Şimdi Ara

Moraine adasına yerleşiyoruz(ciddi konu)+278 kişi olduk-son 22 kişi! (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.553
Cevap
41
Favori
28.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Uluç.

quote:

Orijinalden alıntı: Trauser

quote:

Bu neyin kafası la?

uza kardes bu kadar troll yeterli

Kardeşini yesinler senin. Heriflerin en pahalı mal varlığı ceplerindeki telefon, ada alacaklarmıs. Age of Empires mı la bu?

Genel olarak konuşma istersen birader benim araba alacak kadar paramda var ee? Fakir mi sandın la beni

• Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    ev süper , hocam sen 2 kişi para vereceğine göre 85 m2 den 170 m2 alan senin olacak ona göre halle tprojeni
  • Hacı beni yazmamissin listeye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: menesozun

ev süper , hocam sen 2 kişi para vereceğine göre 85 m2 den 170 m2 alan senin olacak ona göre halle tprojeni

Adam başı 85m mi düşüyomuş vay anasını neyse 30bin dolar katarım peder beyden 10bin isterim 2 katlı bi villa ötekisi kalan 85m arsayada 2 katlı restaurant yalnız ben diğerlerinden çok para veriyorum sahil kenarı isterim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre-Dylan

quote:

Adam başı 85m mi düşüyomuş vay anasını neyse 30bin dolar katarım peder beyden 10bin isterim 2 katlı bi villa ötekisi kalan 85m arsayada 2 katlı restaurant yalnız ben diğerlerinden çok para veriyorum sahil kenarı isterim

tabiki hocam tahkim kurulu oluşturulunca hallolur bu arada 30 bin dolar değil 30 bin tl kişi başı 10 bin tl verecek 10.000TL = 85 m2 tabi ne kadar alan isterseniz para o kadar çoğalır

• quote:

quote:

quote:

tabiki hocam tahkim kurulu oluşturulunca hallolur bu arada 30 bin dolar değil 30 bin tl kişi başı 10 bin tl verecek 10.000TL = 85 m2 tabi ne kadar alan isterseniz para o kadar çoğalır

20bin dolar ortalama 38 39bin lira yapıyor o zaman bana 3 tane 85m arsa verin en iyi yerden olsun gidip dağın başında vermeyin sahilde isterim 3nüde yanyana, sırf bu yüzden fazladan 8 9 bin tl veriyorum bak

• quote:

quote:

quote:

quote:

20bin dolar ortalama 38 39bin lira yapıyor o zaman bana 3 tane 85m arsa verin en iyi yerden olsun gidip dağın başında vermeyin sahilde isterim 3nüde yanyana, sırf bu yüzden fazladan 8 9 bin tl veriyorum bak

Tabiki hocam hallolur o iş

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 'ressam

quote:

ebevynlerden alınacak zaten parası olmayan gelmiyor ...

Peki soylermisin babana ne diceksin ? Baba biz 700 pay bi adaya girdik.10 000 lazim versene mi ?

1. babam vefaat etti
    2. herşey bitsin paralar toplanıp ada alınırken veririm parayı annemin haberi var

yaş kaç tam olarak?

• Para var huzur var dedikleri olay bu sanırım olmadı 2 katlı tükan yaparız üstü restaurant altı pub iyi para kazanırım ben orda haa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer

quote:

quote:

quote:

Peki soylermisin babana ne diceksin ? Baba biz 700 pay bi adaya girdik.10 000 lazim versene mi ?

1. babam vefaat etti
    2. herşey bitsin paralar toplanıp ada alınırken veririm parayı annemin haberi var

yaş kaç tam olarak?

15 hocam 15 lise 1 e geçtim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1. babam vefaat etti

yaş kaç tam olarak?

anladım kardeşim, başın sağolsun..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1. babam vefaat etti

yaş kaç tam olarak?

anladım kardeşim, başın sağolsun..

hocam sen saol yazman güzel

• Yaz..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam hepsi burada çek var kabul edersen ortak olabilirim....
  • Benide ekleyin.

Ama şunu unutmayın. Adayı almak çözüm değil. Her türlü malzemenin taşınması gerekir. Ev yapacağım demekle olmuyor. Evin metrekare maliyeti var. O maliyette şehir içindeki maliyet. Gidip malzemeciden kısa mesafeden alınırsa çıkan fiyat. Ebesinin a.da bir ada alınırsa o maliyet ne olur ? Uçak bileti hesabı yapıyorsunuz ???

Bu tip bir ada alınacaksa ilk satın alınması gereken yolcu ve yük taşıyabilecek gemi alınması gerekir. Bu geminin en az 2 senelik yakıt masrafları bir kenara ayrılmalıdır. O binaları oraya dikecek amelelere harcanacak para hesaplanmalıdır. 700 kişi amele olacağız diyorsanız, olmaz o iş. Sizin yapacağınız evler ilk fırtınada yerle bir olur.

Ayrıca düzenli yemek ve su ihtiyacı olacak. Bunun için ilk önce bu ihtiyaçlara göre binalar yapılmalı. Lostta yemekler havadan atılıyordu Sürekli balık yenemez. Aklıma geldi. Gemi sayısı 2 olsun. Ufak olan ile balık avlamaya çıkılır. Bom boş adada ne yenecek. İlk yerleşim bahar aylarında olmalı. Tarım ile en azından domates patlıcan salatalık vs yenebilir.

Temiz su için 6 aylık yetecek kadar bir depo olmalı. Ayrıca deniz suyunu tatlı suya çevirebilen bir düzenek içinde fiyat araştırılmalı. Depoda su bitince idare edecek kadar bu sistemden su alınabilir. Tabi o yeterince mineral içermez sanırım. En azından susuzluktan ölünmemiş olur.

Enerji için bir güneş + rüzgar santrali kurulmalı. Ayrıca büyük bir benzin deposuda yedekte bekletilmeli.

Ada egede olursa ve kıç kadar olmazsa; Bir bölümüne turistik tesis kurulur. Türkiyeden avrupadan turlarla anlaşmalı olarak turist getirilebilir. O bölge adadan yalıtılabilir...

Benim ada tercihim adanın egede ve türkiyeye yakın olması üzerinedir. İleride bir seçim yaparız. Türkiyeye bağlanırız. Savaşda çıksa türkiye pabucu yunanlılara bırakmaz diye düşünüyorum. Bu politikacılara güven olmaz ama tvlere bol bol haber aktarılabilecek alt yapı olursa kayıtsız kalamazlar. Bu tip bir adanın kurulması ve üzerinde yaşanacak olaylar çok magazinsel olacağından dünya basınına çok fazla görüntüde satılabilir. Belgesel kanallar en başından itibaren ilgi gösterebilir. Acununda bu tip adaya kayıtsız kalmıyacağını düşünüyorum. Ama adamdaki parayla 10 tane ada satın orası ayrı. Acırsa destek için bir şeyler yapabilir belki... Bu fear factor yarışmaları gibi yarışma konseptleri planlayıp uygun araziler inşa edersek tvlerden parada gelebilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Trauser

quote:

Bu neyin kafası la?

uza kardes bu kadar troll yeterli

Kardeşini yesinler senin. Heriflerin en pahalı mal varlığı ceplerindeki telefon, ada alacaklarmıs. Age of Empires mı la bu?

ARKADAŞIM MADEM BEĞENMEDİN ÇIK GİT. NE DİYE BU KADAR TATAVA YAPTIN ANLAMIYORUM.
  • Kral ben olurum nan 11!!11BirBir!!11!
  • Acun survivoru bizim adada çekse paranın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekle hocam ekle.
  • konu ciddimi tamamını okumadım?
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.