Şimdi Ara

Moskwitsch Aleko (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
9.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • biraz nostalji yapayım.1999 haziran ayında bursa reno fabrikasından demonte megan1 yükledik mokoviç fabrikasına götürdük.fransızlar yeni almışlardı fabrikayı.
    megan1 kasayı moskovada üreteceklerdi artık.üstte arkadaş resimlerini paylaşmış.devasa bir fabrikaydı.aklımda kalan en ilginç nokta fabrika içindeki hemen hemen her
    sokak başında yüksek bekçi kulübeleri vardı ve bekçiler yaşlı bayanlardı.bir haftadan fazla o fabrikada 4-5 tır yatmıştık.hatta o ilk resimdeki camekanlı binanın önü olsa
    gerek.kızıl meydan,et pazarı,yeraltının muhteşem metrosu,moskovayı parisin pereferiği gibi çevreleyen otoyolu hepsi güzeldi.fabrikanın virane olmuş halini görünce hüzün
    lendim.
  • Gözümde canlandı kos koca mazi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu açanın çocukluğuna inmişsiniz ya la.
  • Çocukken bu arabanın şekli şemali çok hoşuma giderdi. 80'lerin fütüristik tasarımlarından...

Şahinlerin veya renoların daha bir aerodinamik bir versiyonu gibi...

Bu araçları ülkemize muhtemelen balkan göçmenleri getirmiştir diye tahmin ediyorum. Zira benim gördüklerimin marka kısımları çoğunlukla kiril alfabesiyle yazılıydı. Bu da araçların iç pazar için üretildiğini gösterir. Ama belli de olmaz ithal etmiş de olabiliriz. Bilen varsa yeşillendirsin.

Arabanın tasarım hikayesi de çok ilginçmiş:

en.m.wikipedia.org
    Aleko - Wikipedia
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Aleko

Para olsa da şöyle gıcır gıcır bir tane Aleko toplasak... Rengini de diğer araçlarda olmayan bir renk yapsak...

Hayaller ve hayatlar... Moskoviç e bile para yetmiyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arda4 kullanıcısına yanıt
    yok hocam bu arabalar resmi yoldan gelip 0 km olarak satıldı türkiye'de. babam almıştı oradan biliyorum.
  • Cevabın için teşekkür ederim hocam. Bir şey daha öğrenmiş olduk. Lada Samara'ların Çekoslovak ve sonrasında Çek malı Skoda Favorit lerin getirldiğini hatırlıyorum ama Aleko Tavria vb hiç bilmiyordum.

DH böyle acayip bir yer işte. Arasam sorsam 0km Aleko almış birini bulamazdım herhalde
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.