Şimdi Ara

motor hiç sürmemiş biri honda nc700 sa sürebilr mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • honda eğitim merkezinde ilk önce eğitim almanı öneririm bilgiyi ve kayıt kısmını honda türkiye sitesinden yapabilirsin onun dışında kesinlikle o tarz bir motosikletle başlamamalısın diğer arkadaş da abarttığını söylemiş barkın bayoğluna kesinlikle doğrudur tek bir şekilde özet verebilirim 0 tecrübe ile 200 kiloluk bir motosikletin ağırlığını motosiklete veremeyip olduğu düz zeminde bile yana yatırabilir ve hatta ayağını kırabilir bizzat böyle bir deneme yapıp 0 tecrübe ile ayağını kıranı gördüm ki kendisine alma dediler ( onlardan biri de benim ) tabi bu bir varsayım şans olmayada bilir şanslıysan tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakaydin

herkes de demiş ölüm makinesi flan yok kardeş yavaş yavaş öğrenebilirsin zaten çok agresif makine değil 1000 cc ile başlayıp öyle kullanan bisürü insan var

Yok öyle şey senin dediğin kişiler parmakla gösterilecek kadar azdır.Ya motordan soğumuştur,ya ölmüştür yada düşük ihtimalle 1000cc ile yoluna devam etmiştir.
    Nc700 ağır birkere yeni başlayan bu motoru dengede tutması kolay mı sence?
  • 125 cc bir scooter için bile çok şeyimi veririm motora en dandik motorla başlasam bile olur biri çıkıyo diyo 600rr diğeri nc700 İmkanlar
  • Afedersin ama GERİZEKALI değilsen cbf600 bile sürersin benim gibi..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 700 deyince herkes 4 silindirli 100beygir makine hayal ediyor. Nc700 oyle bir alet degil. Honda egitimiyle baslanabilir diye dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xBlitzkriegx

quote:

Orijinalden alıntı: burakaydin

herkes de demiş ölüm makinesi flan yok kardeş yavaş yavaş öğrenebilirsin zaten çok agresif makine değil 1000 cc ile başlayıp öyle kullanan bisürü insan var

Yok öyle şey senin dediğin kişiler parmakla gösterilecek kadar azdır.Ya motordan soğumuştur,ya ölmüştür yada düşük ihtimalle 1000cc ile yoluna devam etmiştir.
    Nc700 ağır birkere yeni başlayan bu motoru dengede tutması kolay mı sence?

Haklısın dostum o anki düşünceyle yazmışım şimdi senin gibi düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok basit bir şey söyleyeceğim. Bir adet 250'lik motorun üzerine bin. Motoru çalıştır gazı çek ve yavaş yavaş ilerle. Hiç beklemediğin bir anda önüne bir engel çıkarsınlar. Eğer o anda motoru devirmeden o engeli atlatırsan o zaman tekrar düşünürüz. Çünkü eminim motora ilk bindiğinde yapacağın ilk frende motoru devireceksin. Üstelik bu bahsettiğim 250'lik bir motor. Hatta şöyle bir şey daha söyleyeyim. 150 lik bir motorla iki üç gün tecrübe edin. Sonra bir 250 lik motora bin. İlk bindiğinde korkacaksın. Hem ağırlığı hem cüssesi hem de gücü sana acaip farklı gelecektir. Sen bir de 700 lük motorun homurtusunu düşün... 215 kilo 47 beygir güç. 150 lik bir Hnda cbf ise yaklaşık 12 beygir gücünde 4 katı güç. Var gerisini sen hesapla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Contrbas

Çok basit bir şey söyleyeceğim. Bir adet 250'lik motorun üzerine bin. Motoru çalıştır gazı çek ve yavaş yavaş ilerle. Hiç beklemediğin bir anda önüne bir engel çıkarsınlar. Eğer o anda motoru devirmeden o engeli atlatırsan o zaman tekrar düşünürüz. Çünkü eminim motora ilk bindiğinde yapacağın ilk frende motoru devireceksin. Üstelik bu bahsettiğim 250'lik bir motor. Hatta şöyle bir şey daha söyleyeyim. 150 lik bir motorla iki üç gün tecrübe edin. Sonra bir 250 lik motora bin. İlk bindiğinde korkacaksın. Hem ağırlığı hem cüssesi hem de gücü sana acaip farklı gelecektir. Sen bir de 700 lük motorun homurtusunu düşün... 215 kilo 47 beygir güç. 150 lik bir Hnda cbf ise yaklaşık 12 beygir gücünde 4 katı güç. Var gerisini sen hesapla...

oo hocam sen buralarda mısın? video konuları öldü di mi?
    haklısın Barkın Bayoğlu da tamamen gerçekleri söylemiş hiç abartı bulmadım açıkçası. Hala olabilir evet diyenler varsa onlara temel eğitimden başlamalarını tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HatimİndirenSteveJOBS

Afedersin ama GERİZEKALI değilsen cbf600 bile sürersin benim gibi..

bu arkadaşa katılıyorum ama çok canın yanar çünkü ağır bir makineyle tecrübe edinirken özellikle güçlü ağır ve becerikli değilsen uzun değilsen mutlaka yatırırsın cnaın yanar korkarsın buda çok kötü olur :D

kuzenim öğrenmek istedi daha önce 1-2 kere scooter a binmiş :D 125-150 lik bişey alayım bineyim öğreneyim dedi

ne gerek var dedim verdim gt250r hyoyu bunu kullan herşeye binersin dedim :D

ağır depo dolu 200 kg hem kullanımı zor takoz gibi motordur hemde sürüşü zor :D asfatl geniş bir alanda 3-4 gün bindi şimdi trafikte geziyor vallahi göz korkutmamak lazım trafiği bilen adam motoru çabuk öğrenir :D arabayı bilen adamda mantığı bilse yeter.

• ben biraz bakış açısını değiştireyim burada tecrübeli motosiklet kullanıcıları veya takipcileri varsa söylediklerimi daha iyi anlayacaktır bu nc700 ülkemizde yeni bir model eski fazer6lar vardı 2004-2005 yılında o dönem çok popüler oldu yamahanın kaliteli güzel bir motosikletiydi çok heveslenen oldu 0 tecrübe ile çokta ölen oldu yine aynı şekilde racing'e de 0 tecrübe ile heveslenme 600rr da daha da beter kimler havada taklacı kuş oldu kimler o yollarda cenaze olarak kalktı BEN BURADA ŞU OLAYADA KIZIYORUM AÇIKCASI 0 TECRÜBE İLE ÖĞRENMEK İSTEYEN BİRİNE EĞİTİM TAVSİYESİNDE NEDEN BULUNMUYORSUNUZ yapmayın arkadaşlar motosikletin özelliklede ağır ve güçlü bir motosikletin şakası olmaz git hondanın yada düzgün motosiklet eğitimi veren bir kursa al eğitimi ne var bunda babamın oğlu değil kimse neticede bende burada üzülüyorum değmez yani kendinizi riske atmaya lütfen.

• O büyük harflerle GERİZEKALI yazan arkadaşı tebrik ediyorum burdan. Ağır ve gidon açısı dar olan sürerken yatman gereken motorları hemen başlar başlamaz kullanmak tam bi İLERİZEKA göstergesi çok haklı.

Bu konu kaskta da geçerli, size tek bir fotoğraf göstereyim ona göre hayatınızın kıymetini bilip bilmemek sizin elinizde

motor hiç sürmemiş biri honda nc700 sa sürebilr mi?
  • kullanırsın ama çok kaza yaparsın ölmezsen eğer kullanmayı öğrenirsin iyice
  • Hondanın güvenli sürüş 1 eğitimine, imkan varsa 2.sine git. Orada eğitimi cbf150'ler ile verecekler. Eğitim sonunda hocana danışırsın böyle böyle diye. Veya orda cbf'i görüp çekinirsen; 6-700lük bir motora (nc serisi bile olsa) daha vakit var demektir.

Bende iş başvurum kabul olur olmaz gs1'e yazılıp orada vitesli kullanıp kullanamayacağıma karar vereceğim. Çünkü zamanında arabayı kullanamadım (8-9 sene önce) bu yüzden de vitesliyi yapamayabilirim diye düşünüyorum ama içimde "belki" düşüncesi var. Çevremde de kullanan vs. olmadığı için eğitime gitmek zorundayım. Vitesliye tamam dersem direkt cbf150 ile; olmaz dersem 125-200cc arası belirlediğim 1-2 scooter var onlardan biri ile başlayacağım.

Belki örnek olur diye yazdım yazımı.

Ha bu arada bir şey daha; ekipmanları 2014 şubatta fuar olursa orda tamamlayacağım. O vakte kadar ehliyette ancak olmuş olur zaten.

Ekleme: Güvenli sürüş eğitimlerinde ehliyet vs. istemiyorlar. Ekipmanları da onlar veriyor. Yani sadece parayı yatır ve git.

Ekleme 2: o tip büyük bir motorla öğrenme aşamasında düşme yatma vs. olacaktır. Bu durumda çıkaracağı masraf, grenajı vs. düşük cc bir motordan çok daha masraflı olacaktır. Bunu da göz önünde bulundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 6 Eylül 2013; 14:48:54 >

• Kullanamazsın diye bir şey yok ama sağlıklı olmaz.Hiç motor bilgisi olmayan tecrübesiz biri için ağır kaçar
    Başlangıç motoru değil bu yüzden daha ufak bir motorla başlamak daha sağlıklı
    Viraja girişten,yatma açışından,motora adaptasyon, motorun verebileceği tepkileri anlamak vs. bunlar için daha kolay sürülebilir bir motorla bu işe atılmak gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

quote:

Orijinalden alıntı: Contrbas

Çok basit bir şey söyleyeceğim. Bir adet 250'lik motorun üzerine bin. Motoru çalıştır gazı çek ve yavaş yavaş ilerle. Hiç beklemediğin bir anda önüne bir engel çıkarsınlar. Eğer o anda motoru devirmeden o engeli atlatırsan o zaman tekrar düşünürüz. Çünkü eminim motora ilk bindiğinde yapacağın ilk frende motoru devireceksin. Üstelik bu bahsettiğim 250'lik bir motor. Hatta şöyle bir şey daha söyleyeyim. 150 lik bir motorla iki üç gün tecrübe edin. Sonra bir 250 lik motora bin. İlk bindiğinde korkacaksın. Hem ağırlığı hem cüssesi hem de gücü sana acaip farklı gelecektir. Sen bir de 700 lük motorun homurtusunu düşün... 215 kilo 47 beygir güç. 150 lik bir Hnda cbf ise yaklaşık 12 beygir gücünde 4 katı güç. Var gerisini sen hesapla...

oo hocam sen buralarda mısın? video konuları öldü di mi?
    haklısın Barkın Bayoğlu da tamamen gerçekleri söylemiş hiç abartı bulmadım açıkçası. Hala olabilir evet diyenler varsa onlara temel eğitimden başlamalarını tavsiye ederim.

Ahahaha. Tanıdık birini görmek çok hoş.

Video tarafına arasıra bakıyorum ama eskisi gibi ateşli değil orası. Donanım haberden ise hiç vazgeçemedim. Gerçi bu bölüm de artık sıkmaya başladı. Hemen hemen hergün aynı sorular soruluyor. Her ne kadar bıkmadan sıkılmadan cevap vermeye çalışsak da şu "hiç tecrübem yok 600-700 lük motor kullanabilir miyim?" soruları üzmeye başlıyor insanı. Çünkü cevap çok basit. Hayır kullanamazsın. Çünkü o motor seni kullanır. Hiç kaza atlatmadıysan da bu senin şansın olur ancak örnek teşkil etmez. Korkuyorum bir motor kullanıcısı daha canından olacak diye...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.