Şimdi Ara

Motor soğukken araba stop ediyor zor çalışıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba aracımı sabah ilk çalıştırdığımda devir düşüp stop ediyor tekrar tekrar çalıştırdıktan sonra çalışıyor marşı direkt yiyor aküde de problem Yok sadece motor soğukken çalıştırınca yapıyor bunu stop ediyor ikinci üçüncü denemede çalışıyor Araç LPG ki 17 bin km Dir LPG takılı Boğaz kelebeğinden olması için normalde de devir düzensizlikleri olması gerekir öyle birşey yok şu an ve araç 3 ay garajda yattı içinde 6 7 litre benzin vardı sizce bu durum neyden kaynaklanıyor içinde ki benzinin kalitesizleşmesinden mi yoksa benzin pompası mı gitti ? Araç şu an 90 binde 73 binden beri LPG takılı bujiler 82 bin de değişti. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum her usta başka bişey diyor bilgilendirirseniz çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ateşleme sisteminde ya da sübaplarında problem olabilir. Umarım dürüst bir ustaya denk gelirsin
  • Bana dedikleri Boğaz kelebeği benzin pompası bu iki seçeneği söylüyorlar bende ısrarla araç daha 90 binde dememe rağmen biz 10 binde bir temizliyoruz ki Boğaz kelebeğini gibi bir cevapla karşılaşıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: GarbageCollector

ateşleme sisteminde ya da sübaplarında problem olabilir. Umarım dürüst bir ustaya denk gelirsin
    Şimdi araç direkt ilk marşta çalışıyor ama hemen rolanti düşüyor stop ediyor ateşleme de problem olsa direkt çalışmada da problem olmaz mı hocam ? Bide titreyerek veya sarsıntı tarzı bi çalışma yoktu o yüzden Subap seçeneğini elemiştim kafamdan

• Boğaz kelebeğini temizletebilirsin çok maliyetli bir iş değildir sanırım.

• 10 derece altındaki sıcaklıklarda marş almayan lpg li aracın hicbir usta tarafındsn çözülemeyen probleminin basit çözümü
    https://forum.donanimhaber.com/boyle-birsey-mumkun-mu-evet-mumkunmus--131444195#131444195

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle benzini doldur ve bir süre kullan eğer aynı sorun devam ediyorsa benzin pompasını kontrol ettirirsin. Ama öncesinde enjektör temizleyici kullanabilirsin.

Bende bu problem tıkanan enjektör kaynaklı oluyordu. Aracım eski olduğu için çeyrek deponun altına indiğim günün ertesinde pişman oluyordum. Neyseki enjektör temizleyici kurtardı birkaç sefer. Eskiyen motor yağı da buna sebep olur. Bilhassa uyduruk bir yağ varsa araçta eskiyince viskozitesi artıyor. Bu sorunun yağ değişim sonrası geçtiğini de gözlemledim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rölanti sıkıntılı Carisma'da aynı sıkıntı vardı. Boğaz kelebeğini temizletip rolantiyi yukselttirince düzelmişti.

Birde boşta ısınsın diye gaz verme, hareket ettir arabayi daha çabuk ısınıyor.

• Aynısı benim araçta da oldu benzin pompası ve borular değişti düzeldi. şimdi sorun yok.146 lira bosch marka pompa +150 lira 2 adet gm marka çıkış borusu +100 lira işçilik toplam 396 liraya maloldu. 400 diyelim opel astra g kasa
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

Öncelikle benzini doldur ve bir süre kullan eğer aynı sorun devam ediyorsa benzin pompasını kontrol ettirirsin. Ama öncesinde enjektör temizleyici kullanabilirsin.

Bende bu problem tıkanan enjektör kaynaklı oluyordu. Aracım eski olduğu için çeyrek deponun altına indiğim günün ertesinde pişman oluyordum. Neyseki enjektör temizleyici kurtardı birkaç sefer. Eskiyen motor yağı da buna sebep olur. Bilhassa uyduruk bir yağ varsa araçta eskiyince viskozitesi artıyor. Bu sorunun yağ değişim sonrası geçtiğini de gözlemledim...
    Aracın bakımı yaklaştı 2 bin km kaldı yağ da kendi orijinal fabrika yağı 5 30 gm enjektör temizleme işlemini nasıl yapacağız şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: zQrba

Rölanti sıkıntılı Carisma'da aynı sıkıntı vardı. Boğaz kelebeğini temizletip rolantiyi yukselttirince düzelmişti.

Birde boşta ısınsın diye gaz verme, hareket ettir arabayi daha çabuk ısınıyor.
    Soğukken gaz vermek iyi değil hocam bende katılıyorum size düşük devirde hareket ettirince daha sağlıklı ve çabuk ısınıyor araç

• quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

Öncelikle benzini doldur ve bir süre kullan eğer aynı sorun devam ediyorsa benzin pompasını kontrol ettirirsin. Ama öncesinde enjektör temizleyici kullanabilirsin.

2 3 gün önce 4 aydır depoda duran benzin bitirmelik oldu ardından yeni yakıt aldım 8 litre civarı ve aracı 70 80 km ilk bir yolculuğum vardı o yolculuk boyunca dün benzinde kullandım ardından aracı bıraktım bugün hiç çalıştırmadım aracı gittim denemek için çalıştırdım stop etmeden çalıştı yarın yine bakacağım sabah evden çıktığımda çalıştırdığımda stop etmezse herhalde çözdüm gibime geliyor enjektör temizleme işlemini de yapmayı düşünüyorum sağlıklı açıdan

• quote:

Orijinalden alıntı: kingb04

2 3 gün önce 4 aydır depoda duran benzin bitirmelik oldu ardından yeni yakıt aldım 8 litre civarı ve aracı 70 80 km ilk bir yolculuğum vardı o yolculuk boyunca dün benzinde kullandım ardından aracı bıraktım bugün hiç çalıştırmadım aracı gittim denemek için çalıştırdım stop etmeden çalıştı yarın yine bakacağım sabah evden çıktığımda çalıştırdığımda stop etmezse herhalde çözdüm gibime geliyor enjektör temizleme işlemini de yapmayı düşünüyorum sağlıklı açıdan

Alıntıları Göster
    Benzin deponu çeyreğin üstünde tutmaya çalış sürekli. Eğer enjektör temizleyici alacaksan marka olmasına dikkat et ve ne kadar depoya ne kadar konulacağı yazıyor, ona göre benzinini de alıp bir geniş yola çıkıp 15 dakikalık bir süre devirli gidersin yeterli gelecektir.

• Ltft stft değerleriniz bozulmuş tekrar bozulmadan LPG ayarı yaptırın

• Aracın deposunda benzin uzun süre kullanılmadan durursa bozulur. Ateşlemeyi doğru düzgün yapmaz. Yanıcılığı azalır v.b. daha birçok deformasyona uğrar. Deponuzdaki benzini sürekli tazeleyin, biriktirmeyin. Bir de benzin filtresi varsa değiştirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lokey

Ltft stft değerleriniz bozulmuş tekrar bozulmadan LPG ayarı yaptırın
    LPG garantisi devam ediyor gidip yaptırırım hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Aracın deposunda benzin uzun süre kullanılmadan durursa bozulur. Ateşlemeyi doğru düzgün yapmaz. Yanıcılığı azalır v.b. daha birçok deformasyona uğrar. Deponuzdaki benzini sürekli tazeleyin, biriktirmeyin. Bir de benzin filtresi varsa değiştirin.
    Evet hocam araçta benzin filtresi var 2000 km sonra bakımı var aracın onunla beraber değiştiririm teşekkür ederim

• Şimdi ben de ustadan geliyorum aynı sorunu yaşıyorum. Araba olayı benzinde de yapıyor dolayısıyla gazla alakalı değil dedi. Benzin geldiğine göre pompa da arızalı değil, bunu yapmasının sebebi rölanti valfinin tıkalı olmasından kaynaklanıyor dedi. Usta güvendiğim bir usta, ne sorduysam anlattı. Valfi bir wd40 ile temizle eğer düzelme olmazsa yenisini alırsın dedi. Arabanın soğumasını bekliyorum hemen temizleyecegim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulstriper

Şimdi ben de ustadan geliyorum aynı sorunu yaşıyorum. Araba olayı benzinde de yapıyor dolayısıyla gazla alakalı değil dedi. Benzin geldiğine göre pompa da arızalı değil, bunu yapmasının sebebi rölanti valfinin tıkalı olmasından kaynaklanıyor dedi. Usta güvendiğim bir usta, ne sorduysam anlattı. Valfi bir wd40 ile temizle eğer düzelme olmazsa yenisini alırsın dedi. Arabanın soğumasını bekliyorum hemen temizleyecegim

temizliği fotografla burada paylaşabilir misiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Tabi ki işlemi yaptıktan sonra fotoğrafları atarım buraya. Ama zaten olay çok basit, valfin içine wd40 i boca ediyoruz 😀 daha önce 3. 4 defa yapmıştım çok değişiyor arabanın durumu. Ama bu sebebin valften kaynaklanacagi aklıma gelmemişti

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.