Şimdi Ara

motor silk arabaparcam.com da 40 tl (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
7.926
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle bu ürün oldukça faydalıdır. Yaklaşık 5 arabam da kullanmış ve memnun kalmışımdır.
  • edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superhead -- 8 Nisan 2012; 7:20:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

"Motorsilk" ve "NNT Bor Power" gibi ürünler ilgili firmaların da üstüne ısrarla basa basa belirttiği gibi "YAĞ KATKISI DEĞİLDİR". Firmaların açıklamasına göre BOR zerreleri yağı sadece araç olarak kullanıp motor içindeki tüm hareketli parçalara (piston, piston yatakları, krank mili ve krank yataklarına) ve yağın geçtiği tüm yüzeylere yapışıyor.

Daha önceden de dediğim gibi ben defalarca NNT Bor Power kullandım ve 2 yağ değişiminden sonra etkilerini yitirdiğini gördüm. Ancak o bile bana yetti. Şimdi de BMW ve FORD ustalarının tavsiyeleri üzerine MOTORSILK'a geçtim. 80 binde kattım, şu an 102 bindeyim ve etkileri halâ devam ediyor.

YAKIT TASARRUFU: Çok ciddi bir yakıt tasarrufu beklemeyin. Çünkü bu ürün motor gücünü ve dolayısıyla çekişi arttırıp sürtünmeyi (dolayısıyla sürtünmeye bağlı aşınmayı ve ısınmayı) ciddi oranda azaltıyor. Şöyle bir canlı örnek vereyim... Benim aracım 42 litre LPG ile en fazla 440-450 kilometreyi görürdü. MOTORSILK attıktan sonra maksimum 480-485 kilometre gitmeye başladı. Yani depo başına 30-35 kilometre fazla yol yaptırdı. Her depoda yaklaşık 6-6,5 TL tasarruf yaptırıyor o kadar...

Yani ürünün etkisi 30 bin kilometrede bitse bile o zamana kadar 62-63 depo yakıt alacağım için bana en az 400 TL tasarruf sağlamış olacak!

Sayın ulaş-ım;
    Motorsilk konusunda bilgili olduğunu görüyorum. İzninle küçük bir soru sormak istiyorum.Ben bu ürünü geçen ay hızlıal.com dan aldım ve bikaç güne kadar yağ değişimi yapıp motora koyacağım.

Sorum: Birçok yerde motor silk kutusunun üzerinde boron cls bond yazıyor yani bu konunun ilk mesajında ve şu linkte olduğu gibi:
    http://urun.gittigidiyor.com/garaj/motor-silk-bor-on-cls-bond-duz-vites-sanziman-k-31872893

Bana gönderilen üründe ise engine oil treatment yazsıyor yani şu linktekinden.
    http://www.motorsilk.co.uk/product.php?id_product=16
    Acaba aralarında bir fark varmı sizin aldığınız üründe ne yazıyor?

Fiyat olarak çok uygun almışsınız ben 50 tlye almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superhead -- 8 Nisan 2012; 7:21:54 >

• birkaç ay sonra ben de almayı düşünüyorum yeni aldığım araca. Önceki aracıma ve kardeşimin aracına kullandık arabanın sesi belirgin azalıyor yağ eksiltme problemini tamamen ortadan kaldırmıyor ama bir miktar faydasıda oluyor. Yakıta hiç etkisini görmedim diyebilirim. bu arada kullandığımız arabaların 2side 10 yılını ve 150 bin km yi geçmiş araçlardı
  • DYNAMIC KOTE google'da arayın ingilizce web sayfası bile yok,ürünle ilgili yabancı bir kaynak da yok denebilir...
    Bu nasıl yabancı menşeili bir ürün,üstelik U.S.A imiş!?..
    Firması belli olmayan bu ürün pek inandırıcı gelmedi bana.
    Yabancı referans bulabilen olursa paylaşsın lütfen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: creepera

DYNAMIC KOTE google'da arayın ingilizce web sayfası bile yok,ürünle ilgili yabancı bir kaynak da yok denebilir...
    Bu nasıl yabancı menşeili bir ürün,üstelik U.S.A imiş!?..
    Firması belli olmayan bu ürün pek inandırıcı gelmedi bana.
    Yabancı referans bulabilen olursa paylaşsın lütfen...

hocam siz deyince farkettim. kutusunun üzerinde türkçe yazı yok ingilizce sitesine de rastlamadım ben. kendi sitesi var, türkçe.

http://www.youtube.com/watch?v=w3szYQoPCWA

ama izlemeyenler bu videoyu izlesinler. hb'deki yorumlarda iyi yönde.. merak ettim bu ürünü, kullanan var mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Why me???

yıl olmuş 2012 hâlâ motora konacak katkıyla daha az benzin yakacağını, motorun ömrünün uzayacağını sanan insanlar var. gerçi iki kişi dışında göremedim konuda. neyse..

Tebrik ederim. İyi gozlemlemissiniz.

Yapacagim son is olur boyle antil kuntil seyler kullanmak.

Cok yararliysa, hic zarari yoksa yuzlerce lira verip aldigim shell, castrol vs. yapsin, gonul rahatligiyla kullanayim.
  • Arkadaslar yakit tasarrufunu , performans artisini bilmem ama ben 130 bin km. De lpg li opel astra aracima motor silk uyguladim,

motor sesi azaldi , bende pek inanmam boyle seylere ancak bende ise yaradi , eger aracinizin km si dusukse anlasilmiyor olabilir, 35 bin km oldu koyali , 1 defa daha koyucam haziran gibi, 150 bin km olayi pek inandirici degil sanirim...
  • bu tür katkılar genelde yüksek kilometreli eski model araçlarda işe yarıyor.aracınız yeniyse hiç koymayın.motora yazık edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superhead
    Sayın ulaş-ım;
    Motorsilk konusunda bilgili olduğunu görüyorum. İzninle küçük bir soru sormak istiyorum.Ben bu ürünü geçen ay hızlıal.com dan aldım ve bikaç güne kadar yağ değişimi yapıp motora koyacağım.

Sorum: Birçok yerde motor silk kutusunun üzerinde boron cls bond yazıyor yani bu konunun ilk mesajında ve şu linkte olduğu gibi:
    http://urun.gittigidiyor.com/garaj/motor-silk-bor-on-cls-bond-duz-vites-sanziman-k-31872893

Bana gönderilen üründe ise engine oil treatment yazsıyor yani şu linktekinden.
    http://www.motorsilk.co.uk/product.php?id_product=16
    Acaba aralarında bir fark varmı sizin aldığınız üründe ne yazıyor?

Fiyat olarak çok uygun almışsınız ben 50 tlye almıştım.

estagfurullah...

Ben Motorsilk alana kadar NNT Bor Power, GM'nin ve Opel servislerinin önerdiği ER-TECH Energy Release gibi metal şartlandırıcılar kulandım. Bilgi değil de tecrübe desek daha doğru olur hocam.
    Daha önce de belirttiğim gibi;

Türk menşeli NNT BOR POWER'dan fayda görmedim mi? Gördüm. Ancak 30 bin km'yi doldurmadan etkisini yitirdi. Ancak o sürede yaptırdığı ufacık tasarruf ve çekişteki artış bile bana sürüş keyfi ve nakit olarak geri döndü. Ürün kendi fiyatının en az 3-4 katını tasarruf ettirmiştir.

ER-TECH Energy Release diye bir katkı var, OPEL servisleri satıyor. Neymiş, General Motors bu ürünü öneriyormuş. Geçen yıl 45 TL'den aldık. Özelliği ise motora, düz vitesli araçların şanzımanlarına ve arkadan çekişli araçlarda difransiyel kutusuna katılabilmesi, yani çok yönlü. Ben motora ve şanzımana attırdım. Eskiden 1. vites zor geçerdi, yolda seyir halindeyken hafif bir uğultu gelirdi. ER-tech bunu ilk başta kesti. Motora da bir miktar çekiş artışı sağladı. Ancak 3 bin km bile gitmeden şanzıman eski haline döndü. Motordaki faydası ise 10 bin km bile gitmedi. Zaten OPEL servisleri de her yağ değişiminde yeniden katılmasını tavsiye ediyor. Ben tavsiye etme. PARA TUZAĞI!

Motorsilk ise 20 bindir iyi bakalım... Kaç bin km etkisini gösterir, aracım şehiriçinde bir depo LPG ile ne zaman maks. 485 km'den 445-450 km'lere düşer onu zaman gösterecek.

MOTORSILK'i bugüne kadar kardeişmin ve arkadaşların şu araçlarında denedik. Hepsinde de başarılı:
    2006 HYUNDAI Accent ERA 1.5crdi turbo dizel
    2012 OPEL Astra Sedan Easytronic
    2006 FORD Fiesta 1.4 benzin/LPG
    2005 Kia Picanto 1.1 ex benzin/LPG

Benim satın aldığım ürünlerin fotoğrafı altta... Oradan merak ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Yalnız verdiğiniz Gittigidiyor linkindeki ürün ŞANZIMANA ATILIR, alttaki ise motora atılır:
     motor silk arabaparcam.com da 40 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 9 Nisan 2012; 10:11:16 >

• ürünü kullanan arkadaşlar yağ değişimindemi motora koyuyorsunuz yoksa motorda yağ varken koyurlur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Why me???

yıl olmuş 2012 hâlâ motora konacak katkıyla daha az benzin yakacağını, motorun ömrünün uzayacağını sanan insanlar var. gerçi iki kişi dışında göremedim konuda. neyse..

Arkadaşım ürünü hiç denemeden varsayım çıkartıyorsunuz. Merak etmeyin, hiç kimse parasını sokağa atmaya meraklı değil. Ben mesleğim gereği motorlara ve makine imalatına meraklı olduğum için (gazi makine müh.) metallerin daha iyi yağlamayla ve nanoteknolojik üzey kaplamalarıyla daha iyi korunabileceğini ve sürtünmenin azaltılabileceğini bilen ve sürekli bu alanda araştırma yapan biriyim.

Keşke Avrupada geliştirilen yeni motor teknolojileri (karbon kaplama vs. gibi yöntemlerle sürtünmenin sıfır noktasına çok yaklaştırılması, hafifletilmiş nano metaller vs.) bizde de olsa da bunlara gerek kalmasa. Ancak şu an için kişisel kullanımda tek yapabildiğimiz şey metali şartlandıran ürünlerle fayda sağlamak. Yoksa bir yanda bizim klasik motorlu araçlar 1600cc ile en fazla 115-120 beygir güce çıkabilirken vatandaş 1400cc motorda 170beygir gücü (VW'nin 2007 yılında ürettiği ödüllü prototip motor) nasıl elde ediyor sanıyorsunuz? Ya paranız yettiği kadar eski motor teknolojisine sahip araçlara bineceksiniz, ya da yarın bir gün imkan olursa yeni teknoloji motorlara sahip (TSI) araçlar alacaksınız.

Ben somut olarak gördüğüm faydayı yazdım. Elimdeki en somut veri bir depo LPG ile hayatta 445-450km'nin üzerini görmeyen aracın aynı şartlarda 485-490km'lere kadar gitmesi. Ölçmediğim, ancak hissedilir faydası ise motordaki tireşim ve gürltünün azalıp çekişin artması. Aracımın şu anki klima çalışırkenki hali eskiden klimasız çalışan hali gibi... Yani bu da yaklaşık 4-5hp demek. Bu tür ürünlerin görülür faydaları çok güçlü araçlarda kolay hissedilmiyor. Mesela müdürümün 5.20 BMW'sinde adam güç artışını çok hissedemedi. Motor gürültüsündeki ve titremedeki azalmayı hissetti ancak güç artışını zaten çok güçlü araçta hissedemedi. Ancak depo başına yaptığı kilometre artışını farkedebildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: y3el

ürünü kullanan arkadaşlar yağ değişimindemi motora koyuyorsunuz yoksa motorda yağ varken koyurlur mu?

Üzerindeki İngilizce talimatlarda diyor ki: "Eğer iki yağ değişimi arasında kullanacaksanız sonraki yağ değişimine en az 1000 mil kala değiştirin"
    (1000 mil=1609km)

Bizim ithalatçı Türk firma ise üzerine beyaz bir etiket yapıştırıp "Yağ değişimine en az 3500km kala katın" yazmış. Buradan anladığım kadarıyla ürünün içindeki nano zerrelerin motor iç yüzeyine tamamen yapışması için bu kadar km yol gitmek gerekiyor. Tabi en güzeli yağ değiştirdikten hemen sonra katmak. Ben en son yağ değiştirdikten 1500km sonra attım.

Motorsilk benzeri O katkılarını motora katarken:

1- Paketi en az 5 dakika boyunca sıkı sıkı çalkalayın.

2- Motorun en az 70-80 dereceye kadar ısınmış olması lazım. Yoksa soğukken yağın viskozitesi fazladır ve bor katkısı yağa karışıp motora dağılmaz. O yüzden yolda giderken veya motor soğuksa aracı çalıştırıp en az 80 dereceye kadar ısıtın.

3- Sonra motoru durdurup motor üstündeki yağ kapağını açıp ürünü oraya tamamen boşaltın. Motor çalışırken sakın katmaya çalışmayın. Bizim obsesyonlu bir öğretmen arkadaş "motor çalışırken katayım da hareketli yağla birlikte iyi karışsın" diye çalışan motora bunu katmaya çalışmış, tabi döktüğü ilk miktar bor katkısı hafifüfleyen yağ kapağından içeri girmeden havaya saçılıp gözlüklerine, üstüne başına bulaşmış.

4- Ürünü motora kattıktan sonra en az 20 dakika yol alın ya da motoru çalışır halde bırakın. İşte bu kadar...

• quote:

Orijinalden alıntı: by_bulls

Burda biyerdemi geçeren bende alıyım hangi dükkan ?

Yanılmıyorsam o fotoğraftaki yer karşı taraf hocam. Ben size tam koordinatlarını gösteren Wikimapia linki göndereyim en iyisi... Çünkü; yukarıda attığım "5 Nisan 2012; 17:56:08" tarihli mesajımda firmayı adreste bulamayınca panik yapıp "Firma adreste yok" diye konuya girenlere uyarıda bulunmuştum.

Ancak telefonla arayıp firma sahibinin tarifi üzerine yeniden gittiğimde Yenimahalle Belediyesinin aynı sokağa iki kez numaralandırma yaptığını gördüm ve firmayı dedikleri gibi 1763.sk No:6 'da buldum. Faturada yazdığına göre firmanın yasal adı "RENOM OTOMOTİV TİC.LTD.ŞTİ". Büyük sayılabilecek bir mağaza, dükkan üstündeki levhada Renault-Citroen-Peugeot amblemleri var.

http://wikimapia.org/#lat=39.9489969&lon=32.7131223&z=17&l=36&m=b&v=8&search=ba%C5%9Fkent%20oto%20sanayi
    (Haritaya ZOOM yapınca binanın üzerindeki artı işareti yer değiştiriyor dikkat edin. Linke tıklayınca ilk açılan resimde artı işaretinin üzerine denk geldiği bina doğru yer.)

Yalnız ben gittiğimde firma yetkilisi önce 40 TL'ye verilmesi imkansız dedi. "internet sitenizde 40 TL" dediğimde kendisi de inanamayıp hemen siteye girip baktı ve şaşırdı. Bana da "bu seferlik verelim, ancak fiyatı yanlış girmişim" dedi. Çok yoğun bir yerdi. Demekki vatandaş fiyatı düzeltmeyi unuttu gitti. Siz de gidip "arabaparcam.com adresinde 40 TL gördüm ve adresinize almaya geldim" deyin. Büyük ihtimale aynı fiyata verir. İnternetten sipariş etseniz zaten muhatap olmaya bile gerek yok, mecbur 40 TL+kargo ile gönderecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 9 Nisan 2012; 10:53:25 >

• yağ değişimi 3 bin km oldu şimdi alsam koysam olur mu birde 250 ml. yi eklediğimizde yağ seviyesi artacak bu sorun olmuyor mu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

Ben somut olarak gördüğüm faydayı yazdım. Elimdeki en somut veri bir depo LPG ile hayatta 445-450km'nin üzerini görmeyen aracın aynı şartlarda 485-490km'lere kadar gitmesi. Ölçmediğim, ancak hissedilir faydası ise motordaki tireşim ve gürltünün azalıp çekişin artması. Aracımın şu anki klima çalışırkenki hali eskiden klimasız çalışan hali gibi... Yani bu da yaklaşık 4-5hp demek. Bu tür ürünlerin görülür faydaları çok güçlü araçlarda kolay hissedilmiyor. Mesela müdürümün 5.20 BMW'sinde adam güç artışını çok hissedemedi. Motor gürültüsündeki ve titremedeki azalmayı hissetti ancak güç artışını zaten çok güçlü araçta hissedemedi. Ancak depo başına yaptığı kilometre artışını farkedebildi.

Dynamic Kote denilen üründen kullandınız mı acaba? hepsiburada sitesinde 43tl.ye satılıyor.
    hb'deki yorumlarda iyi yönde.. merak ettim bu ürünü...

http://www.youtube.com/watch?v=w3szYQoPCWA

• Arkadaşlar firma sağlam gecen gene bir parca aldım piyasada en uygun 180 TL idi (Megan üst çıtaları) 150 den aldım çok memnunum.

burdanwww.arabaparcam.com şirketine çok teşekkür ediyorum. Murat beye donanım haberden geldim deyin bir fiyat isteyin farkı görün derim.

Herkese kazasız günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halilcc

yağ değişimi 3 bin km oldu şimdi alsam koysam olur mu birde 250 ml. yi eklediğimizde yağ seviyesi artacak bu sorun olmuyor mu.

evet bu konuyu bende merak ediyorum. Seviyenin artması sorun olmuyormu veya motorsilk koyacağımız için yağı 250 ml kadar eksikmi koymalıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superhead -- 10 Nisan 2012; 3:22:56 >
  • merhaba arkadaşlar ustalar sentetik yagı öneriyorlar genelde daha verimli imiş .
  •  motor silk arabaparcam.com da 40 tl
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.