Şimdi Ara

motor silk arabaparcam.com da 40 tl (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
7.922
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Daha önceki araçlarımda kullandığım bir ürün, buna henüz koymadım, önceki bakımda unuttum koydurmayı. Motorun sesinde bile ciddi değişiklik oluyor ve azalıyor, tavsiye ederim.
  • sentetik kullanan varmı diger yaglara göre fark hissediliyormu arkadaşlar
  • elimde bor power var arkadaşlar ucuz diye aldım ama yağ değişimine baya süre var isteyene kargo ücreti kendisine ait olmak üzere yada ankara içi elden aldığım fiyatın 5 tl altına 40 tl'ye satabilirm ..
  • Tam sentetik değil de yarı sentetik yağ kullandım. Zaten bizim araç standart 5w 30 yağ istiyormuş ve usta ezbere 10w-40 atmış (zaten piyasada 5w30 olup tam/yarı sentetik olmayan yağ yok galiba).
    10w 40 (mobil1) ile 5w 30 yağ arasında ciddi bir fark hissedemedim.

MOTORSILK ile ilgili bir kaç arkadaşın sorusu olmuş. Ben bakımdan sonra 1000-1500 km civarı gittikten sonra kattım. Kılavuzunda (daha önce yazdığım gibi) "yağ bakımına en az 1000mil kala katın" diyor, yani 1600km. Bunun üstüne soru sormaya gerek yok diye düşünüyorum. Bakım zamanı alma fırsatı olmamıştı. Aracın yağ çubuğunu çekip seviyeye baktığımda en yüksek seviyenin 2-3mm altındaydı. Zaten 9 oz (yaklaşık 0,26 litre) Motorsilk'i ekleyince hiç bir sorun olmadı. 1400cc motorlu araçta yağ atma sorunu falan olmadı.

Bir yerde hata yapılıyori, bu ürünün yağla ilgisi yok. Yağ katkısı değil... "Motora daha ince tam sentetik yağ koyun buna gerek kalmaz" demek son derece tehlikeli ve yanlış bir yorum. Her motorun karakteristiği bellidir. Ayrıca; motor içindeki parçaların malzeme türüne göre yağlanma karakteristiği farklıdır. 20W yağ isteyen motora 0W yağ atılmaz. Siz '0W 30' yağı gidip Tofaş motorlu Doğan-Şahinlere atarsanız tahminimce 7-8 bin km bile gidemeden yağın yarısını yakmış/dökmüş olursunuz. Yüzey pürüzlülük seviyesi fazla olan bu tür verimsiz eski motorlarda piston ile yataklar arası boşluk daha fazladır. Bu yüzden aşırı ince yağ kolayca yanma odasına çıkar ve sizin yağ egzoz atığı olarak atmosfere gider. Hatta contalarınız çok yeni değilse kalın yağa nazaran karterden çok daha kolay sızar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 10 Nisan 2012; 17:02:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

Tam sentetik değil de yarı sentetik yağ kullandım. Zaten bizim araç standart 5w 30 yağ istiyormuş ve usta ezbere 10w-40 atmış (zaten piyasada 5w30 olup tam/yarı sentetik olmayan yağ yok galiba).
    10w 40 (mobil1) ile 5w 30 yağ arasında ciddi bir fark hissedemedim.

MOTORSILK ile ilgili bir kaç arkadaşın sorusu olmuş. Ben bakımdan sonra 1000-1500 km civarı gittikten sonra kattım. Kılavuzunda (daha önce yazdığım gibi) "yağ bakımına en az 1000mil kala katın" diyor, yani 1600km. Bunun üstüne soru sormaya gerek yok diye düşünüyorum. Bakım zamanı alma fırsatı olmamıştı. Aracın yağ çubuğunu çekip seviyeye baktığımda en yüksek seviyenin 2-3mm altındaydı. Zaten 9 oz (yaklaşık 0,26 litre) Motorsilk'i ekleyince hiç bir sorun olmadı. 1400cc motorlu araçta yağ atma sorunu falan olmadı.

Bir yerde hata yapılıyori, bu ürünün yağla ilgisi yok. Yağ katkısı değil... "Motora daha ince tam sentetik yağ koyun buna gerek kalmaz" demek son derece tehlikeli ve yanlış bir yorum. Her motorun karakteristiği bellidir. Ayrıca; motor içindeki parçaların malzeme türüne göre yağlanma karakteristiği farklıdır. 20W yağ isteyen motora 0W yağ atılmaz. Siz '0W 30' yağı gidip Tofaş motorlu Doğan-Şahinlere atarsanız tahminimce 7-8 bin km bile gidemeden yağın yarısını yakmış/dökmüş olursunuz. Yüzey pürüzlülük seviyesi fazla olan bu tür verimsiz eski motorlarda piston ile yataklar arası boşluk daha fazladır. Bu yüzden aşırı ince yağ kolayca yanma odasına çıkar ve sizin yağ egzoz atığı olarak atmosfere gider. Hatta contalarınız çok yeni değilse kalın yağa nazaran karterden çok daha kolay sızar.

teşekkürler verdigin bilgiler için bende tavsiyelere göre 10-40 sentetik yag düşünüyorum denemekt fayda var yag degişim zamanım geldi deneyip sonuşları burdan yazarım.

• teşekkürler verdigin bilgiler için bende tavsiyelere göre 10-40 sentetik yag düşünüyorum denemekt fayda var yag degişim zamanım geldi deneyip sonuşları burdan yazarım.
  • Rica ederim.

Bugüne kadar sadece bir arkadaşıma "Motorsilk alma, israf olur" dedim. Onun da aracı dizel ve 208 bin kilometrede... Çok kilometre yaptığı için iyice aşınmıştır, bor katkısı fayda etmez diye alma dedim. Servisten öğrendiğimize göre o model dizel otomobillerin motoru ortalama 250 bin kilometrede bitiyormuş, sonrası rekfefiye... Bitmek üzere olan motora bor katkısı atmak anlamsız. Motor yenileme sonrası 8-10 bin km yaptı mı o zaman katmak daha mantıklı.
  • 35 tl ye yag katkısımı sentetik yagmı kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

Rica ederim.

Bugüne kadar sadece bir arkadaşıma "Motorsilk alma, israf olur" dedim. Onun da aracı dizel ve 208 bin kilometrede... Çok kilometre yaptığı için iyice aşınmıştır, bor katkısı fayda etmez diye alma dedim. Servisten öğrendiğimize göre o model dizel otomobillerin motoru ortalama 250 bin kilometrede bitiyormuş, sonrası rekfefiye... Bitmek üzere olan motora bor katkısı atmak anlamsız. Motor yenileme sonrası 8-10 bin km yaptı mı o zaman katmak daha mantıklı.

quote:

Orijinalden alıntı: halilcc

yağ değişimi 3 bin km oldu şimdi alsam koysam olur mu birde 250 ml. yi eklediğimizde yağ seviyesi artacak bu sorun olmuyor mu.

quote:

evet bu konuyu bende merak ediyorum. Seviyenin artması sorun olmuyormu veya motorsilk koyacağımız için yağı 250 ml kadar eksikmi koymalıyız?

Üstat yukardaki soru hakkında görüşün nedir?

yağı 250 ml eksikmi koymamız gerekiyor yoksa yağı normal her zaman koyduğumuz kadar koyup üzerine birde motor silki mi koymalıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superhead -- 10 Nisan 2012; 21:49:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Salih

bu tür katkılar genelde yüksek kilometreli eski model araçlarda işe yarıyor.aracınız yeniyse hiç koymayın.motora yazık edersiniz.

+ 1
  • Ben kendi aracıma motor silk koydum komsumuz ise nnt koymakta ısrar etmişti. NNT hiçbir işe yaramıyor ama Motor Silk gerçekten hissedilir ölçüde yarar saglamıstı. Zaten ödul sahibi bir ürün. Motor Silk'i tavsiye ederim
  • Motor Silk son derece güvenilir ve etkisi dünyaca kanıtlanmış ABD patentli bir ürün. Neden insanlar çekiniyor anlamıyorum. Üstelik de bulan kişi bir Türk.
  • sipariş verdim bakalım deneyip göreceğiz
  • geçen iş yerinde arkadaşın biri castrol yağ almıştı kutunun üzerinde yağ katkısı kullanmayın yazıyordu
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.