Şimdi Ara

Motor ile ilgili tavsiyeleriniz,yardım :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar öncelikle tavsiye alabilmek için açtım yeni üye oldum daha doğrusu :) yaşım 16 ve aşırı yarış tipli motorlara tutkum var scooter motor sürmüşlüğüm var fakat babam geçen kawasaki zx-6r yarış motoru aldı 600 yada 700lük olması gerek motoru tutabiliyorum fakat hiç sürmeyi denemedim sadece sürme kısmında düşünürsek tavsiye verebilecek varmı kaç hafta çalışmalıyım sürebilir miyim boy kiloyla alakası var mı? ehliyeti seneye alabiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: TRChino

Merhabalar öncelikle tavsiye alabilmek için açtım yeni üye oldum daha doğrusu :) yaşım 16 ve aşırı yarış tipli motorlara tutkum var scooter motor sürmüşlüğüm var fakat babam geçen kawasaki zx-6r yarış motoru aldı 600 yada 700lük olması gerek motoru tutabiliyorum fakat hiç sürmeyi denemedim sadece sürme kısmında düşünürsek tavsiye verebilecek varmı kaç hafta çalışmalıyım sürebilir miyim boy kiloyla alakası var mı? ehliyeti seneye alabiliyorum

Chino kardeşim;

Daha babanın aldığı makina 600'lük mü 700'lük mü onu bilmiyorsun ama sürmeceğim diyorsun.
    Eh ben söyleyeyim 600 cc'lik bir alet kuru ağırlığı yaklaşık 185 kilo 0-100 hızlanması yakalşık 3,5 saniye motorun ürettiği güç yaklaşık 125HP

Bu arada babının cesaretinede hayran kaldım.Doığru dürüst motor tecrübesi olmayan 16 yaşındaki oğluna böyle bir makina alabiliyor valla çok cesur adam.

1.Önce ehliyetini al.
    2.Koruyucu donanımı tamamla(sağlamından kask,dizlik,eldiven gibi)
    3.Daha küçük makinalarla başlıyarak kendini geliştir.En sağlamı kursunu al.Tutkun ecelin olmasın.

Yok abi ben bunları bekleyemem diyorsan.Motorun tepesine çıkmadan tüm sevdiklerinle helalleş helva siparişini ver (parasını peşin peşin öde) öyle bin.

Bence bu videoyu da bir izle sana yardımı olacaktır.

Selametle

Edit:link eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi login35 -- 26 Kasım 2012; 19:29:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: login35

quote:

Merhabalar öncelikle tavsiye alabilmek için açtım yeni üye oldum daha doğrusu :) yaşım 16 ve aşırı yarış tipli motorlara tutkum var scooter motor sürmüşlüğüm var fakat babam geçen kawasaki zx-6r yarış motoru aldı 600 yada 700lük olması gerek motoru tutabiliyorum fakat hiç sürmeyi denemedim sadece sürme kısmında düşünürsek tavsiye verebilecek varmı kaç hafta çalışmalıyım sürebilir miyim boy kiloyla alakası var mı? ehliyeti seneye alabiliyorum

Chino kardeşim;

Daha babanın aldığı makina 600'lük mü 700'lük mü onu bilmiyorsun ama sürmeceğim diyorsun.
    Eh ben söyleyeyim 600 cc'lik bir alet kuru ağırlığı yaklaşık 185 kilo 0-100 hızlanması yakalşık 3,5 saniye motorun ürettiği güç yaklaşık 125HP

Bu arada babının cesaretinede hayran kaldım.Doığru dürüst motor tecrübesi olmayan 16 yaşındaki oğluna böyle bir makina alabiliyor valla çok cesur adam.

1.Önce ehliyetini al.
    2.Koruyucu donanımı tamamla(sağlamından kask,dizlik,eldiven gibi)
    3.Daha küçük makinalarla başlıyarak kendini geliştir.En sağlamı kursunu al.Tutkun ecelin olmasın.

Yok abi ben bunları bekleyemem diyorsan.Motorun tepesine çıkmadan tüm sevdiklerinle helalleş helva siparişini ver (parasını peşin peşin öde) öyle bin.

Bence bu videoyu da bir izle sana yardımı olacaktır.

Selametle

Edit:link eklendi
    Eyw da babam kendine aldı motoru sadece öğreticek bana bu yaz oda yani ehliyete kısa süre kala direk bu motorla başlıyabilirmiyim onu merak ettim benim için 3hafta sürmesi 3ay sürmesi önemli değil yeterki öğrenebileyim hız yapmakta gözüm yok

• quote:

Eyw da babam kendine aldı motoru sadece öğreticek bana bu yaz oda yani ehliyete kısa süre kala direk bu motorla başlıyabilirmiyim onu merak ettim benim için 3hafta sürmesi 3ay sürmesi önemli değil yeterki öğrenebileyim hız yapmakta gözüm yok

Alıntıları Göster
    Ve bu motordan başka kullanıp öğrenebileceğim bir motor yok ne yapmamı tavsiye edersiniz?
  • bende miktiri boktan 125ten 200 lüğe çevrilmiş bi motor vardı yarış sırasında hızdan dolayı ve benim zayıf olmamda dolayı savruldu zor kurtuldum 1 ay yattım bu öyle küçük motor binmeye benzemez ben kefeni yırttım senin o makina ile yaşaman zor istersen dinle istemezsen dinleme bu arada motorum pert oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chet7

bende miktiri boktan 125ten 200 lüğe çevrilmiş bi motor vardı yarış sırasında hızdan dolayı ve benim zayıf olmamda dolayı savruldu zor kurtuldum 1 ay yattım bu öyle küçük motor binmeye benzemez ben kefeni yırttım senin o makina ile yaşaman zor istersen dinle istemezsen dinleme bu arada motorum pert oldu

Öncelikle geçmiş olsun.
    Bu arkadaşımızın örneği gibi binlerce örnek var çevrede..Babanız o motora o kadar para verebiliyorsa sizin içinde ufak bir scooter,commuter alabilir diye düşünüyorum.Bu tarz makinelerle birkaç sene piştikten sonra belki o motoru kullanabilirsiniz,diğer türlü gerçekten intihar olur.Yazık olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fanfinifon

quote:

Orijinalden alıntı: Chet7

bende miktiri boktan 125ten 200 lüğe çevrilmiş bi motor vardı yarış sırasında hızdan dolayı ve benim zayıf olmamda dolayı savruldu zor kurtuldum 1 ay yattım bu öyle küçük motor binmeye benzemez ben kefeni yırttım senin o makina ile yaşaman zor istersen dinle istemezsen dinleme bu arada motorum pert oldu

Öncelikle geçmiş olsun.
    Bu arkadaşımızın örneği gibi binlerce örnek var çevrede..Babanız o motora o kadar para verebiliyorsa sizin içinde ufak bir scooter,commuter alabilir diye düşünüyorum.Bu tarz makinelerle birkaç sene piştikten sonra belki o motoru kullanabilirsiniz,diğer türlü gerçekten intihar olur.Yazık olur.

Alıntıları Göster
    Benim küçük motor olmadan bu motoru bi düzlükte ileri geri yaparak uzunde sürse öğrenebilme şansım yokmu yani? acelem yok benim,skooter gibi küçük motorlar sürdüm daha önce ama vitesli sürmedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Benim küçük motor olmadan bu motoru bi düzlükte ileri geri yaparak uzunde sürse öğrenebilme şansım yokmu yani? acelem yok benim,skooter gibi küçük motorlar sürdüm daha önce ama vitesli sürmedim

Alıntıları Göster
    Gerçekten hızı severim ama çabuk kavrayıp öğrenebilme gibi yeteneğim var bu motorla öğrenebilme şansım hiçmi yok kilo boy önemlimi ayrıca?
  • quote:

Gerçekten hızı severim ama çabuk kavrayıp öğrenebilme gibi yeteneğim var bu motorla öğrenebilme şansım hiçmi yok kilo boy önemlimi ayrıca?

Alıntıları Göster
    2.mesajında hız yapmakta gözüm yok demişsin..Son mesajında hız yaparım diyorsun..Bence sen o makinadan uzak dur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fanfinifon

2.mesajında hız yapmakta gözüm yok demişsin..Son mesajında hız yaparım diyorsun..Bence sen o makinadan uzak dur.

Alıntıları Göster
    Anlatmak istediğimi anlamadınız öğrenene kadar hız yapıp bağırttırıyım gibi bi havam yok öğrenene kadar yavaş biçimde kullanabilirim hızı severim dedim hız yaparım demedim ve başka motorda öğrenebilme şansım yok babam öğretirim dedi yavaş yavaş öğrenme şansım yokmu kawasaki zx-6r gibi bir motorla?
  • quote:

Anlatmak istediğimi anlamadınız öğrenene kadar hız yapıp bağırttırıyım gibi bi havam yok öğrenene kadar yavaş biçimde kullanabilirim hızı severim dedim hız yaparım demedim ve başka motorda öğrenebilme şansım yok babam öğretirim dedi yavaş yavaş öğrenme şansım yokmu kawasaki zx-6r gibi bir motorla?

Alıntıları Göster
    Kardeşim bak bu kadar insan yazmış "yapma git ufak motorla başla" diye. Ama sen illa birisinin çıkıp "tamam olur yavaş yavaş öğrenirsin" demesini bekliyosun. Belki de az sonra birisi hakkaten gelip böyle yazacak. Ama bu gerçekleri değiştirmez. Yazan insanların herbirinin tecrübesi var ki böyle tavsiyelerde bulunuyorlar. Bence sen onları dinle. Ufak motorla başla.
    Beni soracak olursan ben de ehliyetimi Ocak ta alacağım. Motorum içinde kaporayı veridm onuda ocakta alıyorum. Benimkisi 125 cc . Sanada ufak hacimli tavsiye ederim. Hiç olmadı 250 cc ye kadar düş derim. 250cc deyip geçme 150 yi rahat geçiyorlar haberin olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-86F0316EC

Kardeşim bak bu kadar insan yazmış "yapma git ufak motorla başla" diye. Ama sen illa birisinin çıkıp "tamam olur yavaş yavaş öğrenirsin" demesini bekliyosun. Belki de az sonra birisi hakkaten gelip böyle yazacak. Ama bu gerçekleri değiştirmez. Yazan insanların herbirinin tecrübesi var ki böyle tavsiyelerde bulunuyorlar. Bence sen onları dinle. Ufak motorla başla.
    Beni soracak olursan ben de ehliyetimi Ocak ta alacağım. Motorum içinde kaporayı veridm onuda ocakta alıyorum. Benimkisi 125 cc . Sanada ufak hacimli tavsiye ederim. Hiç olmadı 250 cc ye kadar düş derim. 250cc deyip geçme 150 yi rahat geçiyorlar haberin olsun.

Alıntıları Göster
    Aldır bi cbr 125r ve ktm duke falan tın tın git okuluna liseni bitir üniversiteni bitir trafiğe alış motora alış yaşın ilerledikce yükseltirsin yavaş yavaş aceleye gerek yok :)))...600lük makineyle %99 bi problem çıkar bu kadar insan diyosa vardır bi bildiği...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vlkndnmz -- 27 Kasım 2012; 17:11:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vlkndnmz

Aldır bi cbr 125r ve ktm duke falan tın tın git okuluna liseni bitir üniversiteni bitir trafiğe alış motora alış yaşın ilerledikce yükseltirsin yavaş yavaş aceleye gerek yok :)))...600lük makineyle %99 bi problem çıkar bu kadar insan diyosa vardır bi bildiği...

Alıntıları Göster
    adam trol beyler, beslemeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beterbocek

Alıntıları Göster
    üniversiteye kadar öğrenebilmem mümkün mü peki ufaktan başlasam çünkü üniversiteye motorla gidip gelicem scooterlada gitmeyi düşünmüyorum
  • quote:

üniversiteye kadar öğrenebilmem mümkün mü peki ufaktan başlasam çünkü üniversiteye motorla gidip gelicem scooterlada gitmeyi düşünmüyorum

Alıntıları Göster
    Sen o motora bindin mi teker döndümü altındaki canavar kacar zaten sen bişey yapmasanda 1 vites yeter sana iki ye atmadan motor atar seni üztünden söylemesii yaşayanların dediklerini dikkate al kardeş bnden söylemes

• quote:

Bunu yazmak icin girmistim

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DBBDAD18F

quote:

Bunu yazmak icin girmistim

Alıntıları Göster
    Ya bedava muhabbet işte.Adama anlatamazsınız beyler zorlamayın.Ölsün ve herkes rahata ersin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: IcemanTURK

Ya bedava muhabbet işte.Adama anlatamazsınız beyler zorlamayın.Ölsün ve herkes rahata ersin :)

Alıntıları Göster
    baban o motoru aldığına göre baya bi deneyimlidir.bize soracağına babana sor kardeş daha tecrübeli cevap verir
  • Bak dostum, ben 1.78 boyunda 65 kiloyum. Teyzemde sym var taşımasına taşıyorum fakat ilk aldığımda gaz tepkisini bilmediğim için fazla gaz verince motor sola doğru yattı. Düşürmedim ama sanki birden 200 300 kg oldu. Babanın motorunun gaz tepkisini binmeden öğrenemezsin doğru ayarlayamazsan altından kaçar hem kendine hemde motora zarar verirsin. He direk 600lükle başlanmaz mı? Bence mümkün gidip piyasadaki bütün kurslara gidersin Honda yamaha vb. Sonra binersin ama yinede trafikte kaza yapman kaçınılmaz. Honda g.s. 4de 1000cc makinayla eğitim veriyor. Babanı ikna et honda 1 2 3 4 yamaha 1 2 ve özel ders al. Korumalarını al bin. Kimse tavsiye ettiğimi düşünmesin. Arkadaş 600lükle başlayacaksa eğitim alsın en azından biraz bilgisi olur.

önerim 125cc ile vitesleri öğrenmen..
    Kendine dikkat et.

Edit: bilmeyen adamın başına gelen yan yatıp gaz verme mevzusu benim de başıma geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adGloriam -- 6 Aralık 2012; 13:28:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emrb

baban o motoru aldığına göre baya bi deneyimlidir.bize soracağına babana sor kardeş daha tecrübeli cevap verir

Yukarıda troll yazmışlar sanırım biraz haklılık payları var, 600cc motosiklet kullanan adam oğlunu asla bu motosikletle başlatmaz.

Şu forumda son zamanlarda bir "600cc var ya da alacağım, ilk başta hız yapmam, kendimi tutarım, öğrenene kadar basmam" muhabbeti gidiyor ama anlamış değilim, biz de ısrarla adamlar ölmesin sakat kalmasın diye yardımcı olmaya çalışıyoruz, devam edeceğiz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.