Şimdi Ara

MONSTER vs ASUS vs MSI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yurtdisinda biraz emek harciyarak yillardir hayalim olan yuksek performansli bir cihaz Almak istiyorum
    Bu konuda sizden yardim almak en akillica fikir geldi...

Oncelikler Ebat olarak ilk olarak17.3" lik modeller olarak Asus ROG g752Vr modelleri ile MSI Dominator Pro GTx72vr modellerine bakiyordum lakin bu iki cihazin muhtesem goruntuleri ozellikleri malesef agirligi boyut problemi ve benim durmadan mobil biri olmamdan oturu Elendi tarih oldu...

Sonuc olarak Kompaktligiyla performansi beraberinde tasiyabilecegim 15.6" lik modellere yoneldim

Arastirdigim cihazlar

MSI Apache GE62vr modeli Ebay uzerinden yaklasik 1400$+160$vergi(taxfree bir ulkede olsamda GSP kapsaminda aliyorlar) + 70$ kargo bedeli ile 6150 tl bedeli ile
    i7 6700 GTX1060 6 gb ekran karti 12gb ram 128gb ssd 1tb harddisk li modeli alabiliyorum

lakin bu kadar paraya turkiyeden alip kilciksiz bir model bulabilirmiyim diye bir arastirma yaptim
    Malesef Turkiyeye 6gb ekran karti bulunan gtx1060 gelmemekte 1070 li model ise bulunmamakta bunun zaman alacagi ve turkiye kosullarindada pahaliya cikacagini dusunuyorum cunku dominatorun turkiye versiyonlarinda yukarida bahsetmis oldugum cihazin sadece 16gb lik ram farki olan 9300 tl civarlarinda

Bekle ulan dedim biraz bekledim turkiyeden taksitle alirsam biraz daha yukselebilirim dedim Dun ki %10 HB sepette indirimi ile msi lari biraz daha kurcaladim ki ne goreyim

MSI GS63vr Stealth pro orda parliyordu indirimle beraber 7550 tl etiket fiyati falan var cihaz gaming ultra book resmen razer a rakip bir modelimiz olsun diye cikardiklari serinin UHDsiz modeli
    icindede minimum olarak istedigim GTX1060'in 6gb lik modeli var. yukseltilebilirlik falan beklentilerimi karsilayacak gibi cunku sata+ssd kombinasyonu mevcut. Peki bu incelik oyun goturur mu sorularida olsa MSI MSI kafamda iyince zangir zangir bagiriyor sorun cikmaz cak gitsin falan 6 taksit odersin... cihaz sadece 1.8kg...Gorselligi cok cezbetti beni....

Bu planlarimi burda(KUVEYT) bilgisayardan anliyan arkadaslarima soyleyince agizlari acik kaldi tabi sacmalama pahali falan(EBAY den kargo+gumrum) FHD modeli ayni paraya denk geliyor derken bana MONSTER i onerdi onerdigi modelde MONSTER Tulpar T5 v11.1 modeli su anki indirimle 8000 tl ye
    yeni nesil i7 7700 ve GTX1070 8gb lik modele sahip canavar bir cihaz Clevo Kasa ve anakart sayesinde
    modifikasyon MSI dominator yada asus g752 serisiyle ayni degerlere sahip...

Lakin su an soyluyecegimi yargilayacaksinizdir belki ama ben bu OC mus IPS panelmis Termal macun uygulamasimiymis falan pek anlamiyorum... Ben deli gibi DOTA 2 oynar Call of DUTY tarzi FPS ler cikinca oynar bitirir oyunu orjinal almaya kiydiysam bunlarin online larinda takilan bir oyuncuyum bunun disinda bilgisayarimi genelde ;

Autocad vb. , Multimedya ve Sosyal medya olarak kullanmaktayim ve bunlari ve bu satirda saydiklarimi genelde evde yapmamaktayim...(Bundan oturude Dominator ve G752 elenmistir direk)

Siz degerli Forum Donanim Haber ailesinden ricami kisaca ozetliyim

Yurtdisindan tek cekim alincaksa maksimum butcem 6000-6200 tl(1600$) civarinda (kargo dahil ) KUVEYT hududlarina kargolama yapabilen cihazlar gtx1060 6gb ssd+SATA iceren yukarda belirttigim sekilde beni 3 4 yil goturecek bir cihaz

yada

Turkiyede 3-4 taksitle alabilecegim maksimum 8000tl (kargo dahil) belirttigim modeller standartlarinda cihazlar ONERISIDIR

Acikcasi aklimda deli gibi Moster tulpar T5 v11.1 bulunmakta ancak cihazin IPS panelindeki isik sizmasiyla Monsterin Teknik servisinin kalite kontrolunu yapicak vaktim bulunmamakta... Bunun icin nazimin gectigi bir arkadasimi bayiltip benim icin icine windows 10 kurdurup driverlari yukletip testlerini yaptirip o sekilde buraya getirttirme yada 6 ay sonraki ucretsiz izinimi beklemek gibi bir caremi arastirmaya devam ederek degerlendirmem gerekmekte...

Benim kadar bu islerden anlamayip bir bilgisayara bu kadar para veren belkide yoktur... Ama onlarada isik tutmasi acisindan Lutfen yorumlarinizi fikirlerinizi esirgemeyin Pm den de cekinmeyin...

NOT:2.EL yada refubrished dusunmuyorum bu konularda hep bahtsizim aldigim 2. el araba 1 gun sonra 3.vites dislisini kirdi.

Ondan once aldigim Turkiyedeki araban Musurleri aldiktan 1 gun sonra bozuldu falan fistan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.