Bende yapı statiği sınavından geldim şimdi... 20 50 arası bişey alacam galiba... Ha umrumda mı kesinlikle değil...:D
quote:
Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş
ya tepkinizi anlamıyorum,yazıyı tamamen okumadınız herhalde orada demişim ki :
quote:
sınavdan 24 aldım hayatımda aldığım en kötü not kötü olsa iyi sınıftaki en kötü not da bende...
sınıftaki en kötü notu almışım ne yapmam lazım sevinmem mi lazım ?
yazıyı tamamen okudum...evet sınıfın en kötü notunu almışsın...eee?
sevin demiyoruz ama okulu bırakmak için geçerli bir sebep mi? ama illa kafaya koyduysan zaten biz ne desek boş...düşük notlar ne için verilir bilir misin? öğrenci birşeyi bilmediği için verilir, verilir ki hırs yapıp çalışsın diye...pes edip oklulu bıraksın diye değil...
benim de sınıfın en düşük notlarını aldığım zamanlarım oldu...lise de sınıf bana "gerizekalı" gözüyle bakardı...şimdi ne oldu? geçen vizede çan ın tepesinde ben vardım...hem de ders "math for engineering", ingilizce matematik yani...
anladın umarım...
quote:
Orijinalden alıntı: miwaly_
quote:
Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş
ya tepkinizi anlamıyorum,yazıyı tamamen okumadınız herhalde orada demişim ki :
quote:
sınavdan 24 aldım hayatımda aldığım en kötü not kötü olsa iyi sınıftaki en kötü not da bende...
sınıftaki en kötü notu almışım ne yapmam lazım sevinmem mi lazım ?
yazıyı tamamen okudum...evet sınıfın en kötü notunu almışsın...eee?
sevin demiyoruz ama okulu bırakmak için geçerli bir sebep mi? ama illa kafaya koyduysan zaten biz ne desek boş...düşük notlar ne için verilir bilir misin? öğrenci birşeyi bilmediği için verilir, verilir ki hırs yapıp çalışsın diye...pes edip oklulu bıraksın diye değil...
benim de sınıfın en düşük notlarını aldığım zamanlarım oldu...lise de sınıf bana "gerizekalı" gözüyle bakardı...şimdi ne oldu? geçen vizede çan ın tepesinde ben vardım...hem de ders "math for engineering", ingilizce matematik yani...
anladın umarım...
anlamadım niye bu ingilizce ile canımı sıkacağım ki ? azıcık çalışıp türkçe eğitim veren bir yere gidecekken .bence geçerli bir sebep hele aldığım not geçerli bir sebep .
15 Ocak'a kadar hızlandırılmış bi kursa gitsen, yada üniversite bitirmiş öğrencilerden cuzzi miktara özel ders alsan kesin halledersin. Bir sürü ilanlar var boğaziçili,odtülüden vs..
Dostum ingilizce hazirlik mi okuyorsun? Bizde gecen kur sinavi olduk, gecme derecesi 70 mis, yikildik resmen. Bende 78 alip gecmisim allahtan. Ilk kurdayiz, genis zaman ve gecmis zamani isledik (bu arada I was saw degil, I saw olacak) yani zamanla teknigini kaparsan senin acindan cok iyi olur, daha sonra kelime hazneni gelistirirsin sana yeterli olur o. Tenselerde ufak puf noktalari var, onlari bilince cumle kurmak basitlesiyor.
Mesela; genis zamanda he,she,it fiillerine s alir.soruda ve olumsuzda kalkar. I,you,we,they almaz. Cumle kalibi bellidir.yardimci filli do ve does dir. He,she,it does alir, I, you,we,they de do alir. He goes to the supermarket every morning.
Gecmis zamanda da fiilin 2. Halini kullan. Yardimci fiili did dir.
James went to the supermarket yesterday
quote:
Orijinalden alıntı: Mütercim
Dostum ingilizce hazirlik mi okuyorsun? Bizde gecen kur sinavi olduk, gecme derecesi 70 mis, yikildik resmen. Bende 78 alip gecmisim allahtan. Ilk kurdayiz, genis zaman ve gecmis zamani isledik (bu arada I was saw degil, I saw olacak) yani zamanla teknigini kaparsan senin acindan cok iyi olur, daha sonra kelime hazneni gelistirirsin sana yeterli olur o. Tenselerde ufak puf noktalari var, onlari bilince cumle kurmak basitlesiyor.
Mesela; genis zamanda he,she,it fiillerine s alir.soruda ve olumsuzda kalkar. I,you,we,they almaz. Cumle kalibi bellidir.yardimci filli do ve does dir. He,she,it does alir, I, you,we,they de do alir. He goes to the supermarket every morning.
Gecmis zamanda da fiilin 2. Halini kullan. Yardimci fiili did dir.
James went to the supermarket yesterday
hocam ben yazdıklarını biliyorum,mesela neden was ekledim orada bilmiyorum .biz geçmiş zamanı da görmüyoruz perfectlere geçtik tamamen ve genelde kompozisyon yazıyoruz derslerde .bizim de geçme notu 60 ben 2. kurdayım.
Writingden de 39 almisim reading den de 63. Bittim ben
Bizim notlar 50 üzerinden yani quiz notları ben de en düşük puan 35. Writing derslerinde essay yaziyoruz. Onda da en düşük puanım 10 üzerinden 8. Was geçmiş zamanda kullanılır diye biliyorum. Mesela;
I was beautiful. >> Ben güzeldim. He was ugly. >> O çirkindi.
Ama was olan sorularda fiil kullanılınca 2. hali kullanılmaz. Senin yaptığın yanlış ordaydı sen demiştin ki "I was saw" Saw, see fiilinin 2. halidir ve was/were kullanılan bir cümlede fiilin birinci hali kullanlır. Yani I saw deriz, I was saw degil.
yan, fiillerde sawi falan kullanmayacağız doğrudan 3. hal ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme