Şimdi Ara

Motor ilk çalıstıgında stop edıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar yenı motor kullanıcısıyım bıkac sorum olacak motorum mondial 125 znu scooter yanı

motorun anahtarını takıp cevırdıkten sonra frene basılı tutuyorum ve start tusuna basıyorum calısmıyor start tusuna basarken aynı anda gaz verırsem calısıyor ama bı arkadasımın motoru start a basıldıgında calıstıgı oluyor motorun sıcak veya soguk olmasından mı kaynaklanır yoksa benım motorda bı sorun varmıdır starta basarken gaz vermem gerekıyor

ıkıncı olarak motor ılk calıstıgında bugun gaz verdım calıstı bıraz bekledım stop ettı kendılgıınden sorun nedr daha yenı aldım 0 motor 100km anca gıttım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxbursankaraxx -- 30 Ağustos 2014; 8:43:43 >

• valla ben sadece vespa da gordum gaz vermeden calisan diger bindigim tum scooterlar gaz vererek calisiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: IRau

valla ben sadece vespa da gordum gaz vermeden calisan diger bindigim tum scooterlar gaz vererek calisiyor

ilk çalısınca surp gıtmeden bekledım bıraz stop ettı neden olmustur ılk calıstıgı ıcın soguk oldugu ıcın mıdır sorun varmıdır
  • xxbursankaraxx X kullanıcısına yanıt
    aynen soguk oldugundandir
  • quote:

aynen soguk oldugundandir

hocam mondial 125 znu nun camurlugunu bıraz carptım duvara çizildi bunun fıyatı ne kadardır

ayrıca yan tarafların cızılmemesı ıcın demır gıbı bırsey takılıyormus dogrumu bu varmı oyle bısey
    parça fiyatlarını hiç bilmiyorum istanbulda yenibosna şirinevler de parçacılar var fiyat alabileceğin
  • quote:

parça fiyatlarını hiç bilmiyorum istanbulda yenibosna şirinevler de parçacılar var fiyat alabileceğin

tesekkurler hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 2 gün çalıştırmayınca benimkinede öyle oluyor. Frene basıp marşı açıyorum sonra gazı veriyorum. bi 10 sn sonra fln geliyo kendine. sonra orta ayak hala açıkken gaz veriyorum tekerlek boşa dönüyo yani. Az bi ısınınca düzeliyo. Ama normalde gaz vermesem üstüne binene kadar stop ediyo :)
    motor soğuk olduğunda bunu hep yapar özellikle kışın jikleyi çekip ısıtmadan motor çalışmaz, bu birazda yağdan kaynaklanıyor, kalın yağ kullanıyorsan motor çabuk ısınmıyor, ince yağ kullanıyorsan bu sorunu yaşmazsın fakat oda yazın motorda şişme yapar kısacası bu yağ işşi iklime göre değişiklik gösterir genelde yazın 15 40 kışın 05 40 kullanılır, kışın 05 40w tavsiye ederim çünkü motor kolay ısınıyor havada soğun oldugundan şişme yapma ihtimali yok, yazın ise 10 50 yada 15 40 idealdir
  • Malesef mondiallerde bu sorun var benim drifttede ayniydi 1-2 dakika isitsam bile bazen stop ediyordu simdi hyosung gt250r kullaniyorum gaz vermeden sorunsuz calisiyor. Subap ayari ve rölantiyi yukseltme yollarini deneyebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam motorun sıfırsa götür servisine ilgilensinler.
    bendede aynısı var motorun
    bunlarda otomatik jikle vardır.soğukken bi süre yüksek devirde çalışır,ışınınca rölantiye döner.
    normali soğuk olduğu için gaz vermeden çalışması lazım.
    ihtimalleri sıralayacak olursam şahsımca ;
    1-karbüratör hatalı olabilir.veya motora göre kalibre edilmeden vermişlerdir.bi ince ayar yaptır.garantisi var daha yol gitmeden böyle şeymi olur.dur arkasında

2-karbüratör hava ayarı.
    3-subap ayarı hatalı olabilir.

yedek parça için rialli.com veya internetten aradığın parçayı yaz arattır.kapına kadar getiriyor kargo.
    en azından parça fiyatlarını öğrenmiş olursun.
    çamurluk 40+20 tl sanırım 2 parça olarak satılıyordu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.