Şimdi Ara

Moraine adasına yerleşiyoruz(ciddi konu)+278 kişi olduk-son 22 kişi! (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.553
Cevap
41
Favori
28.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Trauser

quote:

Orijinalden alıntı: V.Masuka

adadaki bir yapı. buraya direk konabiliri beyler en çok para veren burda yaşasın. öncelikle silahlarla gitmeliyiz ki tahminime göre yabani maymunlar bulunacaktır orda.sonrasında adayı turistik bir hale getirebilirsek tekne turlarıyla koydugumuz parayı yıllar sonra cıkarabiliriz

edit:

adanın uydu üzerinden fotoğrafı

seni tebrik ederim evet arkadaslar bu sekilde yararli paylasimlar yapalim.bence bi insaatci arkadas getirelim buraya turkiyede projesini hazirlasin boyle basit evler seklinde sonra insa edelim ayrica sal yapimi hakkinda veya tekne yapimi arastirmasi yaparsan iyi olabilir,adada kucuk bi tersane kurariz.

Hocam benim aklima direk lost adasi heldi.

Orada da her sey cok guzel kurulmus. Elektirik icin deniz kullanilir ruzgar gulleri super bu is icin ama oldukca pahali yani asil harvamalar enerji kazanimina gidicektir orasi kesin.
    Gunes enerjisindende cok iyi bir sekilde enerji elde edebiliriz.

Sonrasinda ev isine gelirsek konteyner, prefabric denen basit ve kullanisli yapilar yapilabilir. Hem tasinabilir.

Bu arada yazilarim biraz bozuk olabilir mobilim pek ozei olmuyor.

Tarim icin aklima sera isleri geliyor, veya orada ki topraga gore bir seyler ekilebilir.

Birde basta bir amac olmali yabi insanlari cekmek icin sadece otel insa edilirae insanlarib oek gelmeye niyeri olmaz yani sadece adayi satin alanlar kullanicaksa cok onemli degilde imdiger insanlarada acik olacaksa farkli olmali. Mesela dunyanin en buyuk roller coasteri gibi vs. bu sekilde bilgi turetillebilir.

Ve tabiki ada guvenligi her seyden once saglanmasi gereken bir sey.

Ada 2.5 milyon dolar olabilir ama asil harcama aldiktan sonra olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ada alcaklarmış Gidin bi dana alın ortakta kurbanda fakir fukaraya hayrınız olsun

• Güzelmiş takip edeyim :)

• hocam 300 kişi fazla değilmi deniz üstüne yüzen evler yapmamız gerekicek
  • Gençler konu ciddi gerçekten muhabbetiniz, hayalleriniz falan çok güzel iyi hoş da olacak şey var olmayacak şey var.

• İşsizmisiniz olmayacak şey için kafa yoruyosunuz

• para toplamak kickstarterde çok daha kolay 10-15 milyon toplayan projeler oluyor.
  • Beyler farkındaysanız herkes erkek. Nasıl olacak bu iş hiç düşündünüz mü?

• ben siteyi biraz inceledim
    www.morainecay.com
    Pictures of our Villa
    http://www.morainecay.com/villa.htm
    bu adreste pıctures of our villa dio yani orda ev var peki kim yasıyo orda yoksa ev oylesine falan mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: edikey

hocam 300 kişi fazla değilmi deniz üstüne yüzen evler yapmamız gerekicek

dediğin gibi biraz fazla ama ada merkezine bi otel yapcaz dediler orada birkac kısı aynı odada kalır ve baya bi oda yaparsak 300 değil 700 bile alır
  • yaz benide. atıcıyım ve hemşir adayıyım

• benim yasım daha 15 lise 1 e gectim annemlerin de izin verceiğin sanmam ama sonradan katılabilirim öyle olur mu
  • doktor bi arkadas gelebilcegini soyledi hala olmaz diyenler var.evet doktor sorununu cozduk

• Konunun başlığını dh'nin en cok canı sıkılan uyeleri diye degistirebilirmissiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Bir Rind

Beyler farkındaysanız herkes erkek. Nasıl olacak bu iş hiç düşündünüz mü?

• olmayacak duaya amin diyelim, adanın psikologu olabilirim beyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merakliturk

Benide ekleyin.

Ama şunu unutmayın. Adayı almak çözüm değil. Her türlü malzemenin taşınması gerekir. Ev yapacağım demekle olmuyor. Evin metrekare maliyeti var. O maliyette şehir içindeki maliyet. Gidip malzemeciden kısa mesafeden alınırsa çıkan fiyat. Ebesinin a.da bir ada alınırsa o maliyet ne olur ? Uçak bileti hesabı yapıyorsunuz ???

Bu tip bir ada alınacaksa ilk satın alınması gereken yolcu ve yük taşıyabilecek gemi alınması gerekir. Bu geminin en az 2 senelik yakıt masrafları bir kenara ayrılmalıdır. O binaları oraya dikecek amelelere harcanacak para hesaplanmalıdır. 700 kişi amele olacağız diyorsanız, olmaz o iş. Sizin yapacağınız evler ilk fırtınada yerle bir olur.

Ayrıca düzenli yemek ve su ihtiyacı olacak. Bunun için ilk önce bu ihtiyaçlara göre binalar yapılmalı. Lostta yemekler havadan atılıyordu Sürekli balık yenemez. Aklıma geldi. Gemi sayısı 2 olsun. Ufak olan ile balık avlamaya çıkılır. Bom boş adada ne yenecek. İlk yerleşim bahar aylarında olmalı. Tarım ile en azından domates patlıcan salatalık vs yenebilir.

Temiz su için 6 aylık yetecek kadar bir depo olmalı. Ayrıca deniz suyunu tatlı suya çevirebilen bir düzenek içinde fiyat araştırılmalı. Depoda su bitince idare edecek kadar bu sistemden su alınabilir. Tabi o yeterince mineral içermez sanırım. En azından susuzluktan ölünmemiş olur.

Enerji için bir güneş + rüzgar santrali kurulmalı. Ayrıca büyük bir benzin deposuda yedekte bekletilmeli.

Ada egede olursa ve kıç kadar olmazsa; Bir bölümüne turistik tesis kurulur. Türkiyeden avrupadan turlarla anlaşmalı olarak turist getirilebilir. O bölge adadan yalıtılabilir...

Benim ada tercihim adanın egede ve türkiyeye yakın olması üzerinedir. İleride bir seçim yaparız. Türkiyeye bağlanırız. Savaşda çıksa türkiye pabucu yunanlılara bırakmaz diye düşünüyorum. Bu politikacılara güven olmaz ama tvlere bol bol haber aktarılabilecek alt yapı olursa kayıtsız kalamazlar. Bu tip bir adanın kurulması ve üzerinde yaşanacak olaylar çok magazinsel olacağından dünya basınına çok fazla görüntüde satılabilir. Belgesel kanallar en başından itibaren ilgi gösterebilir. Acununda bu tip adaya kayıtsız kalmıyacağını düşünüyorum. Ama adamdaki parayla 10 tane ada satın orası ayrı. Acırsa destek için bir şeyler yapabilir belki... Bu fear factor yarışmaları gibi yarışma konseptleri planlayıp uygun araziler inşa edersek tvlerden parada gelebilir.

ilgiyle okudum yazinizi cok tesekkurler.benim gozumde imkansiz diye bisey yok ki 2,3 yorum ters konusan üyelere gülüyorum gocunuyolar resmen..
    ekliyorum

• Avokado ablanizdan 20 tl hadi bakalım enişte ne veriyoo

• quote:

Orijinalden alıntı: berhan?

konu ciddimi tamamını okumadım?

konu ciddi

• Adanin savunma bakani Ben olabilirim 10-15 kisi geliyoruz silah vs var.
    Para istemeyiz parada vermeyiz ama.

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.