış bence, ısınmada etken olabilir, kullansa iyi olurmuş bence, ben virüsten sonra ufak bir düşme bekliyorum ama bu kur ile sınırlı kalacaktır, benim şuan alacağım donanım ABD de üç aşağı beş yukarı aynı paraya denk geliyor, 10875 ve biraz hafıza dışında aynı sayılır, yani adamlar kar payını yüksek tutmuyor, monster marka algısı nedeni ile fiyat yüksek geliyor ama ben şans vereceğim umarım uzun süre idare eder

• Merhaba laptop haftasonu geldi. 4 gündür kullanıyorum. Aklımdaki eksileri yazayım dedim belki alacaklara yararı olur. Öncelikle belirteyim maddelerin çoğu önemsiz, subjektif veya zamanla hallolacak şeyler, zaten performans, görünüm, ağırlık, pil ömrü, portlar vs diğer yönlerden artısı bol.

1) Ekranı beklediğim kadar iyi değil, kodu BOE07B6, şu linkteki ekran ile aynı, response time 15 ms, parlaklık 280 nit civarı imiş. Değerlerin biraz daha iyi olmasını beklerdim en azından 300 nit üzeri parlaklık, 10 ms altı tepki süresi gibi.
    2) Klavyesine çok alışamadım şimdilik, tuşlar biraz büyük ve aralarında az boşluk var, basma hissi de biraz zayıf, zamanla alışırım diye düşünüyorum.
    3) Menteşeleri biraz gevşek ya da ekran kısmı biraz ağır geliyor, klavyeye biraz sert basınca ekran sallanıyor.
    4) Oyun modunda fanları baya sesli çalışıyor kulaklık kullanmak zorunlu.
    5) Fanları ve ışıkları ayarladığınız komuta kontrol yazılımı biraz sıkıntılı. Işıklar için yaptığınız ayarlar ve seçtiğiniz fan modu bilgisayarı açıp kapayınca gidiyor, bazen profiller arasında gezip ayarlamaya çalışırken ışıklar hepten gidiyor, pil ile çalışırken yine ışıklar yanmıyor.
    6) Bilgisayar ilk 2 gün kullanımım esnasında birkaç kez kilitlendi. Power tuşuna uzun basarak restart etmem gerekti. Temiz windows ve güncel sürücüler kurulu idi bilgisayarda da çok yüklü birşey yoktu.
    7) Sorunlar ile ilgili moster destek hattına 2 gün önce mail attım gelen/giden mesaj, ilgileniyoruz/yönlendirdik diyen yok 2 gündür. Yurt dışı forumlara yazdığımda bios ve komuta kontrol merkezi yazılımı güncellemesi gelmeli diyorlardı belki bazı problemler güncellemeler ile çözülür.

Aklıma gelenler bu kadar, alacaklara şimdiden hayırlı olsun.

• Bilgiler için teşekkürler, özellikle ekranı merak ediyordum tercih etmeme sebebim oldu. 21.2 alacaktım stok nedeniyle ama geç olsun içime sinen olsun diyerek ryzen li asus/msi gibi cihazları kesin kez bekleyeceğim.

• Led Zeppelin L kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Ama şunu belirteyim ryzen'li laptopların ekranları genellik kötü, bahsettiğim iyi değerler genelde asus, msi, razerın üst seviye modellerinde var (bu arada specler de yazan değerlere çok bakmamak lazım, testlere ve reviewlara bakmak gerek, piyasada 3ms yazan çoğu modelin değerleri 10-15). Üst seviye modeller de genelde intel işlemci ile çıkıyor. Mesela asus tuf serisi specler iyi ama ekranı çok kötü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Notebookcheck ten kontrol etmeden almayı düşünmüyorum hocam zaten, orada gerçek ms,nit değerleri ve bleeding/clouding var mı ayrıntılı şekilde paylaşılıyor. Asus da Tuf serisinde iyi ekrana sahip modeller vardı. Genelde en kötüler msi dan çıkıyor. Asus ve Lenovo notebook lar daha iyi ekrana sahip oluyorlar.
    Asus rog için bulunur ama tuf serisinde bundan iyi ekran olacağını zannetmiyorum. Mesela Asus'un Ryzen'li modelleri a15, a17, G15 hepsinin ekranını gömdüler. G14'ün ekranı biraz iyi gibi. Lenovo un yeni modellerinin ekranları iyi evet ama onun da başka sorunları var, yeni modelleri (5i,7i) de biraz pahalı çıktı, MSI GS66'nın da 300 MHz olan ekranını övüyorlar shooter oynayanlar için ama o da baya tuzlu. Sonuçta iyi ekran için biraz fazla ödemek gerekiyor.

Şimdi bir daha baktım ms değeri düşük olanın ekran parlaklığı bayağı azmış. Parça parça aklımda kalmış demek ki tuf serisi. Birinden parlaklık iyiyken diğerinde ms değerleri daha iyi. Fx705 için konuşuyorum.
    Bende dünden beri kullanıyorum bakalım sizin problemler ile örtülecek miyim,

cihazda oyunu arka plana aldıktan sonra ve tekrar oyuna girdikten sonra anlık takılmalar görüyorum, cihazı ilk aldığımda microsoft güncellemelerini yüklerkende bu takılma olmuştu eyvah demiştim,, neyse ki o anki işlem yoğunluğu ile ilgiliymiş lakin bu oyun giriş çıkışında olması, benim beklentimin üzerinde sürüyor olması biraz eh dedirtti(kısa bir süre ama dikkate alınması gerekecek kada da dikkat çekici bir süre, güncelleme vs ile gider mi bilemiyorum) bu önceki cihazımda da olurdu ancak bu bir tık fazla sürüyor gibi, mesela ana ekrana döndüğümde fareyi hareket ettirdiğimde takıla takıla kasıla kasıla hareket ediyor, eski cihazda ana ekranda aynı anda işlem yapardım, işlemci sıcaklığı ve fanlardan memnunum üşütüyor biraz, soputucu da aldım 2x etki olabiliri bilmiyorum.

• Soğutması bence de iyi o açıdan sıkıntı yok gibi, bekleme konusunda siz deyince ben de hatırladım LOL de oyun bitip player honor ekranına geçerken baya bir bekliyor. Normalde diğer bilgisayarımda da çok nadir oluyordu ama bunda çok daha fazla oldu bikaç kez honor da veremedim timeout oldu. Belki ekran kartları arası geçiş yaptığından oluyordur. Onboard intel ekran kartını disable edip deneyeceğim bugün. Klavye ışıkları sizde normal çalışıyor mu? Bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra klavye ışıklandırmasını kumanda merkezinden tekrar açmak gerekiyor mu?

dediğiniz mantıklı ancak bir tık bu işi seri yapması beklenir, kontrol merkezi gayet stabil gözüktü bana, ekran ışığının bir ayarı var diye biliyorum, zamanlayıcıyı hiçbir zaman olarak mı kullanıyorsunuz? ben pek ışık kullanmadım ama kullandığım süreç içinde problem yaşamadımi zamanlayıcıyı hiçbir zaman olarak ayarlayıp deneyin çözüm olabilir, bunun ayarı var diyr biliyorum ama nasıl konusunda fikrim yok zamanlayıcı olma ihtimali var mantıken ve hatırladığım kadarı ile,

• Bildiğim kadarı ile bu sistemlerde Nvidia'nın Advanced Optimus teknolojisi kullanılıyor. Advanced Optimus Gsync, Freesync vs. enable edebilmek için iGpu ve dGpu arasında dinamik bir switching mekanizması kullanmış, Optimusta'da iGpu ve dGpu arasında geçiş yapılabiliyordu ama aslında dGpu kullansanız bile monitore iGpu üzerinden çıkılıyordu, gerçek manada switch etmek istediğinizde bilgisayarı restart etmeniz gerekiyordu. Advanced Optimus ile dinamik bir mux yardımı ile restart etmeden iGpu ve dGpu üzerinden monitore çıkış sağlanmış. Tabi bu dinamik geçiş anladığım kadarı ile çok smooth değil. Yani bu sorunu Advanced Optimus olan çoğu sistemde görebiliriz. Ama geçiş sırasındaki lagı saymazsak geçtikten sonra normalde bazı Optimus sistemlerde iGpu üzerinden çıkış yapıldığında görülen latency sorunu çözülmüş.

Zamanlayıcı ile hiç oynamamıştım ayarlarına bakayım ama klavye ışığı konusunda monsterdan cevap gelmiş şöyle diyorlar
    quote:

Uluslararası Energy Star normları gereği cihazın kullanım ömrünün uzun olmasını sağlamak amacıyla, klavye ve led şerit aydınlatması ürün yeniden başlatıldığında kapanmaktadır
    yani bilgisayar restart olduğunda klavye ve led şerit ışıklarının kapatıldığını kabul ediyorlar. Daha önce kullandığım hiçbir laptopta böyle bir uygulama görmemiştim ve bana biraz acayip geldi. Yani aydınlatmalar belli bir süre klavyeyi kullanmadığınızda enerji tasarrufu için geçici olarak kapatılabilir veya zayıflatılabilir ama klavye tuşlarına bastığınızda vs otomatik olarak açılır. Ne kadar laptop kullandıysam böyleydi. Neyse benim için biraz önemli olduğundan uzattım ama ilerde bir güncelleme ile çözülür diye düşünüyorum.

ben cihaz kusuru olabilir mi diye bu konuya dikkat ettim anakart vs sıkıntısı mı baş gösteriyor acep dedim, 32 gb ram var aşırı yük yok arka planda cod warzone iniyor ve 2 chrome sekmesi açık o kadar, ayrıca işlevselliği hızlı hareketi de etkiliyor ama bunun açıklaması var ise görmezden gelebilirim, aynı şekilde klavye aydınlatmasını da, olabildiğince uzun ömürlü cihaz istioruz, sonuçta bu cihazı ben bıraksam bir tanıdık kullanacak, ömrü uzun olsun pil dışında değişim istemesin her türlü olaya tamam derim şahsen, teşekkrler bilgiler için hocam şuan tüm durumları göz önüne aldığımda ips ekranın kusuru ışık sızması dışında ki çok daha kötülerini gördüm, cihazda üzen bir durum olmadı zzaten ışık sızmaıs olmayan ips panel yok gibi, umarım ilerleyen süreçte de bu şekilde gider

• Hocam eluktroniks aynı modelinde 17.3 144hz ips ekran lg disp imiş, sizinkinin modelini söyleyebilir misiniz acaba? Aida64 vs den bakılıyordu donanımlara . Bir standartı var mı bu ekranların merak ettim. Bir de csgo da min ayarlarda cpu ne kadar ısınıyor ya da benzer oyunlarda rakam olarak verme şansınız var mıdır? Yaz geliyor Antalya da başımıza iş almayalım o kadar para döküp :) şu 1.5 aylık süreçte acil notebook ihtiyacım doğdu, kasa toplayacaktim ıvır zıvırla 12 13 e çıkınca vazgeçtim.

Hocam YouTube meogamingtr diye bir kanal var, bu kanal ve bu kanalın discord un da hergğn cihaz hakkında skorlar ve donanım hakkında muhabbet dönüyormuş bana da arkadaşım bilgi istediğimde önermişti, dün gece baktığımda kanal sahibinin de 2070 süper model aldığını gördüm, kanalda tüm donanımlara sahip kişiler var, ben maalesef bu konularda kötüyüm orada tüm konularda bilgi alabilirsiniz kanal sahşbş de üniversite hocası yardım etmek isteyen bir hoca, ancak ısınma konusunda şunu diyebilirim, Windows 10 u performans modunda kullanırım ayrıca gözümü yorduğu için cihazı da HD+ yani 1600/900 çözünürlük kullanmaktayım, cs yı 4.3 ekran modu orta ayarlarda akıcı oynadım haliyle,2070 için kolay lokma oyun, FPS değeri programı kullanmıyorum ama hareket ve vuruş hissinden 144 Hz akıcılıpı belli oluyor bariz, dizüstünde genelde 60 Hz Apple Asus cihazları kullanan biri olarak bariz hissettim, cihazı gaming moda alıp oynadım ve kontrol merkezi verileri 63 ile 78 arası sıcaklık gösteriyordu işlemci için, oyunu kapattıktan sonra cihazın hızla soğuması ve işlemci değerlerinin 42 küsürleri görebilmesi o civarlarda takılabilmesi benim için iyi haber, ayrıca oyun oynarken arka planda indirme işlemleri ve tarayıcı açıktı, kontrol merkezinin ne derece doğru bilgi verdiğini bilemem ama cşhazdan çok daha fazla sıcaklık beklediğim için şuan ki değerler ve fanların performansı, kasa sıcaklığı, bu incelik ve hafiflik için gayet iyi, bende cihazın canını okuyan biri sayılmam belirteyim, ben performans için kaliteden kısacak tiplerdenim ve cihaz bana şimdilik teşekkğr ediyor gibi, cihazın ekran kartı çok güncel,20-30 günlük kart, driver güncellemesi daha iyi performans sağlayabilir ayrıca emin olmamakla birlikte cihaz kasasının alındığı şirketin cihazları özelleştirme imkanı vermesi muhtemel, mesela eluktronics 10875 işlemci kullanırken monster 10750 tercih etmiş muhtemelen maliyet açısından, ekran içinde bu durum geçerli olabilir eluk daha sağlam toplamıştır muhtemelen ve MS konusuna gelirsek dizüstü cihazların MS değerleri sıkıntı, genelde 1 MS 3 e , 3 MS 9 a, 5 MS 15 e tekabül ediyor gibi, gözlemlediğim.

Umarım ilerleyen süreçte üzmez ise bu paraya aldığım beni iki üç yıl rahat idare edebilecek bir cihaz gibi, önümüzdeki bir hafta daha net konuşabiliriz, pubg ve warzone, bf5 de denenmeli, güvenim tam ama erken konuşmayayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 14 Mayıs 2020; 10:20:52 >

• Oradan 3 4 videosunu izlemiştim bu hafta başı, yabancı kaynaklardan da eluktroniks in max 17 sine baktım youtube dan. Dış kasa farklı bir plastikten üretilince insan çekiniyor bu bütçede, (arkadaşımın eski monster ına turşu suyu damlayıp boyasını kaldırmıştı hep o aklıma geliyor), yoksa asus g731 alacaktım ama rgb ler falan cihazdan soğutmuştu. Bana performans olarak 1660ti fazlasıyla yeterli, o yüzden daha kaslı bir cihaz alıp termal yönden sorun yaşamak istemiyorum. Aslında monster emailime cevap verseydi bayramı da göze alıp dün sipariş geçecektim. Şimdi araya bayram girecek ve cihaz kargolarda sürünsün istemedim. Bir de yeni 17 lik xps leri görünce iyice afalladım bu süreçte.
    Neyse bayram geçsin belki yeni 2060 lı v21 ler gelir onlardan alırım.

Çok teşekkür uzun yanıtınız için.
    Ben de uzun süre AMD işlemcili 17 inç bir cihaz bekledim lakin AMD ye bu yılı bırakmayacak gibi Intel, adamlara 2060 ötesini göstermiyorlar 17 inç de yaotırmayavaklar gibi, tabi bunda 7nm işlemcinin 2060 üzeri kartlarla yanma ihtimali de etken olabilir bilmiyorum, Asus g14 120 Hz alacaktım gözüm kararmıştı, onu da qhd getirdiler 16 bin neredeyse fiyat istediler, ben üzerine kabul edilebilir bir miktar ekleyerek 17 inç, 2070, 512 GB fazladan SSD ve 16 GB fazladan ram e sahip bir paket aldım, benim de monster önceliğim değildi benzer noktalarımız var, bekleme sürem dolmuştu, Dell xps oyun bilgisayarı değil ısınacaktır ve fiyatı soru işareti adamlar GTX 1650 cihazı 15 e satıyor hadi virüsten sonra 13 olsun 12 olsun yine pahalı o donanıma, AMD işlemci 1660 gelecekse kabul edilebilir ama, tr de işler zor , ben bu kasayı görene kadar monster ı hiç düşünmedim, tipsiz en başında diye düşünürdüm, bu parayı vereceğim aklımın ucundan geçmezdi lakin bu kasa gerçekten olmuş, adamlar samsung ram ve SSD kullanıyor, razer markasının kullandığı ses sistemi ve klavye bulunuyor, bunlar önemli ayrıntılar, kalitelirini bilmem ama isimler güvenilir, ne kadar kötü olabilir diye düşündüm ve fiyatı da 3-4 bin düşüğe gelince şans verdim, hani sıcaklık değeri, ekran kalitesi hepsini tartışalım donanım okey ama kasa gerçekten iyi, parmaklarım terler ama ben bu cihazda parmak izi bırakamadım, ıslak olamdığı sürece ki o da nispeten az görünüyordu, bu bence seviyesinin iyi olduğuna işaret, eluktronics bu kadar kaliteli cihazı orada 1500 dolar seviyesine satıyorsa gerçekten iyi iş başarmış bizimkiler parayı öne almış demektir, ben her konuda tıpatıp aynılar diye düşünmüştüm siz daha iyi araştırmışsınız demek ki, rica ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 14 Mayıs 2020; 12:25:32 >

Ayrıca şuan virüs nedeniyle monster bir gg hb gibi güçlü bir şirket olmadığı için email gibi ayrıntı konular aksıyor, satın aldığımda hatta üye olduğumda mailime bilgilendirme mesajı gelmemişti hatta sitesinden mesaj yazarak cihazı aldıktan sonra emin olmak adına sormuştum, onay vs sıkıntı olmadı değil mi diye, alışığız bir ürün aldıktan sonra maile düşmesine, bir yadırgadım ama adamlar taş çatlasın 150 kişilik bir ekip bu durumlar virüs nedeni ile oluyorsa normal, fatura emaili geldi kestikleri gün neyseki bunu hafta içi zoom yayınlarında direk cevaplayarak çözüyorlarmış ancak ne derece konuya hakimler bilmiyorum, şuan çok yoğun olduklarına eminim, zaten yarım kapasite çalışıyorlar, ben cihazı aldığımda 3 gün içinde kargoda denirken şuan modelden modele fark ediyor ve günler 5 e çıkmış bile, yakında normale dönerler ama şuan en azından ramazan bayramı somrasına kadar durum bu gibi, 2060 tam fp cihazı olmuş bekleyeni çok hatta bence 2 haftaya freedos 2070 gelirse 600-800 lira fiyat kırılır ve ona da yönelebilirsiniz, 3000 serisinin seneye dizüstüne geleceği ve muhtemelen fiyatların tekrar tavan yapwcağı bir dönemde uzun süre idare edebilecek 8gb bir yapılandırma almayı da düşünebilirsiniz, 8gb 256 bit olayı, 14 GB bellek saati ve arttırılmış clock hızı nedeniyle 2069 değil 2070 aldık, ilerde bunu yaptığım için kendimi tebrik edeceğim gibime geliyor ama 2060 her daim fp şampiyonudur,

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.