Şimdi Ara

Motor soğukken gaz verince devir düşmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
9.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bilgisayara bağlayıp anlık sensör değerlerini yorumlayabilen bir ustaya ihtiyacınız var.

Fren sistemi sizin aracınızda vakumu manifolttan aliyorsa o hattı ve fren servosunu kontrol edin/ettirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu sonunda buldum sanırım. Map sensörü yeni olmasına rağmen uyum sorunu vardı galiba ve başka model takılmiş . Soketini söktüm ve sıfır rolanti sorunu. Şuan yeni sensör alana kadar bu şekilde devam edeceğim. Benzer sorunlarla uğraşan arkadaşlar boğaz kelebeğini sökmeden bi denemelerinde fayda var.

• Arkadaşlar iyi akşamlar. Problem kendi kendine çözüldü. Emin olmamakla birlikte kirli benzinden olduğunu düşünüyorum. Depoyu fulledim, ilk başlarda eskisi gibi çok devir düşürmese de yine düşürüyordu ancak 2. gün problemsiz çalıştı.
    Ancak ara ara böyle yapıyor araba benzin çeyrek deponun altındayken. Sanırım depodaki kirli benzini çekince oluyor.
  • beta_laktam kullanıcısına yanıt
    Yeni sensör sorunu çözmeyecek bence manifoltta kacak var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamaninda fairwaya 100 oktanli yakit aldigimizda da ayni sorunla karsilasiyorduk bu durum eger surekli olagan hale geldiyse kuvvetle muhtemel motor blogunda bi sorun olduguna dalalettir tecrubeli ustalar buji degisimi sirasinda motorun kompresyonunuda olcerler

• quote:

Orijinalden alıntı: beta_laktam

quote:

Orijinalden alıntı: mahruti

Manifolta sıcaklık düştükçe ortaya cikan bir çatlak olabilir. Maf veya map sensörünüz sorunlu olabilir.

Elektriksel bağlantı sorunu da olabilir soketleri kontrol etmek lazim. Ateslemede sorun olabileceğini düşünmüyorum.

Bilgisayara bağlayıp anlık değerleri yorumlamak lazım.

Map sensoru temiz cıktı. Geriye kaldı manifold ve ustanın dediği bogaz kelebeğindeki selenoid. Israrla boğaz kelebeğini degiatirmek istiyor ustalar ama boğaz kelebeği tertemiz. O da olmazsa lambda sensörü dengesiz onu da deneyelim diyorlar. Ancak aracı da bir kaç gün bırakmamı istiyorlar pek sıcak bakmıyorum . Deneme yanılma bir suru masraf cıkacak. İyi bi usta bulmak da zorlaştı koca memlekette :(

hava akismetre soketini sokunce devir ok gibi kaliyorsa sorun ordadir. Arabayi stop edince fan falan devreye giriyormu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 31 Aralık 2017; 5:29:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Hocam map sensorunun soketini çıkardığimda devirde gram sapma yok. Çekiş biraz dustu gibi ama idare ediyor. Fan açma gibi bi durumuda asla olmadı

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.