< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Motor böyle yıkandı umarım bişey olmaz ? (2. sayfa)
-
-
Ayni sey 1.4 opel corsada basima geldi. 1-2 gun sorun yoktu ama sonrasinda araba yolda debriyaja basinca ya da isiklarda vitesi bosa alinca stop etmeye, bazen de sanki aku bitmis gibi kontakta hic tepki vermemeye (ayni araba olaydan 20 dk sonra deneyince tek marsda calisiyordu) basladi. beyine hata kodu da düşmüyordu netice map sensoru maf sensoru gaz kelebeği vs vs deneme yanilma bir suru parca degisip 1 ton para harcadim ama araba yine de düzelmedi. En sonunda piyasasinin cok altina galerici o haliyle satin aldi da oyle kurtuldum. Umarim basina gelmez
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bile isteye hangi akla hizmet aracın motoru yıkatılır? al satçı tiplerden başka kendi aracının motorunu kim yıkatır neden yıkatır acaba?
-
Çok yaygın yapılan bir şey, niye millet şaşırmış garibime gitti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
mis gbi olmus isde neyini begenmiyorsun.Hemde bedava yaptirmisin bu kadar kıl kuyruk olmaya gerek yok 4 senedir bindigim araca yaklasik 10 kere kah gaz yagi kah cok amacli temizleyici kah su ile ykamisimdir hicde bi zararini gormedim.motorun disindan ne olacak ici zaten goremiyorsun tipki harddisk gbi bi yerden sonra o toz kir toprak pis zarar bile verir arada yaptirmak iydir korkma bsey olmaz.Elektronik beyin vs oraya bi strec cek kendin evde hortumla bile yka hicbisey olmaz.YTD :)
Ben kendim arabayı yıkarken bile kaputu açıp motoru da tazyikli suyla yıkıyorum bu güne kadar hiçbir şey olmadı sadece motoru yıkamaya gittiğim bile oldu motorun üstündeki yağ vs. gibi kalıntılarda temizlendiğinden kaçak göçek varsa onları tespit edebiliyorsunuz, motor içindeki soketler contalıdır ve bu tarz durumlar göze alınarak tasarlanırlar.
Temizlik iyidir arada motoru yıkatmanızda bir zarar yok tertemiz olmuş.
-
Benim araca da opel yetkili servisi motor temizliği yapmıştı. Neyle yaptıklarını sormadım ama aldığımda tertemizdi. Problem olacak olsa yetkili servis yapmaz
-
quote:
Orijinalden alıntı: MarionCobrettibile isteye hangi akla hizmet aracın motoru yıkatılır? al satçı tiplerden başka kendi aracının motorunu kim yıkatır neden yıkatır acaba?
Ben yıkatıyorum al-satçı galerici de değilim yıllardır aynı araca biniyorum
En başta temizlik ve güzel görüntü için daha sonra da ( eğer varsa ) yağ kaçaklarının yaz aylarında yangın çıkarma ihtimaline karşı tedbir için temizliyorum veya yıkatıyorum.
Yazın 40-45 derece hava sıcaklığında aracın motor bloğunun da ısınmasıyla kendi kendine alev alma ihtimali var.
-
Soketlerin içinde kauçuk conta olur zaten. Audi bu... Egea'yla karıştırmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 18 Mayıs 2021; 15:37:52 > -
-
Beğenmiyorum demedim ürktüm açıkçası onun için konu açtımquote:
Orijinalden alıntı: Guest-ACF0A91A6mis gbi olmus isde neyini begenmiyorsun.Hemde bedava yaptirmisin bu kadar kıl kuyruk olmaya gerek yok 4 senedir bindigim araca yaklasik 10 kere kah gaz yagi kah cok amacli temizleyici kah su ile ykamisimdir hicde bi zararini gormedim.motorun disindan ne olacak ici zaten goremiyorsun tipki harddisk gbi bi yerden sonra o toz kir toprak pis zarar bile verir arada yaptirmak iydir korkma bsey olmaz.Elektronik beyin vs oraya bi strec cek kendin evde hortumla bile yka hicbisey olmaz.YTD :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Contadan kastınız sünger veya yumuşak bi maddemi ? Ben akışmetrenin fişini çıkardığımda bi kauçuk falan göremedim mesela bildiğiniz fiş gibi ne girilen yerde neden giren yerin ağız etrafında bi maddeye rastlamadımquote:
Orijinalden alıntı: HondatugraLBen kendim arabayı yıkarken bile kaputu açıp motoru da tazyikli suyla yıkıyorum bu güne kadar hiçbir şey olmadı sadece motoru yıkamaya gittiğim bile oldu motorun üstündeki yağ vs. gibi kalıntılarda temizlendiğinden kaçak göçek varsa onları tespit edebiliyorsunuz, motor içindeki soketler contalıdır ve bu tarz durumlar göze alınarak tasarlanırlar.
Temizlik iyidir arada motoru yıkatmanızda bir zarar yok tertemiz olmuş.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
W212, mustaine hocam 😬
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 18 Mayıs 2021; 18:41:14 >
Yazı bittikten sonra ''Ben niye bu kadar uzun yazıyı okumak zorunda kaldım ki!'' dedim kendime
-
kediler yıkanmaz, arabanın motoru da yıkanmaz.
-
-
dünyanın en gereksiz işleri sıralı tam liste
1 - motor yıkatmak
2 - arabanın altını yıkatmak
3 - çamurlukların içini yıkatmak (yıkama esnasında basınçlı su tut geç lafım özellikle tekerleri söküp sabunla bezle çamurluk içlerini silenlere)
-
quote:
Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakkadünyanın en gereksiz işleri sıralı tam liste
1 - motor yıkatmak
2 - arabanın altını yıkatmak
3 - çamurlukların içini yıkatmak (yıkama esnasında basınçlı su tut geç lafım özellikle tekerleri söküp sabunla bezle çamurluk içlerini silenlere)
2.maddeyi yapmak; kışın karlı ve sert geçtiği şehirlerde mantıklıdır. çünkü yolların yoğun şekilde tuzlanması sonucu araç altına tuz parçacıkları birikebilir, bu da korozyona yol açabilir. antalya, izmir, mersin, adana, aydın, denizli vs şehirlerde yaşayanlar için gereksizdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 18 Mayıs 2021; 19:37:57 > -
Normal araba yıkama tabancasıyla motoru yıkayan yerler var. Bir keresinde bana da denk geldi. Bakim yaptirmistim, is bitince bir adam durduk yere motora su vurmaya başladı. Dibinden yıkıyor bir de. Cok sinirlenmiştim. Dur yapma falan diyip kapatırdım da o arada anlayana kadar epey bir yıkadı. Suriyeli cikti bir de türkçesi yok.
Kendim genelde temizlemiyorum motoru ama illa temizleyeceksem motor temizleme spreyiyle temizliyorum. Bayağı temiz oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X