Şimdi Ara

MOTOR SIFIR YAPILDI NE DEMEK? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
44.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

garanti nasıl verilebiliyor acaba? bu arada 2 adet silindirn hiç çalışmadığını da ekleyelim.. motorun 5 silindirli volvo motoru olduğunu da.. bence 200-300 tl motoru açtırmaya bile yetmez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteg

sevgili daturkishulan,

garanti nasıl verilebiliyor acaba? bu arada 2 adet silindirn hiç çalışmadığını da ekleyelim.. motorun 5 silindirli volvo motoru olduğunu da.. bence 200-300 tl motoru açtırmaya bile yetmez..

Araç nedir, safrane' mı?

Ben, bir kaç yıl önce yedek araç olarak tuttuğum R9' un, üç kişi arasında heder olup motor patlamasından sonra, motoru sıfırlayıp sattım.

Alan kişi bir arkadaşımın eniştesi. Aradan onca zaman geçmesine rağmen benim için; -"Allah razı olsun" diyormuş.

Gereken tüm parçaları değiştirmiştim. Alan kişi sövmesin, dua etsin diye.

Saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takmayın bu kadar.
    madem motor bitti.ara fabrikayı sandık motor iste.3000 liraya sandık motor veriyo fabrika.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza_88

takmayın bu kadar.
    madem motor bitti.ara fabrikayı sandık motor iste.3000 liraya sandık motor veriyo fabrika.

hangi fabrika o :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza_88

takmayın bu kadar.

kolay dı o kadar sandık motor satmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer0845

motor biterse servise gidecen 0 km hiç kullanılmamış komple motor alacan yoksa başka türlü kullandığın arabadan hayır gelmezz

Ruhsata işletmekten dolayı olmaz o iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gooogle96

motor yapılan arabadan hayır gelmez. fabrikasyon motorla motor ustasının yaptığı bir olur mu? motor yaptırıp satıyorsa düzen tutturamamıştır..

+1
  • Usta var, usta var. Kimi usta (!) bildiğini okur, sıkılacak vidaları el yordamıyla sıkar. Kimi usta da araca özel olan tamir kitapçığındaki bilgiler doğrultusunda, her vidayı olması gerektiği torkta sıkar. İşte ikisi arasında fark vardır. Türkiye de plastigauge i bilen ve kullanan usta sayısı bile neredeyse yok denecek kadar azdır. Eğer motor düzgün, işinin ehli bir usta tarafından toplanmışsa uzun yıllar sorunsuz kullanılabilir. Tabi buradaki asıl problem motor sıfırlanmıştır diyenlerin motoru kime ve nasıl yaptırdığıdır. Yapılmış motor sarsıntılı çalışıyorsa, değişik sesler çıkartıyorsa ileride problem çıkarma olasılığı vardır.
  • Aracın motorunun revizyon işlemi görmesidir.. Yani; kapak,blok,piston,krank mili vs. gibi kullanıma bağlı aşınmış parçaların değiştirilmesi yada uygun olanların rektefiye edilmesidir..

Bir aracın bakımını yaptırmak ne ise motorun da yapılması öyledir..

Motorun kullanıma bağlı yıpranması ve aşınması olağandır.. Yenilenmesi gerekir. Yüksek KM'li araç alırken korkulan sebep bundandır...

Araçların belli bir süre sonra motor verimi düşecektir.. Gayet normaldir.. Bu sebeple, motor revizyonu görmesi benim için bir artı bir değerdir. Ayrıca ikinci el araç alırken ağır bir masraftan kurtulmuş olursunuz.. Aracınıza kafanız rahat binersiniz..

Bu işi yapan sağlam rektefiyeciler mevcuttur.. Ellerindeki motor katalogları ve milimetrik ölçümler ile çok ince işçilik çıkartıyorlar.. Sanayiye uğrarsanız iyi bir rektefiyeci bulup geziniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 22 Temmuz 2012; 15:43:27 >
  • Motor yapıldı, rektefiye edildi ne demek olduğunu @Hamdi0555 çok güzel açıklamış, ben de bu konuda anımı paylaşmak istiyorum.

İlk arabamı alacağım için ince eleyip sık dokuyarak araştırdık, sahibinden.com'da Peugeot marka bir araç buldum. Daha önce araç alıp satmış 3 arkadaşımı da yanıma alıp aracı görmeye gittik. Araç canavar gibi, hiç bir sorun yok. 40 milyar para vereceğim için bir de expertiz yaptıralım dedim. Autotam expertiz servisine gittik, aracı test parkurunda makinelere bağlayarak ve görsel olarak test ettiler. Hatalarını söylediler, hiç bir sıkıntı görünmüyor, motor silindirleri %100 performans veriyordu. Buna da güvenerek aracı aldık. Tam 10 gün sonra motordan hafiften bir ses gelmeye başladı, hemen ertesi gün tanıdık bir ustaya götürdük, araç hafif yağ atıyordu. Hararet filan da yapmamıştı oysa, usta sorunu çözmek için motoru indirmesi gerektiğini söyledi. Velhasıl motoru indirdi, bir küçük parçanın motora düşmüş olduğunu söyledi (ne olduğu belli değil, daha önce buji yanmış ise parçası olabilir) ve indirmişken de taşlama yaptırdı ve gerekli gördüğü bazı parçaları orjinalleriyle değiştirdi. Araç şimdi canavar gibi, hiç bir sorun yok. Muhtemelen benden önceki sahibi araca bakmadı, bakımlarını ihmal etti ki araç henüz 90bin km'deyken böyle bir sorun yaşandı.

Sonuç olarak söyleyeceğim, aracın rektefiye edilmesinin bir zararı yoktur fakat rektefiyenin sağlam ellerde, orjinal parçalar kullanılarak yapılması gerekir. Ayrıca şu km'de rektefiye edilir gibi bir şey söylenemez, bakarsan bağ olur bakmazsan dağ.. Rektefiye edildikten sonra bakımlarını ihmal etmezsen hiç bir sorun olmaz.

• Okuldan bayan bir arkadaş 2012de volvo s40 aldı 2.el. Kısa süre sonra bi arizadan dolayi hararet yaptı ve o şekilde bir süre kullaninca motoru komple yemişlerdi. O zamanın parası ile 14bine sıfır sandık motor aldılar. Ancak satarken yine de acayip değer kaybı oldu..

Millet sıfır motor takıldı kelimesinden bile igreniyor. Ulan pırıl pırıl sıfır motor takılıyor yetkili serviste daha ne istiyorsun.. Ama millet 210binden 110 bine düşürülmus araç meraklısı ne yapalım.

• Noktalama işareti kullanmayı bilmeyen montofollara göre "Motor Sıfır Yapıldı" demek;motoru sıfır motorla ilgili kuşkunuz olmasın yaptırdım demektir.
    Doğru kullanımı:Motor Sıfır,Yaptırdım
  • vay be,konuyu açalı 7 sene olmuş.arabam 320.000 km oldu bu zamana kadar sadece lpg de sıkıntı yaşadım.herhalde lpg tesisatı miadını doldurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defrecmantasyon -- 5 Ağustos 2016; 22:16:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: defrecmantasyon

vay be,konuyu açalı 7 sene olmuş.arabam 320.000 km oldu bu zamana kadar sadece lpg de sıkıntı yaşadım.herhalde lpg tesisatı miadını doldurdu.

Vay be. Araç neydi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taylor Gang kullanıcısına yanıt
    1997 model opel frontera 2.2. i
  • ben ilanlarda motor sıfır yapıldı ibaresini gördüğüm zaman şunu anlıyorum,, motorun canına okuduk,artık gitmez hale gelince idareten biraz toplattık,geri kalabı alan halletsin artık ,,,, ya da motorun canına okuduk,bir kamyon para döküp motoru toplattık ama randımanı iyi olmadığı gibi habire masraf çıkarmaya devam ediyor,memnun olsak niye satalım kardeşim o kadar para dökmüşüz
  • Kuzenim geçen sene almanya'dan eski kasa (sanırım 98-99 model) opel zafira ile gelmişti. Dönmesine 2 gün kala motor patladı. Tanıdık bir ustaya götürdük aciliyeti de belirterek. Uzun lafın kısası motor sıfır yapıldı.

Aradan 1 sene geçti kuzenim aynı arabayla yine çıktı geldi. Onbinlerce km yapmış en ufak sorun yok mükemmel diyor. Yani usta ve işçilik iyi olunca gayet de oluyormuş.

• burda çoğu yoruma baktım yok 5 para etmez alınmaz diyorlarda o arkadaşlar heralde sürekli 0 araca biniyorlar 200 bini devirmiş bi arabaya binip motor sorun cıkardı cıkaracak diye gezeceğime motoru sıfırlanmış bi araca binerim daha iyi. Aracımın motoru 20bin km önce sıfırlandı özel volvo servisinde 6 bin tl para yedi şuanda gram sorun yok bunuda satarken böyle diyen arkadaşları direkt es geçeceğim rektefiye görmüş araç daha performanslıdır bunuda unutmayın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.